Борисов: По 19 млн. лв. на ден струваше шоуто в НС - хубаво е, че го закриха

Всички лъжи заминават в коша, остава направеното, обобщи той
Обновена: 8 май 2021 15:07 | 8 май 2021 14:58, Анисия Иванова
599
Борисов: По 19 млн. лв. на ден струваше шоуто в НС - хубаво е, че го закриха
Снимка: Facebook

По 19 млн. лв. на ден струва това шоу в парламента и е хубаво, че го закриха, щяхме да фалираме. Това каза премиерът в оставка и лидер на ГЕРБ Бойко Борисов. Той направи коментар за политическата обстановка у нас във видео във Facebook по повод срещата в Порто.

"За разлика от другите, ми е мъчно, жал ми е от това, което наблюдавам. Аз се надявам, че президентът Радев не се гордее с продукта, който една година създава и накрая го изпрати в парламента", каза още Борисов.

Той обърна внимание, че изминалите избори струват 150 млн лв. "За 8 работни дни, защото си провалиха едно заседание, излиза, че работата на тези хора, струва 18. млн. и 750 хил. лв. По 19 млн. лв. на ден струва това шоу в парламента. Хубаво е, че го закриха, защото с това шоу, щяхме да фалираме", изтъкна Борисов.

Лидерът на ГЕРБ коментира, че сега наново ще се похарчат милиони за избори. "Когато Европа и светът броят центовете, ние стотици милиони харчим за шоу", каза още той.

Борисов благодари на парламента за двете неща, които е направил - Изборният кодекс и Air policing.

Още по темата

Да приемем, че Изборният кодекс, какъвто за всички, такъв е и за нас. Мисля, че ще се постараем отново да сме първи. Второ им благодаря, макар че не знам дали някой няма да обжалва, защото те ни уволниха още първия месец, беше за Air policing да можем да си пазим небето. Те ратифицираха предложението на Министерски съвет. Две неща за месец и пловина - чудесна работа свършиха. Вече няма парламент, но те продължават, каза още Бойко Борисов. 

Премиерът съобщи още, че вчера у нас е поставен рекорд по направени имунизации срещи COVID-19, в петък са ваксинирани 38 117 души.

Всички лъжи заминават в коша, остава свършеното и направеното, обобщи той.

Със Споразумението за социалния ангажимент от Порто постигнахме исторически успех, каза още примерът във видеото. "Винаги съм казвал, че Европа е най-доброто място за живеене и най-демократичната организация, която може да работи. Затова всички ние от вчерашната среща на държавите членки за радост постигнахме в Порто исторически успех. За първи път постигнахме ясен ангажимент на лидерите на държавите от ЕС, на ЕК, ЕП и всички социални партньори, които подписаха Споразумението за социалния ангажимент от Порто“, заяви Борисов.

„Важно е да кажем какво е Планът за действие на Европейския стълб за социални права. Той има три акцента. Първият е до 2030 г. най-малко 78% от населението на възраст от 20 до 64 години да бъде заето и да има работа. Второ, най-малко 60% от всички пълнолетни лица да участват в поне едно обучение за дигитални умения през годината. Трето, броят на хората в риск от бедност и социално изключване да бъде намален с най-малко 15 млн. до 2030 г.“, добави той.

„Искам да напомня, че преди 4 години нашето правителство постави образованието на първо място. Освен справедливо възнаграждение на учителите, ние направихме и революция относно дигитализацията на обучението. Само в рамките на седмица успяхме да въведем онлайн обучение за учениците от 1-ви до 12-и клас. Благодаря на учителите, които също се обучаваха, на родителите, които помагаха, както и на министъра на образованието за неговия принос“, посочи той.

„Това, което днес подписахме, ние започнахме да го правим от преди 4 години. Не само пенсионерите и възрастните хора са във фокуса на ЕС. На фокус са и децата. Ние вкарахме над 50 000 деца, които никога не бяха влизали в класни стаи, да се обучават, а това, че направихме задължителни детските градини от 4-годишните, именно сега това в Европа се поставя като план за действие, а ние вече сме го направили. Друго особено важно е децата да се обучават в специалности, за които има след това пазар на труда. Има много модерни образования, но има ли пазар за тях. На нас са ни нужни машинни инженери и технолози – това, което в следващите години в България ще се развива“, заяви Борисов.

„Дадохме пример с автомобилната промишленост. Имаме над 250-260 фирми в автомобилния клъстер. Минаването на различни двигатели като водородни и електро, ще бъдат с много по-малко части и производства и ще бъде освободена от тези дейности много квалифицирана работна ръка, но те ще имат нужда от по-малко ремонти. Хиляди сервизи ще имат по-малко работа. COVID-19 даде един тласък за социалния стълб, за трансформацията, за начина, по който трябва да обучаваме децата и как да подпомогнем възрастните, за да не изпаднат от пазара на труда. Това са много важни неща, които се надявам и за в бъдеще да бъдат продължени“, допълни той.

 

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


599
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
419
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Премиер и министър се занимават с пилета и фурми ! -това Шоу ли е ?А шопските хуморески, уроки,проклятия и тн "бисери" с 200 ? -трагикомедия !пенсии 300лв ,а мадамите по 5000лв !- сълза и смях
418
6
 
20
 
! Отговори
Чани преди 2 години
Шоуто от Жипката беше по-скъпо.
417
7
 
16
 
! Отговори
ББ преди 2 години
еденственият човек в Държавата ни който ми помогна срещу ОПГ герб бе г-жа Манолова като Омбудсман...размаза ги просто,Благодаря Ви г-жо...този път ще гласувам за Вас!!!
416
8
 
6
 
! Отговори
ББ преди 2 години
ИТН е новата на бойко...къде са ви топките ако бяхте искрени...кое е най-важно...спореид нас Оцеляването на Народа ни...според вас...бойко и властта му...е бедни духом...никога повече еничарите от гроб и итн в Парламента!!!
415
4
 
14
 
! Отговори
ББ преди 2 години
никога повече герб...и номера ти със слави не мина...ИТН...кой ви финансира бре...защо не ви пука за майките и бащите ви...за Народа ни?Народа ни гладен и беден...без здравно...без образование...без армия...без съдебна...но сме живи...България е Жива...Милиони сме...ще ви запишем в Историята си като...страхливи и алчни,зависими...енича.е
414
17
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тепърва предстоят нагласените постановки с пияни и дрогирани клеветници на хранилка при партиите които не могат да победят ГЕРБ.
413
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До АнонименТърговия с влияниепоказанията даде неговия приятел на карти Ангевлова Пилетоза затвора е по законно и да не влезе в затвора народът разбра че това е престъплемнияи следователно той е престъпник
412
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тепърва предстои информацията за кражбите на Борисов и корумпираните му министри. Единадесет години управление на Борисов, единадесет пропилени за България години. Унищожен дребен и среден бизнес, нагласени обществени поръчки и кражби на парите на европейските данъкоплатци.Това е Борисовото наследство. Развръзката за съсипаната ни и окрадена Родина предстои.
411
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До АнонименДай ги тези доказателства, къде са?
410
9
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Убедихте ли се, че ни "управлява" и се кани да ни "управлява" една крадлива шайка, която играе театъра на абсурда! А ние трябва да вярваме на някакви актьори!
409
6
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Шоуто на господин Борисов и госпожа Севда ни струва повече от 14 милиарда. Има ли достатъчно доказателства за наливане на европари в кухи проекти на ГЕРБ Борисов ще бъде арестуван да дава обяснения пред Комисията. Той сигурно за това не отиде в Порто.
408
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
И кои са тези фирми, изброй ми ги?
407
11
 
10
 
! Отговори
Рано или късно преди 2 години
Военният трибунал ще се занимава с финансовият крах, който нанесоха фигуранта Радев и неговите метежници на България. Догодина по това време престъпниците ще са зад решетките, а чалгарите ще са скрити в миши дупки...
406
6
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
По ефтино от 5 те милиарда раздадени на приятелски фирми тази година .
405
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Кои кирливи ризи?
404
6
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
БуциииИлчовски Ви изкара кирливите ризибай Ставри те чакаи да върнеш парите на народаКРАДЕНИТЕ!
403
4
 
10
 
! Отговори
Истукан преди 2 години
Ами какво очаквате от шоумени освен шоу. Някой трябва да плати всичкото това.
402
7
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Над 110 млн лв ни излезе това народно събрание като не свърши никаква работа, дори за 5 лв.
401
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Братя българи. от 20 години съм извън България. Но все още се наричам българин. Не гласувайте за измислени партии!
400
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Прав си Гьоте ...Каква им е връзката с Борисов не разбирам?