Предсрочните избори: Малко размествания, много неизвестни

Най-трудна е прогнозата за "Има такъв народ", смята Юлий Павлов
7 май 2021 21:41, Петя Славова
36

В математиката на социолозите се оказа, че има леко разминаване. Прогнозите относно подредбата на партиите излязоха неточни.

"Объркахме кой ще е втори и кой ще е трети. Политическа криза към онзи момент нямаше, но го прогнозирахме за след изборите, и то се случи. Икономическа криза няма в момента, но може да се стигне до икономически проблем, ако следващият парламент не излъчи правителство", заяви социологът Юлий Павлов в предаването "Денят ON AIR".

На следващите избори, очертаващи се за 11 юли, социологът вижда леко разместване и много неизвестни.

"ГЕРБ може да загубят малко, но може и да се увеличи процентът им. Най-трудна е прогнозата за "Има такъв народ". Те малко несериозно се отнесоха и не мога да предвидя какъв ще е резултатът им. Според някои колеги БСП са стигнали дъното - около 500 хил. гласа. "Демократична България" - поведението им в този парламент изпъква със своята умереност и понеже техните избиратели са такива, смятам, че ще покачат. Националистите все пак не са толкова глупави и едва ли ще настъпят същата мотика, така че ще има една националистическа група, и това ще направи още по-трудно съставянето на кабинет. "Изправи се! Мутри вън" са под въпрос.  Партията на Божков - това е нещо, което никой не хвана, че те са около 1%. Но след като могат за 1 седмица да съберат 3%.... На тези избори можем да видим как "не можеш да заглушиш милионите". ДПС се представиха според очакванията - не толкова заради тавана на секциите, колкото заради подобряването на пандемичната ситуация в Турция", обясни социологът пред Bulgaria ON AIR.

Крие ли рискове машинното гласуване?

"Не бих казал, че има риск за изборния резултат. Ако някой иска да фалшифицира, ще купи един инженер, Но не вярвам, че ще има толкова фалшификации. Но не можеш да правиш тази драстична промяна, когато няма подготовка, Така не се прави", категоричен е Павлов относно машинното гласуване.

"Новата ЦИК - не виждам причина да не се справи. Нейкова е много добър специалист, умерен човек е", допълни той.

Според Павлов кабинет след 11 юли най-вероятно ще има, тъй като той смята, че здравият разум ще надделее.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


36
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
29
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Жалко слави избяга от отговорност и сега нови избори , този пьт ще гласувам за - исправи се мутри вьн
28
1
 
2
 
! Отговори
ВОТА Е МЕНТЕ преди 2 години
НЕ ГЛАСУВАМ С МАШИНИ!
27
1
 
1
 
! Отговори
промяна-подмяна преди 2 години
До САМО питаме...Нищо ново! Старите комунисти! - децентрализация на БКП-ДС
26
0
 
2
 
! Отговори
САМО питаме... преди 2 години
АКО НА БЮЛЕТИНАТА ОТ МАШИНАТА НЕ ПИШЕ НОМЕРА НА ПАРТИЯТА КОЯТО СИ ИЗБРАЛ--ЗНАЧИ ИЗБОРИТЕ СА МЕНТЕ!
25
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Руснаците нищо не могат да развиват могат само да съсипват и крадат и лъжат адски много а путин него обичат никъде и никои.
24
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Много са агресивни на всякъде и с всеки о затва не го обичат вече никаде и питин го мразат дори руснаците.изядоха изпиха всичко изкраднаха всичко и сега търсат нови територии и богатства за да съсипят и тях.
23
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тва тия дед ви ги говорят българи че руснаците са много добре е пълна пропаганда по зле неса били никога в безисходица безработица глад така че нечакаите помощт от тях.
22
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Русия е много зле бедност неравенство безработица страшна в невиждани размери спин туберколоза рак пълно.работа неможе да си намериш никаде заплати ниски.не могат да си оправят собствената държава но се мешат в цял свят наглост безочие цинизъм.трябват им едни поне 20'30 години да започнат да се въстановяват държавата е каша те затва агресират напрежението се нагнетява.
21
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ди13. Да така е .Очаквах,че ще дадемандат на малцинствените илюзионисти.Но тъпотата е за хората.Учиндолския, спука гумата на две, триместа.Остави 8 лв.,субсидията,няма дазащитава уседналост,няма да изчистисписъците.Щеше да се пльосне с гласу-ване по пощата.Т.е.,прпоръча ни Доганов ,да вземе 25%.Тази дълга змиорка не е за нашите ширини.Много е пихтиеста.Тиня сър.
20
1
 
4
 
! Отговори
Payak преди 2 години
Що триете коментарите? Аз си искам баба Мика. И звънеца да бие пък моге и премиер да стане.
19
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Руската пропаганда.
18
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
С риснаците трябва много внимателно да се работи тва са ного долни ора.
17
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
След това което видяхме в парламента , гледайте пак същите хора да сложите в листите за новите избори ....та така.....
16
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Руснаците трябва да си знаят мястото че не могат да си правят какво си искат в българия.да се гаврат и подиграват с българите като потъпкват законите за лично облагодеталсване.
15
0
 
6
 
! Отговори
и те така преди 2 години
след новите избори другарката импексова отново ше се върне в редиците на сдс , бсп не я иска ! на партиите на чалгаро и мая общата ше им остане спомен че са били депутати , на двамата овчари също .
14
1
 
7
 
! Отговори
Избирател преди 2 години
На следващите избори, които Радев организира, аз няма да гласувам. Ще гласувам на по-следващите избори, когато путинистките партии ще бъдат извън закона.
13
10
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Социолозите са смешни. На боко електората ще увехне с това машинно гласуване и сега не могат да прогнозират нищо.
12
6
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Няма смисъл да водите срещу русия агресивна политика винаги са добре дошли в българия но има една червена линия която не трябва да преминават.това се казва самосъзнание но човек се учи от грешките си и се развива докато е жив.но това не значи че не трянва да си търгуваме с тях и да седиме на една маса заедно.виждате омразната политика на путин докъде добута държавата до дъното.
11
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Комунистите ако намерат пълен портофеил с пари знаете ли какво ще направят ще го изпразнат в джоба си без да се замислят.
10
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Хахахах . Как скочи Божков , всеки знае със 150 на калпак . По дащен е от Славуна .