Румен Радев: Хилядите симпатизанти на ГЕРБ бяха предадени от Борисов

Започнаха консултациите при президента за членове на ЦИК
Обновена: 7 май 2021 08:44 | 7 май 2021 08:28, Нели Христова
476

Снимки: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

След като от ГЕРБ оттеглиха единствената кандидатура за председател на ЦИК, днес в президентството се провеждат допълнителни консултации с държавния глава Румен Радев.

"Хилядите симпатизанти на ГЕРБ бяха предадени от господин Борисов, който абдикира от отговорността, под която се огъна", заяви президентът Румен Радев в началото на срещата с членовете на различните партии. Той похвали председателя на парламентарната група на ГЕРБ Десислава Атанасова, че се е застъпила като истински лидер зад кандидатурата на Красимир Ципов.

Още по темата
"Сега ни остава малките партии да имат повече смелост, повече гражданска отговорност. Да не се водят от тесни лични сметки, а да поемат отговорност в името на провеждането на честни, достъпни, прозрачни избори, за да избегнем хаоса, в който влизаме отново от вчера", добави още държавния глава.

"Господин Борисов оттегли лично кандидатурата на господин Ципов, по молба на самия господин Ципов и след като 24 часа, включително и на консултациите тук при вас, имаше лични нападки към кандидатурата му и персонално към личността му. Считам, че е некоректно да използвате мен като председател на парламентарна група по отношение на твърдения за отговорността. На тази маса стоят лидери на партии, които отказаха мандат за съставяне на правителство и не предложиха състав и структура на Министерски съвет. Само коалиция ГЕРБ-СДС представи не само състав и структура, но и представи кандидатура за председател на ЦИК", заяви Десислава Атанасова.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


476
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
325
66
 
3
 
! Отговори
Истукан преди 2 години
Не само ГЕРБ предаде избирателите си, но и ИТН. Тези партии нямат място в следващия парламент, макар че ще го препарят. Затова гласувайте, за да не ви управляват те, а да ви управлява нещо достойно. Тези нямат мора, достойноство и смелост да управляват честно. Не знаят откъде ще набавят пари в бюджета, макар че има откъде. България има подземни богатства. Не се ценят нито от ГЕРБ тези полезни изкопаем, нито от ИТН, но от чужденците се ценят и те се възползват от природните ресурси на Бългаиря.
324
2
 
60
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
не хиляди а стотици хиляди.
323
73
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Президента е прав, но калинките трудно схващат.
322
4
 
75
 
! Отговори
нн преди 2 години
"Хилядите симпатизанти на ГЕРБ бяха предадени от господин Борисов, който абдикира от отговорността, под която се огъна" Браво Радев, не се ли усещаш че наливаш вода в мерлницата на ГЕРБ, ГЕБР ти слагат динената *** и ти не можеш да го проумееш, но то си е за твоя сметка, ще гледаш втори мандат през крив макарон.
321
0
 
74
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Грешиш на БОШКОВ партията ще измести СЛАВИ! БОЖКОВ може да плати на хакерите да направят програмата в негов интерес! Слави получи своето и ще покрие загубата от кабеларката, ще се освободи от сценаристите, като ги направи политици,ще РАЗПУСКАНЕ музикантите и ще си гледа здравето!
320
4
 
84
 
! Отговори
Гражданин преди 2 години
Тоя,неадекватния пак се изложи - за кой пореден път ! Значи другите дето отказаха досто йно защитиха избирателите си,а Б.Борисов ги бил предал ?! Що за президентски глупос ти!?Е все е било излагация,ама като тая никой друг президент по света не е правил?!И тоя щял да ни води ?! Накъде ?! В царството на злобата,тъмнината и лъжата !? Не го искаме !!!
319
1
 
83
 
! Отговори
Въпросчо преди 2 години
А кога ще имаме електронен президент ? Защото този Фигурант дори за клоун не става - просто е жалък !
318
2
 
38
 
! Отговори
Не следващите избори преди 2 години
А по-следващите избори ще бъдат най-интересните избори, които някого са се провеждали в България. Но повече от това няма да ви кажа, за да се учудите още повече... избирател
317
1
 
76
 
! Отговори
Радев-фигурант преди 2 години
Радев-зелените чорапи се оказа един фигурант. Говори празни приказки и известни на всички истини като например че грипът е опасен, че спортът е полезен, небето е синьо и корупцията е вредна. И нищо истински важно и смислено не казва и не върши. Кому е нужен такъв безличен президент ?
316
1
 
73
 
! Отговори
Наглецът преди 2 години
Радев да НЕ КОМЕНТИРА ОТ ИМЕТО НА СИМПАТИЗАНТИТЕ НА ГЕРБ!!! КОЙ КОГО ПОДВЕДЕ И ИЗЛЪГА - СЕ ВИЖДА НА ДЕЛО, НЕ НА ДУМИ!!!
315
0
 
74
 
! Отговори
До 363 преди 2 години
НИЩО ЧУДНО. КАМЕЛИЯ - ПРЕДСЕДАТЕЛКАТА НА ЦИК СЪВСЕМ НЕ Е СЛУЧАЙНА. ТЯ СИ Е ЧИСТО 100% БСП - БЕШЕ ЗАМ. МИНИСТЪР НА ОТБРАНАТА В ПРАВИТЕЛСТВОТО НА СТАНИШЕВ - НА 30 ГОД. И ЖЕНА!!! КАКВО ОБЩО С ОТБРАНАТА?!?! РУСКО ПРОТЕЖЕ!!!
314
72
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
На следващите избори социалистите ще сме първа сила!БСП - 53%ИТВ - 18%Гроб - 7%
313
2
 
64
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Гиб МелсънДо 353Борисов е председател на Герб и като такъв е министър-председател,няма как да не партийно оцветен.Както са били патийно оцветени всички бг премиери до сега.Да не би Макрон,Меркел или Борис Джонсън да не са представители на определена партийна линия?Обаче не така стоят нещата с президента.Той,дори и да има някакви партийни пристрастия,трябва да не ги демонстрира.Радев го прави грубо и низкопосано.Но какво може да се очаква от един бивш военен-воинственост им е в кръвтта.
312
0
 
58
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Да,на вас всечко ви е Беляне, затвор си построихте ,Атомна централа си построихте,ей наглец,излез и кажи, ние построихме тово.Едно нещо,нищо, само грабежи доказани.
311
0
 
50
 
! Отговори
До Гиб Мелсън преди 2 години
Коментарите ти са фалшиви като името ти, на собственика си приличат !
310
0
 
65
 
! Отговори
До Радев преди 2 години
Ей наглец, хайде скрий се вече !
309
0
 
60
 
! Отговори
aqwer преди 2 години
хахах Много е т*п ако си мисли че с тая пропаганда ще открадне електорат. За една година не разбра че само дразни симпатизанти на ГЕРБ и ги мотивира повече да гласуват за герб. Комунист никога няма да разбере че така не става с рогата напред.
308
68
 
5
 
! Отговори
Гиб Мелсън преди 2 години
Президента винаги е бил коректен. Не той праща силоваци при Винету, а Винету праща силоваци в Президентството. Точно това преля чашата и обратното броене за Винету започна. Има линии на търпение, които когато се прекрачат нападателя се превръща в жертва. Мъдрия български народ се е произнесъл и по такива въпроси с поговорката: Хитрата сврака с двата крака. Това е. В учебниците след време ще пише, че по времето на Винету българите са били най-бедни в Европа и с най-висока смъртност и това е.
307
5
 
71
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
ФИГУРАНТ,ЗАЩО ЛЪЖЕШ БЕ?
306
1
 
67
 
! Отговори
РАДЕВ, преди 2 години
не чухме съществени неща; 5 години години заяждания.