Нинова: Ще минат и новите избори, но втори такъв провал няма да ни простят

Нужно било партиите да си говорят, за да има стабилност
132
Нинова: Ще минат и новите избори, но втори такъв провал няма да ни простят
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

В последния работен ден на този парламент, който се оказа най-кратко действащият досега, червената шефка Корнелия Нинова предупреди, че ще мината и новините избори, но втори такъв провал хората няма да простят на политиците.

"В политическа криза сме и се иска разум, стабилност, перспектива и решения", призна тя.

Още по темата
"Само месец след изборите 45-ото Народно събрание приключва работа. Избраха ни с големи надежди за промяна, започнахме с еуфория и завършваме със скандали. Еуфорията ни беше, че ГЕРБ не е във властта, а скандалите са уж за процедури, но зад тях прозира партиен егоизъм и личностни амбиции.

Разединението ни направи слаби и моделът Борисов продължава да управлява и дори да се подиграва с парламентарната република, защото вместо сега да е тук по силата на решението ни от сутринта, той седи в хола в Банкя и ако сте видели последното му изказване ни дава съвети и лъже за финансовото състояние на държавата", отсече соцлидерката.

По думите й основната задача на всеки парламент е да приема закони, но 45-ото НС не е приело нито един закон в полза на хората, освен Изборния кодекс, и не е направило нито един парламентарен контрол към нито един министър.

Според нея в този парламент са били събрани партии, които са искали да сложат край на корупцията на бившото управление, да приемат редица антикризисни мерки, но това НС не е свършило нищо.

"БСП и тук е принципна и последователна и внесе пакет от промени в социалните закони. Напълно разбираме, че това става с актуализация на бюджета, които и сега се харчи с 200. БСП беше единствата партия, която поиска с решение на НС да задължим Борисов да внесе актуализация на бюджета, но никой друг тук не можела и днес отново Борисов лъже, че има излишък от 115 милиона лева и че икономиката процъфтява въпреки кризата", коментира Нинова.

Тя призна, че и в предишни парламенти е имало партии, които не са говорили с други, но никога не е било това положение, при което никой да не говори с никого.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


132
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
113
0
 
1
 
! Отговори
Курдо Коленков преди 2 години
Курнелке, на тебе и сина ти още не ти е простил, дето го прати в гнилия капитализъм, вместо в Москва
112
0
 
4
 
! Отговори
Нинова и ИТН преди 2 години
45-ото НС не е приело нито един закон в полза на хората,
111
1
 
4
 
! Отговори
Хан Аспарух преди 2 години
Пейзанщината е характерна не само за хората от село. Има доста "граждани" с добре изразена простотия! А Нинова, Мая, Дончева, са върхът на нахалната простащина обхванала нашия "политически елит". Те просто трябва да се влеят в редиците на партията на духовния си гуру по простащина Слави и всичко ще си отиде на мястото.
110
1
 
9
 
! Отговори
Бсп е в будна кома.. преди 2 години
Нинова с корупцията няма да приключи, защото е част от нея (Техноимпекс, Булгартабак, уволнена е от Станишев за корупция), но с БСП ще приключи окончателно след тежката загуба на изборите.
109
1
 
9
 
! Отговори
Психиатър преди 2 години
Прекалените властови амбиции на една семпла крушовска *** не може да се приемат спокойно. Имаме истерични напъни за власт на непълноценни екземпляри, оформени в Москва с една цел - разрушаване на държавата България и превръщането и в Задунайская губерния !
108
4
 
9
 
! Отговори
ЛУД преди 2 години
КАКО *** ПЛОСКИЯТ ДАНЪК КОГА ЩЕ МАХНЕТЕ НАЛИ ТЪРСИТЕ ПАРИ ЗА ПЕНСИИ МММММММММ АКО НЕ ПОВДИГНЕШ ТОЗИ ВЪПРОС СИ ОСТАВАШ СЪЩАТА ПРЪДЛА
107
2
 
7
 
! Отговори
Факт преди 2 години
Тя призна, че и в предишни парламенти е имало партии, които не са говорили с други, но никога не е било това положение, при което никой да не говори с никого.
106
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Хора обикалям България от20 години в последните 8 нещата тръгнаха много добре заплата от 2009 година до днес се вдигна трипъти стоките захар се вдигна от0.85 през 2008 днес 1.20 колко е разликата кой няма да къде от партиите в парламента или кой ще къде по малко новите или старите 😅
105
3
 
3
 
! Отговори
Нищо ново преди 2 години
Само г'лупости в коментарите надолу, както обикновено.
104
3
 
11
 
! Отговори
По-точно преди 2 години
за 11-ти път такъв провал няма да ни простят.Споко, надали остана някой, на който да му пука, пък и да ти прощава
103
4
 
12
 
! Отговори
K.Коцев преди 2 години
Простено ти е,чадо божие,вече ти е простено и затова не се напъвай - не можеш да родиш друга партия :)))
102
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
ОТ ВАС ПРОВАЛА ОТ НАС ЗА ПРОШКАТА ЩЕ СИ ПОМИСЛИМ!!!
101
3
 
23
 
! Отговори
Слави преди 2 години
БСП върнете субсидиите които дължите на българския народ ,не разчитайте на късата памет на младите ,нищо не забравено за вас и вашето управление .И не само вашето ,на ДПС също и тъй като се наройхте и се пръснахте на всякъде муцуни като Т.Дончева,М.Манолова К.Нинова,Р.Петков, е отвратително и гнусно да ги видиш отново в парламента ,дано ви е било ЗА ПОСЛЕДНО?! Няма по грозна картина да видиш Т.Дончева на председателската трибуна ,че и да дава акъл.Нека младите който не помнят да питат !
100
2
 
22
 
! Отговори
Случаен минувач преди 2 години
Пак ще има провал, другарко Нинова. Електоратът ти, който е съставен от третата възраст, намалява, биологията си е биология. Особено сега с ковида. Ама тебе не ти пука особено, признай си. Ако нещо започнат да те разследват - ще се качиш на самолета и - при сина ти в Ню Йорк. Той там работи вече, изкарва добри пари. Е, снаха ти била корейка, но няма значение. Пожелавам ти внуци, това е голяма радост!
99
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
БСП ДА СИ ПЛАТИТЕ НАЕМА, ТОКА, ВОДАТА, ПАРНОТО И НАЙ ВЕЧЕ ЗА ПОЛЗВАНЕ КАНАЛИЗАЦИЯТА НА ПОЗИТАНО, ЧЕ ДЪЛГОВЕТЕ В БЪЛГАРИЯ СЕ ОНАСЛЕДЯВАТ А НЕ ВИЖДАМ ДА ИМАТЕ КОЙ ДА ВИ ОНАСЛЕДИ. ВЕЧЕ НЯМА ЧАВДАРЧЕТА,ПИОНЕРЧЕТА ДА НЕ ГОВОРИМ ЗА КОМСОМОЛЦИ.
98
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Госпожо Нинова, виждам че във вашата партия няма никакво желание за десъветизиране и декомунизиране. Тъй -като вие не искате, то се налага избирателите да ми декомунизират и десъветизират с още 5% надолу. Ще паднете под 10% на изборите през юли.
97
4
 
28
 
! Отговори
Щирлиц преди 2 години
Провалът ви започна на 10.11.1989г.И продължи със страшна сила когато си измихте ръцете със Жан Виденов.
96
4
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
БКП-то изгуби не когато 4-мата висши иманяри си разделиха България на 4 части, не когато гледахме как раб-фазите с чела като черта се мъчеха да управляват, а когато почнаха да стават олигарси! Като Баневи (дето ни топяха в университета), като захарните босове... и много други ТАКИВА!
95
4
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Е, че то този провал втори ли ще ви е?Да не сте пропуснали 2-ри клас? И да не можете да броите повече от 2?!
94
10
 
34
 
! Отговори
от следващото НС преди 2 години
верно че ше минат и новите избори другарко истина , но вие на кое място ше сте ? един чалгар ви удари в земята . след следващите избори чалгаро и мая общата най вероятно няма да са в НС , фигуранто си отива , плажуващият ицко ше гледа да се присламчи към някоя партия , с вас какво ше става не знам .