НС реши: Целият МС в оставка да се яви в парламента

Министрите отказаха да участват в парламентарния контрол
Обновена: 7 май 2021 10:16 | 7 май 2021 09:21, Камелия Цветанова
114

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Редовният парламентарен контрол в петък за малко да се провали.

Въпреки че има доста въпроси към министрите в оставка, те бяха представили уважителни причини да отложат участието в петъчния контрол, който ще и последният за 45-ото Народно събрание.

Георги Свиленски от БСП обаче предложи депутатите да ги задължат да се явят в НС и да отговарят на въпросите им.

Предложението му беше прието и шефката на НС Ива Митева обяви, че министрите в оставка ще бъдат уведомени за решението на парламента.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


114
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
73
1
 
1
 
! Отговори
ПроСоТо преди 2 години
До 123Признавам,че не съм следил нещата.но:..-КАК НС "освободи" МС?НЕ ПОДАДЕ ЛИ ОСТАВКА САМИЯ "министър-председател"?!Ако не е подавал оставка Мутрьо значи,че е бил УВОЛНЕН!..А дали е така?Освен това:-В оставка са,но ПРОДЪЛЖАВАТ да РАЗХВЪРЛЯТ ПАРИ и да се ползват с всички възможности,които им дава властта!!!Е?!?!Има ли я Боковата Хунта,или не?..В оставка ли са,или не?!освен това:-Решенията на НС имат силата НА ЗАКОН ЗА ВСИЧКИ!БЕЗ ЗНАЧЕНИЕ ДАЛИ СА "в управлението",или просто гр
72
1
 
11
 
! Отговори
123 преди 2 години
До просотоАми те Народното събрание без да се съобразява с конституцията освободиха МС. Аз поне не знам да са гласували за отмяна на това решение. Гласуваха също так в разрез с конституцията мораториум върху дейността на правителството. Решението за освобождаване на МС не е оспорвано в КС. След като са го освободили как ще задържават да се явява в НС?Тия са такива калинки, че само правни безумия сътворяват.
71
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Каша - точно това е целта, за да може правителството на Радев да подготви почвата за негова еднолична диктатура... дано не съм пророк, че тогава Тиквун ще ни се види като песен...
70
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
И като се яви, кой ще ги посрещне, като ви е последния работен ден?!
69
8
 
0
 
! Отговори
ПроСоТо преди 2 години
До Не е такае,не е точно "от днес за днес"..Виж само от колко време канят Боко с баница и бъклица да се яви в Парламента,но той се дърпа като магаре на мост....Много им са мръсни далаверите на гробарите,много!..За това сега ще усукват ..Но дано да намерят сила следващите НАИСТИНА да им потърсят сметка,защото ако не го направят,ВСЕКИ,който "захапе кокала", ще действа ПО СЪЩИЯ начин.Ужасната БЕЗНАКАЗАНОСТ е в ОСНОВАТА на всички престъпления.
68
1
 
4
 
! Отговори
Ами не съм преди 2 години
До ПроСоТоАми не съм привърженик нито на Борисов, нито на т.н. партии на промяната, защото знаем че всички са един дол дренки и не приеха нито един закон или даже промяна на закон която да е в полза на населението, интересуваше ги единствено неща които засягат тях, а именно ЦИК и изборните правила, всичко останало като Мажоритарен вот, Субсидии на партиите и дори увеличението на пенсиите (което от ИТН заметоха с процедурни схватки)! ГЕРБ трябва да си ходят, но кой да дойде на тяхно място!
67
0
 
5
 
! Отговори
Не е така преди 2 години
До ПроСоТоЯвно това съм го пропуснал, но пак остава въпроса могат ли да ги задължат да дойдат от днес за днес, особено ако някой от тях не са в София в момента! А както знаем това е последния работен ден за това НС!
66
5
 
1
 
! Отговори
ПроСоТо преди 2 години
До Не е такапродължение..-Та: Силно се надявам че си интелигентен човек и само пристрастието ти към мутринското "правителство" те подтиква да напишеш тая безсмислица...помисли по въпроса!
65
2
 
1
 
! Отговори
ПроСоТо преди 2 години
До Не е така-"(2) Народното събрание и парламентарните комисии могат да задължават министрите да се явяват на техни заседания и да отговарят на поставени въпроси.Чл. 84.Народното събрание:1. приема, изменя, допълва и отменя законите;......6. избира и освобождава министър-председателя .."Както виждаш,НИКЪДЕ НЕ се споменава за СЪСТАВА на НС !!!!!!НС Е ПОСТОЯННО ДЕЙСТВАЩ ОРГАН!Невероятна щуротия /извинявай за израза!/ е да твърдиш,че понеже сегашния състав на НС бил различен от тоя,ко
64
0
 
5
 
! Отговори
Каша преди 2 години
Не ми се мисли каква каша ще стане ако Конституционния съд отмени промените в изборното законодателство, защото ще този ЦИК ще се окаже противоконституционен, а няма да има действащ Парламент, който да излъчи друг ЦИК! В този случай няма да има кой да огранизира изборите!
63
0
 
7
 
! Отговори
Не е така преди 2 години
До ПроСоТоИ аз си мислех че е така, но се разрових в Конституцията, реално МС е длъжен да се яви пред НС което го е избрало, в случая този НС не е избрало този МС и затова никой от министрите не е длъжен да се яви! Няма нищо за свикване на граждани от НС, това го има в американската конституция, но в нашата липсва! Имайте предвид че решенията на НС не могат да противоречат на Конституцията!
62
11
 
1
 
! Отговори
ПроСоТо преди 2 години
Решенията на Парламента са със силата на ЗАКОНИ!!!!ВАЖАТ ЗА ВСИЧКИ-граждани,институции,юридически лица..Така че ако и тоя път не се явят твърдоглавите гробари,то те автоматично стават НАРУШИТЕЛИ,тоест ПРЕСТЪПНИЦИ-престъпили Закона.НИКАКВА МИЛОСТ за тия супернаглеци!!..Никаква!Чорбаджията им "ЗАБРАВИ" че е НАЗНАЧЕН от същия тоя Парламент и като негов ПОДЧИНЕН е ДЛЪЖЕН да се съобразява с решенията!!..но мутра закон признава ли?!?!
61
2
 
12
 
! Отговори
Кажете, моля! преди 2 години
Ама ще ги тричат ли? Или ще ги пердашат на голо? Знае ли някой? Кажете моля ви? Маямата ще дърпа уши? И да донесат стълби, че да може Тошко да се покачи и да набива канчета от висотата на закона и в името на народа! Амин!
60
3
 
11
 
! Отговори
Радвам се преди 2 години
че тоя "Парламент" живя толкова малко, защото народът видя що за грешка направи с няколко партии. Сега след няколко месеца, колкото и да се манипулират нещата с новия ЦИК, колкото и крадени червени и мутренски и т.н. гласова да има, те няма да спечелят нищо. Суверенът видя, суверенът реши.
59
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
ms otgovaria na vaprosi samo v zakritia pluven basein Diana hamam po banski gasti ;)
58
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
borisov ima termini za testove pri ginekolog, virusolog, internist, urolog, nevrolog...poneje mu predstoi vaccinirane protiv byass ;))
57
1
 
15
 
! Отговори
Б.Борисов преди 2 години
Ей сега веднага, тичаме !!!
56
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
koito plasta, porachva muzikata. koi i kolko plasta? bez pari ne stava.
55
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
borisov priema na ledenata parzalka dnes samo po kanki.
54
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
borisov na zakrito samo online kontakt.ili na otkrito na otkritite bg rudnici i bg livadi i gori...;-)