Румен Радев: Хилядите симпатизанти на ГЕРБ бяха предадени от Борисов

Започнаха консултациите при президента за членове на ЦИК
Обновена: 7 май 2021 08:44 | 7 май 2021 08:28, Нели Христова
476

Снимки: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

След като от ГЕРБ оттеглиха единствената кандидатура за председател на ЦИК, днес в президентството се провеждат допълнителни консултации с държавния глава Румен Радев.

"Хилядите симпатизанти на ГЕРБ бяха предадени от господин Борисов, който абдикира от отговорността, под която се огъна", заяви президентът Румен Радев в началото на срещата с членовете на различните партии. Той похвали председателя на парламентарната група на ГЕРБ Десислава Атанасова, че се е застъпила като истински лидер зад кандидатурата на Красимир Ципов.

Още по темата
"Сега ни остава малките партии да имат повече смелост, повече гражданска отговорност. Да не се водят от тесни лични сметки, а да поемат отговорност в името на провеждането на честни, достъпни, прозрачни избори, за да избегнем хаоса, в който влизаме отново от вчера", добави още държавния глава.

"Господин Борисов оттегли лично кандидатурата на господин Ципов, по молба на самия господин Ципов и след като 24 часа, включително и на консултациите тук при вас, имаше лични нападки към кандидатурата му и персонално към личността му. Считам, че е некоректно да използвате мен като председател на парламентарна група по отношение на твърдения за отговорността. На тази маса стоят лидери на партии, които отказаха мандат за съставяне на правителство и не предложиха състав и структура на Министерски съвет. Само коалиция ГЕРБ-СДС представи не само състав и структура, но и представи кандидатура за председател на ЦИК", заяви Десислава Атанасова.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


476
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
245
4
 
58
 
! Отговори
емиграция преди 2 години
Радев, спри се да плюеш, а си поеми нещата.Как за няколко години не се научи, че цар, крал и президент са обединители без да критикуват партиите. Аман от тебе. Върви си. Ти си президент само на БСП. Корнелия, прибери си го този.Друндулкай си го.
244
3
 
46
 
! Отговори
Доцента преди 2 години
до 288Боко не е решил да блокира нищо. Оттегли кандидатурата, защото се приеха абсурдни правила за новите избори, които са крайно непостижими като ангажимент и срокове.Тези машини и видеокамери още не са поръчани а има 2 месеца. Тепърва ще трябва да ги поръчват, инсталират, тестват. Кой ще носи отговорност, ако се провали всичко? Бокича ли?
243
1
 
31
 
! Отговори
пчеличката Мая преди 2 години
ИМВ = Изпразни се Мутри Вън !
242
41
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
За тези герберисти които имат къса памет ,да припомним ,че Боко още преди съставянето на новото ЦИК изказа претенции за председателското място ,като доводът му беше ,че са най-голямата парламентарна партия.Сега оттегля кандидатурата!!!Явно Боко е решил да блокира държавното управление на всякаква цена ,а уж милеел за България!
241
3
 
52
 
! Отговори
Доцента преди 2 години
Еб*си нахалниците. Искат някой друг да им свърши цялата работа, докато те го плюят за всичко. И сега, когато този някой отказва - те пак го плюят.Ами като сте толкоз ербап - предложете си вие председател бе, какъв ви е проблема?
240
0
 
47
 
! Отговори
БОЗО преди 2 години
До Христо ХристовДа си жив и здрав, до края на годината поне, ще видиш колко добре се развиват за държавата нещата! Само че тогава Борисов няма да го има вече и да видим кой ще ви е виновен за закъсацията!?
239
41
 
6
 
! Отговори
оаао преди 2 години
тролчетата на бойко много сте се озлобили след вчерашната комисия в парламента и признанията на един бизнесмен ?!? Снощи ли ви организираха 30-40 човека да тролите по медиите, а ? Трудовия ви договор изтича, от мен да знаете!
238
1
 
22
 
! Отговори
До #269 преди 2 години
Не е вярно, че не знаят. Я помислете пак.Първо помислиха за себе си. И после - сетете се.
237
3
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
РУНДЬО РУСКОВ РОБОВ
236
9
 
45
 
! Отговори
Срам ме е преди 2 години
Не прилича на един президент непрекъснато да хули и да работи против, а не с правителството!И това продължава вече толкова дълго.Явно е, че не може да намери начин как са обедини политическите сили и да ги накара да работят за България и за българския народ.Когато му дойде времето, очаквам да видя смислени и силни предложения за кандидати за Президент на Република България.
235
3
 
26
 
! Отговори
Странджата преди 2 години
Другари, както много пъти ви бе съобщено руското влияние в Европа ще бъде сведено до санитарен минимум. Това се случва в момента и никакви пълзящи преврати не могат да го спрат.
234
0
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
С тая злоба от всяко изечение до никъде няма да я докараме.
233
5
 
45
 
! Отговори
ТапаГ преди 2 години
Подобието на президент пък предаде цяла България заради партийни и чужди интереси.
232
4
 
44
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Малко му остана на фигуранта!
231
3
 
55
 
! Отговори
гошко преди 2 години
Без да съм адвокат на ГЕРБ / Борисов, но правят впечатление следните неща:- когато ГЕРБ предлага председател на комисията, започва залп от атаки и компромати- когато ГЕРБ изтегля председателя, критика че са се огънали и бягат от отговорност- когато другите партии НЕ предлагат председател някаква критика дали има - нееее.Друго, когото никой друг извън ГЕРБ не предложи министър председател и правителство, дали имаше критика за бягство от отговорност? Хич. То тогава се наричаше безпринципна
230
0
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен Те защото БСП(БКП)+ДПС хич не са престъпници. Всичките олигарси в България са свързани с комунистите, турците и държавна сигорност.
229
5
 
38
 
! Отговори
ГЕРБЕР преди 2 години
СВОБОДНО, РУСКИ РЕЗИДЕНТЕ. ПОЧЕШИ КОНЯ.
228
4
 
36
 
! Отговори
Недоразбрал преди 2 години
Тоа руски АВАТАР,ФИГУРАНТ, не млъкна и не престана да плюе отрова и да съска!!Да им изсъхнат ръцете,дето пуснаха бюлетина за туй *** да трови И ТОРМОЗИ ДЪРЖАВАТА НИ ВЕЧЕ 5 ГОДИНИ!!Направете си изводите и не си вкарвайте автогол за още 5 години,а може би и за 20,щото този е ученик на Жужо и изповядва неговите мераци!!
227
3
 
50
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 251То сега имаме един много работещ парламент. За 9 дни сътвориха куп глупости,щото искат нещо ,ама не знаят какво точно .
226
6
 
48
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
предателя радев вън от президентството