Обиди, нападки... Последният работен ден на 45-ото НС започна със скандал

Христо Иванов: Това прилича на някакъв маймунарник
Обновена: 7 май 2021 10:40 | 7 май 2021 10:18, Камелия Цветанова
144
Обиди, нападки... Последният работен ден на 45-ото НС започна със скандал
Снимка: архив, БГНЕС

На финала на 45-ото Народно събрание депутатите отново влязоха в спорове за дневния си ред.

Причината за това станаха исканията на ДБ и на ИМВ да бъдат обсъдени някои от точките, които останаха недоразгледани в сряда. Те обаче минаха по член 53, алинея 8 от Правилника за дейността на НС, според която всяка първа сряда на месеца парламентарните групи имат право да предлагат точка в дневния ред, която се включва автоматично, но не може да остане за обсъждане в друг ден.

Червената шефка Корнелия Нинова пък настоя да бъдат обсъдени и одобрени окончателно приетите на първо четене в сряда промени в Кодекса за социално осигуряване, с които се актуализират пенсиите. В сряда депутатите не ги приеха на второ четене, защото шефката на НС Ива Митева прекъсна заседанието заради скандал.

Още по темата

Антоанета Христова от ДБ пък поиска да разгледа проекта за създаването на Временна комисия за установяване на факти и обстоятелства относно действията и бездействията на компетентните органи относно незаконни строежи и обекти на територията на Лесопарк „Росенец“.

Мая Манолава от ИМВ настоя днес парламентът да обсъдят промените в Закона за мерките и действията по време на извънредното положение, с които се отпускат по 50 лева на пенсионерите до края на годината, които също бяха като предложение за дневния ред на първата сряда на месеца.

Йордан Цонев от ДПС обаче отсече, че никога досега не са се обсъждали предложения, които са останали от първата сряда.

„От 25 години съм в парламента и никога след сряда не е използвана привилегията на опозицията да се обсъждат точките, които са по алинея 8 от Правилника. Това никога не е ставало, няма да стане и в този парламент“, отсече той.

Цонев увери, че ДПС също иска да има комисия „Росенец“ и да се приемат социалните закони, но не и с цената на нарушаване на Правилника.

Заради това Стоян Мирчев от БСП обвини ДПС, че не иска да се актуализират доходите на пенсионерите.

„Отговорност за това носи и ИТН и лидерът на партията, който не е стъпвал в тази зала“, скочи той.

Вежди Рашидов от ГЕРБ отсече, че съпартийците му също искат да има комисия „Росенец“, която обаче да разгледа и строителството в местността Буджака, където вила има бизнесменът Иво Прокопиев.
 
„Настояваме да се провери и Гълъбарника в Алепу, който има топла връзка с Мая Манолова, както и Буджака, който е лятна вила на един ваш любим олигарх“, призова той.

Мая Манолова му отговори, че със строежа на Алепу има връзка архитектурното бюро на съпруга на вицепремиера Екатерина Захариева.

Маноил Манев от ГЕРБ се опита да успокои страстите.

„Днешното представление няма нищо общо с живота. Нито една от тези комисии няма да работи повече от 24 часа, защото президентът обяви, че ни разпуска на 11 май. Последното заседание на НС е днес и как временна комисия ще съществува след края на 45-ото Народно събрание“, отсече той.

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Според него случващото се днес в пленарната зала обслужва предизборната кампания на Мая Манолова.

„Не на партиите в НС, а на Манолова, известна със своята изключителна енергия и своята комбинативна мисъл по създаването на всякакъв вид интриги и компромати“, обвини той председателя на ПГ на ИМВ.

Накрая лидерът на ДБ Христо Иванов взе думата и поиска почивка, през която да се събере Председателски съвет и да се реши какво ще бъде обсъждано днес от депутатите.

„Това прилича на някакъв маймунарник“, призна той.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


144
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
92
0
 
0
 
! Отговори
Хакера преди 2 години
От сега си имам сигурни няколко хилядарки от мойте хора за юли месец .
91
0
 
3
 
! Отговори
Това се превърна в преди 2 години
На Мая Маймунарникът !
90
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
последните публични разкрития за Лойко показват, че сме дори след най-изостаналите африкански и азиатски държави по върховенство на закона. Дори след повечето племена. Решава се еднолично кой да има бизнес, на кой да плаща такса спокойствие иначе "нашите" прокурори ще ви уредят садо-мазо в килията на затвора. Каскета е бухалката на мутрите. Гражданите само трябва да плащат данъци и да слушкат, иначе ще стане лошо... *** филма в 21 век!!!
89
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Здраво са огладнели, ама кокала е само за тях, а не за народа
88
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Здраво са огладнели, ама кокала е само за тях, а не за народа
87
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Здраво са огладнели, ама кокала е само за тях, а не за народа
86
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Здраво са огладнели, ама кокала е само за тях, а не за народа
85
0
 
2
 
! Отговори
бате преди 2 години
Не виждате ли че всички плюкат Борката защото 1- години не е пуснал кокала и всички други са огладнели яко и искат и те да папкат.
84
0
 
3
 
! Отговори
равноместка преди 2 години
Понеже изхарчихме няколко милиона за този парламент и файда няма, предлагам всичките 240 депутата или да бъдат наказани с бой по задниците на центъра на София или да метът улиците един месец
83
1
 
6
 
! Отговори
До 113 преди 2 години
А вие какво очаквате от частния чалгар на Мултигруп/ ДС И КГБ/???
82
1
 
6
 
! Отговори
Важно било преди 2 години
...да се гласува за Спутник в.....??????!!!! Изказване на Тошко.
81
1
 
7
 
! Отговори
240 полупроводника преди 2 години
240 × 10000 лв. = 2 400 000лв разход за 1 месец!!! Резултат - полза единствено за ДПС от секциите в Турция.
80
2
 
3
 
! Отговори
така,сега да ви кажа преди 2 години
Хората в БГ сме калпави. За това 30 години не сме мръднали кои знае колко напред. Всеки които докопа кокала на властта иска само да ***, защото знае че след 4г няма да е там. Българина не става за колективен труд, камо ли да управлява кораба наречен държава,Не се заблуждавайте, без значение кои ще поеме власта промяна няма да има. Дали ще е Слави, ГЕРБ, БСП и т.н., промяна няма да има. Българина не става.
79
1
 
9
 
! Отговори
Жалко за народа преди 2 години
Да им раздадат по една лопата и да засадят по някоя фиданка в парковете, белким заслужат част от парите си като пишмандепутати, вместо да пръскат токсични лиги в парламента.
78
0
 
6
 
! Отговори
така,сега да ви кажа преди 2 години
Който и да дойде да ни управлява промяна няма да има. Българина не става за управление на държавата. Както преди 100г сме си внесли цар, така и сега трябва да се внесът хора които да ни управляват.
77
1
 
7
 
! Отговори
пенсионер преди 2 години
абе нали мая общата беше против тия + 50лв. , нали обвиняваше Борисов че така си купувал гласове . кво стана та изведнъж същата тази мая общата реши тези +50лв. да се дават , а защо не предложи да се дават по + 200 ?! гласове ли ше купува ?
76
1
 
3
 
! Отговори
АМАН преди 2 години
Нищо ново няма да е юли предвид контингента обаче :( Да ви имам и новите спасители!!!
75
2
 
5
 
! Отговори
Катя преди 2 години
Хейти сега, Ице! Че от юли няма да имаш място ти и партията ти в парламента!
74
4
 
2
 
! Отговори
“ХАКЕРЧЕТА“ преди 2 години
МИСЛЯ ЧЕ СИ ВЗЕХТЕ ПОУКА МАКАРЧЕ ЧЕ ОТ ТУРЦИЯ И РУСИЯ ВИ ПЛАЩАТ ЗАПЛАТИТЕЩОТО РАЗПОЛАГАМЕ С ДАННИ С КОИТО НИКЪДЕ ОСВЕН В СЕВЕРНА КОРЕЯНЯМА ДА СИ НАМЕРИТЕ РАБОТАВСЕ ПАК РЕСПЕКТ ЩЕ ПРЕСТАНАХТЕ С ПРОПАГАНДАТАМай БЪЛГАРИЯ ВИ Е ПО ЛЮБИМА ОТ РУБЛИТЕ ХАКЕРЧЕТАНАЛИ СХВАНАХТЕ КОЛКО Е ТРУДНО ДА ПОБЕДИШ БЪЛГАРИЯПАК ЩЕ СМЕ НА ШИПКА
73
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тия искара по 10 000 лв,и преключва с цирка на Слави