Нинова: Ще минат и новите избори, но втори такъв провал няма да ни простят

Нужно било партиите да си говорят, за да има стабилност
132
Нинова: Ще минат и новите избори, но втори такъв провал няма да ни простят
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

В последния работен ден на този парламент, който се оказа най-кратко действащият досега, червената шефка Корнелия Нинова предупреди, че ще мината и новините избори, но втори такъв провал хората няма да простят на политиците.

"В политическа криза сме и се иска разум, стабилност, перспектива и решения", призна тя.

Още по темата
"Само месец след изборите 45-ото Народно събрание приключва работа. Избраха ни с големи надежди за промяна, започнахме с еуфория и завършваме със скандали. Еуфорията ни беше, че ГЕРБ не е във властта, а скандалите са уж за процедури, но зад тях прозира партиен егоизъм и личностни амбиции.

Разединението ни направи слаби и моделът Борисов продължава да управлява и дори да се подиграва с парламентарната република, защото вместо сега да е тук по силата на решението ни от сутринта, той седи в хола в Банкя и ако сте видели последното му изказване ни дава съвети и лъже за финансовото състояние на държавата", отсече соцлидерката.

По думите й основната задача на всеки парламент е да приема закони, но 45-ото НС не е приело нито един закон в полза на хората, освен Изборния кодекс, и не е направило нито един парламентарен контрол към нито един министър.

Според нея в този парламент са били събрани партии, които са искали да сложат край на корупцията на бившото управление, да приемат редица антикризисни мерки, но това НС не е свършило нищо.

"БСП и тук е принципна и последователна и внесе пакет от промени в социалните закони. Напълно разбираме, че това става с актуализация на бюджета, които и сега се харчи с 200. БСП беше единствата партия, която поиска с решение на НС да задължим Борисов да внесе актуализация на бюджета, но никой друг тук не можела и днес отново Борисов лъже, че има излишък от 115 милиона лева и че икономиката процъфтява въпреки кризата", коментира Нинова.

Тя призна, че и в предишни парламенти е имало партии, които не са говорили с други, но никога не е било това положение, при което никой да не говори с никого.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


132
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари