Румен Радев: Хилядите симпатизанти на ГЕРБ бяха предадени от Борисов

Започнаха консултациите при президента за членове на ЦИК
Обновена: 7 май 2021 08:44 | 7 май 2021 08:28, Нели Христова
476

Снимки: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

След като от ГЕРБ оттеглиха единствената кандидатура за председател на ЦИК, днес в президентството се провеждат допълнителни консултации с държавния глава Румен Радев.

"Хилядите симпатизанти на ГЕРБ бяха предадени от господин Борисов, който абдикира от отговорността, под която се огъна", заяви президентът Румен Радев в началото на срещата с членовете на различните партии. Той похвали председателя на парламентарната група на ГЕРБ Десислава Атанасова, че се е застъпила като истински лидер зад кандидатурата на Красимир Ципов.

Още по темата
"Сега ни остава малките партии да имат повече смелост, повече гражданска отговорност. Да не се водят от тесни лични сметки, а да поемат отговорност в името на провеждането на честни, достъпни, прозрачни избори, за да избегнем хаоса, в който влизаме отново от вчера", добави още държавния глава.

"Господин Борисов оттегли лично кандидатурата на господин Ципов, по молба на самия господин Ципов и след като 24 часа, включително и на консултациите тук при вас, имаше лични нападки към кандидатурата му и персонално към личността му. Считам, че е некоректно да използвате мен като председател на парламентарна група по отношение на твърдения за отговорността. На тази маса стоят лидери на партии, които отказаха мандат за съставяне на правителство и не предложиха състав и структура на Министерски съвет. Само коалиция ГЕРБ-СДС представи не само състав и структура, но и представи кандидатура за председател на ЦИК", заяви Десислава Атанасова.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


476
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
265
6
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
ФИГУРАНТ,ЗАЩО ЛЪЖЕШ БЕ?
264
4
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
С какво бе ***,с какво ни предаде Борисов?Недей да мамиш
263
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Къде е скандалът Илчовски? Нещастни журналистченца...
262
18
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ей, герберски *** и да си лепите плюсчета, и да не си лепите - ледът се пропуква.
261
5
 
36
 
! Отговори
Гого преди 2 години
Ти излъга всички българи бе цър вулСкрий се бе!
260
3
 
36
 
! Отговори
лъжи преди 2 години
Не, не са предадени.Точно така постъпва истинският човек,който го е грижа за останалите.Напълно прав беше да постъпи така,неговите хора не са за подигравка.Да си носят отговорност сега за промените,които си направиха, а не като Пилат Понтийски да си измият ръцете след това с тях. И пак започнаха да насаждат лъжливите си аргументи за нечестни избори.Нали си сложиха машини,какво реват сега? Край нямат техните спекулации вече и проста**щина.Радев не престана с неговите измислици,не работи за хората
259
5
 
5
 
! Отговори
Изтекъл мозък преди 2 години
Аз гласувах за Има Такъв ***.
258
5
 
38
 
! Отговори
Го'син Радев... преди 2 години
Един разумен и интелегентен политик, какъвто очевидно не сте, никога не би си позволил подобни формулировки.....Очевидно, още сте с ботуши на краката....
257
2
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Който искаше глуупавите промени в Избир. Кодекс сега да провежда избори. Все реве този. А уж военните били мъже
256
0
 
38
 
! Отговори
Стиви преди 2 години
Румка,твоите партии на промяната приеха нов закон за избори, сега е редно те да носят отговорност.
255
3
 
43
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
"Хилядите симпатизанти на ГЕРБ бяха предадени от господин Борисов, който абдикира от отговорността, под която се огъна" - каза РадевЛъжа, лъжа, лъжа !Това се отнася за всички други партии, но не и за ГЕРБ и Борисов.Герб предложиха Правителство с имена, предложиха и шеф на ЦИК, също Борисов зовеше за диалог и отговорност към държавата. Никой не го чу.Радев е най-големия разеденител на българите.
254
3
 
46
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
скоро ще идва белия автобус стягай се румкаааа
253
0
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Шиши. Черепа и ГРУ командват
252
3
 
55
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Този,ДБ и Слави са патериците на Шиши.
251
5
 
65
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Този президент направи най-много грешки от всички президенти до сега. Може да не си съгласен с някои лидери на партии, може да не понасяш този или онзи политик, но щом има хора, които, гласуват за тях, ти не можеш да воюваш с тази хора. Точно това създава разединение и крайна конфронтация, която ти умишлено не тушишараш, защото си мислиш, че по този начин вредиш на една личност, но не отчиташ, че си създаваш много неприятели и разединяваш народа.
250
6
 
52
 
! Отговори
Едно баба знае, преди 2 години
едно бае. Радев, Радев, гласувах за теб и БСП да направите нещо за обикновените хора, но 5 години само плямпаше против Борисов.
249
1
 
50
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Леле, каква демагогия...
248
4
 
62
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Е тази руска матрьошка Резидента Радев, защо се намесва така грубо в политическият живот,недопустимо е така да плюе срещу която и да е партия. Лъсна му червеният за*дник. Сега ще назначи и множество кадри от БСП като министри, вкарвайки БСП във власттапрез задният ход. Мутри вън а?Този е най-големият предател.
247
1
 
46
 
! Отговори
катапултация преди 2 години
Пъпеша е разединител на Нацията и на Емиграцията ...!
246
8
 
13
 
! Отговори
Nona преди 2 години
До 273То па едни министри предложи... на това У село му казват да отбие номера, без кавичките