Десислава Атанасова: 45-ото НС си отиде безславно, нищо не свърши

Ревизия на кабинета трябва да се прави от служебно правителство, смята тя
8 май 2021 21:21, Анисия Иванова
122
Десислава Атанасова:  45-ото НС си отиде безславно, нищо не свърши
Снимка: БГНЕС

Социолозите тепърва ще мерят доверието в 45-ото Народно събрание, което си отиде безславно, без да е изпълнило нищо от дневния ред на обществото. Преди това заявките на политическите партии бяха големи, а се оказа, че единствено и само се вълнуват от политическото оцеляване, каза председателят на ПГ на ГЕРБ Десислава Атанасова.

"Скроиха такъв Изборен кодекс, който да ги удовлетворява и да дадат властта в ръцете на президента. Нищо друго не се случи в рамките на този парламент. Освен онзи прословут противоконституционен мораториум – не само по мое мнение и по мнение на ПГ на ГЕРБ, но и много конституционни съдии – бивши такива, а и юристи се изказаха в тази посока", каза тя пред Нова тв.

По думите й ГЕРБ се е опитала да води конструктивен диалог при връчването на мандата за съставяне на правителство с останалите партии.

„Изборите минават и отминават. Сезоните също. Проблемите в ежедневието на българите стоят. Те обаче не бяха в дневния ред нито на НС, нито на партиите, които получиха втория и третия мандат за съставяне на правителство”, заяви тя.

Още по темата

Според Атанасова президентът Румен Радев взима страна в политически дебат: „Ние не воюваме с никого. Защо да воюваме с г-н Радев, след като сме представители на различните видове власт? Той е президентската институция. Очаквахме, че той ще бъде в ролята на обединител. Неприятно впечатление прави, че последните дни взема страна в един политически дебат – консултациите за излъчване на ЦИК. Но за служебното правителство и неговите ревизии, тъй като темата за ревизиите е изключително актуална, ревизията, ако ще има – трябва да се направи от служебно правителство. Най-лесно е служебните министри – като влязат в кабинетите си, да направят проверка какво има като информация и като документация. И ако има нещо, което да ги притеснява – да го обявят публично”.

Тя изрази надежда, че предстоящите предизборни кампании ще се фокусират върхи политиката, а не върху това кой и как иска да премахне ГЕРБ от властта.

"Предходната кампания беше с фокус върху това колко и как хората, протестиращи от една година, искат да изчегъртат ГЕРБ от властта. Оказа се, че ГЕРБ пак е първа политическа сила и без ГЕРБ не може да се състави правителство. Това го видяхме, макар че никой не пожела разговор”, поясни Десислава Атанасова.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


122
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
52
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Боже! Колко прросст народ се МЪЧИ да каже нещо Умно Тука!Слез Боже да си прибереш вересиите! Моля Те!
51
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Абе няма ли кой да ги застреля тия? Абе моля ви се бе спасете ме да не ги гледам повече че по цял ден ми се повръща!
50
3
 
5
 
! Отговори
Многонимен преди 2 години
Как ще свърши нещо като вътре присъстващите безродни избраници си взаимодействаха като орел , рак и щука ..... - какво можеше да се очаква от тях като всеки тегли в различна посока !@
49
2
 
3
 
! Отговори
Аз преди 2 години
Токачката...... Ха-ха-ха. Много забавна страна е България.
48
7
 
11
 
! Отговори
ДДТ преди 2 години
Изключително проста жена.Копие на вожда си.
47
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Не се злобете, хора! Идват нови избори. Можете да се поправите (ако има за кого да гласувате де)
46
2
 
4
 
! Отговори
lelq преди 2 години
то и ти свърши деси,ама връз тен,щото нема мераклии
45
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ши..ба..няци чалгари похарчихте парите на народа за един ши..ба..н изборен кодекс в полза на Метежника и рез...аците.Горете в Ада заедно със сатаниста ви!
44
2
 
3
 
! Отговори
Наблюдател преди 2 години
Сайта много ми харесва!Само Умни хора пишат Умни Мисли!Просто се замислих дали не са учили дистанционно (за да се пазят от вируси!)
43
2
 
3
 
! Отговори
Язе преди 2 години
Сакам дека кака Мика да а перзиден!Таа ша а добра!И ша ни дава паре!Оти сме гласувале за Онава от Учиндолля!
42
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Подалия оставка в края на миналото лято министър защо трябваше пак да се кандидатира въпреки че не се котира. Ето една конкретна причина за отблъскване на избиратели. Но това е Герб. Никога не вземат поука от своята несполука...
41
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Не знам какво свърши и какво не свърши 45-ото НС , но токачката на снимката и селяните от парламентарната й група пречеха на работата му по всякакъв начин !
40
3
 
10
 
! Отговори
Знае се! преди 2 години
45-то НС е много полезно дори само за това, че нищо не свърши, че си отиде безславно!!!! Ако бяха си отишли по същия начин всеки парламент от последните 12 години, подчинен на Бойко Борисов, обезличен и служещ за гумен печат, много от злините които ГЕРБ нанесе на България, нямаше да са факт!
39
2
 
5
 
! Отговори
хораа преди 2 години
моля ви,ям все пак !
38
1
 
8
 
! Отговори
SarsCov2 преди 2 години
Май съвсем скоро народа ще откачи до невиждани нива, и най безобидното което ще направим е създаването на квартал с червени фенери в София с 240 обслужващи дебели и грозни парламентаристи.
37
4
 
9
 
! Отговори
Payak преди 2 години
Баба Мика президент!!!
36
1
 
11
 
! Отговори
защо преди 2 години
"Ние не воюваме с никого. Защо да воюваме с г-н Радев, " Защо ли е пораснал носа на Пинокио?
35
2
 
17
 
! Отговори
мак преди 2 години
От 1 ден воюват с Радев, особено цвък и т.лупа, който винаги подчертава, че е гербаджия, но Радев не може да има пристрастия. Лицемери герберски. Т.лупа не е никакъв обединител, атанасова и сега грачи и забрави, какво доверие имаше предишното нс и неговата нагла и просташефка. Какво доверие може да има сегашното, работило едва месец? Колко може да свършиш за месец и колко за години? Т.ъ.по е да сравняваш несравними неща, неуважаема.
34
26
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
ГЕРБ беше златната епоха на България.Съвсем скоро ще го разберете.Фигурантчето това можа да изпльока.
33
20
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
45тото НС показа какво могат да родят умовете на протестърите.А то е едно голямо ......./не го пиша, щото ще ме изтрият/.