Десислава Атанасова: 45-ото НС си отиде безславно, нищо не свърши

Ревизия на кабинета трябва да се прави от служебно правителство, смята тя
8 май 2021 21:21, Анисия Иванова
122
Десислава Атанасова:  45-ото НС си отиде безславно, нищо не свърши
Снимка: БГНЕС

Социолозите тепърва ще мерят доверието в 45-ото Народно събрание, което си отиде безславно, без да е изпълнило нищо от дневния ред на обществото. Преди това заявките на политическите партии бяха големи, а се оказа, че единствено и само се вълнуват от политическото оцеляване, каза председателят на ПГ на ГЕРБ Десислава Атанасова.

"Скроиха такъв Изборен кодекс, който да ги удовлетворява и да дадат властта в ръцете на президента. Нищо друго не се случи в рамките на този парламент. Освен онзи прословут противоконституционен мораториум – не само по мое мнение и по мнение на ПГ на ГЕРБ, но и много конституционни съдии – бивши такива, а и юристи се изказаха в тази посока", каза тя пред Нова тв.

По думите й ГЕРБ се е опитала да води конструктивен диалог при връчването на мандата за съставяне на правителство с останалите партии.

„Изборите минават и отминават. Сезоните също. Проблемите в ежедневието на българите стоят. Те обаче не бяха в дневния ред нито на НС, нито на партиите, които получиха втория и третия мандат за съставяне на правителство”, заяви тя.

Още по темата

Според Атанасова президентът Румен Радев взима страна в политически дебат: „Ние не воюваме с никого. Защо да воюваме с г-н Радев, след като сме представители на различните видове власт? Той е президентската институция. Очаквахме, че той ще бъде в ролята на обединител. Неприятно впечатление прави, че последните дни взема страна в един политически дебат – консултациите за излъчване на ЦИК. Но за служебното правителство и неговите ревизии, тъй като темата за ревизиите е изключително актуална, ревизията, ако ще има – трябва да се направи от служебно правителство. Най-лесно е служебните министри – като влязат в кабинетите си, да направят проверка какво има като информация и като документация. И ако има нещо, което да ги притеснява – да го обявят публично”.

Тя изрази надежда, че предстоящите предизборни кампании ще се фокусират върхи политиката, а не върху това кой и как иска да премахне ГЕРБ от властта.

"Предходната кампания беше с фокус върху това колко и как хората, протестиращи от една година, искат да изчегъртат ГЕРБ от властта. Оказа се, че ГЕРБ пак е първа политическа сила и без ГЕРБ не може да се състави правителство. Това го видяхме, макар че никой не пожела разговор”, поясни Десислава Атанасова.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


122
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
32
10
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Знаех си че Атанасова е мой човек, единствената умна в ГЕРБ :))) Сега да не е нападнете *** на Боце :))
31
7
 
15
 
! Отговори
Реалист преди 2 години
ГРОБ вият на умряло за изпуснатия кокал - дотук добре
30
16
 
9
 
! Отговори
@ @ @ преди 2 години
Божков се размина на косъм с парламента. След като разпореди на Фигуранта Радев и слугата си Трифонов да действат за предсрочни избори - Поразиите вече са факт !!! Изборния закон вече успяха да го променят в негова полза и отлично го натъкмиха за фалшификации.Ето защо са им трябвали онези лични данни дето източиха от НАП - да гласуват машинно от наше име....... Бъдете сигурни, че следващите избори ще са тежко манипулирани !!!
29
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Танасасова не би поискала 5000 лева, ще се навие и на 50 . За НСО-безплатно, промоция, като редовни клиенти....
28
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До DAWEDAТрольо ***, под всяка стятия все същия пост - вземи да се стегнеш, и копейка няма да видиш при такава ялова некадърност.
27
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Няма политика в БГ, всичко е на основа кой мразим. Накратко казано, важно е на Вуте да му е зле.
26
8
 
27
 
! Отговори
Деси, преди 2 години
И ГЕРБ си отива безславно.Изпращаме ви с погнуса.
25
6
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Атанасова упражнява най-трудната професия, но не е общественичка и не се отдава на всеки, една целувка по бузата съравнява на 6 месечни заплати на работник в Банкя.
24
3
 
12
 
! Отговори
киро преди 2 години
некои си мислат,че имат жена .... ужас
23
7
 
23
 
! Отговори
DAWEDA преди 2 години
Забелязвам, че сутрин в този сайт троловете които пишат в подкрепа на ГЕРБ са доста.. мине ли им работния ден ги няма никакви...
22
7
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ще са нужни години да се изчигъртат свинщините на Борисов и шайката му разбойници.
21
7
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тая кокошка 11 години нищо не свърши и има очи да говори, нахалница. Това, че кряка като джинка не означава свършена работа.
20
7
 
16
 
! Отговори
избирател преди 2 години
А, я виж изчезващата партия как е покрита със слава и лаврови венци нещо като за последно сбогом както се казва. Що магистрали остави след себе си коя от коя по къдрава, и такива едни евтини ,евтини почти без пари!
19
4
 
20
 
! Отговори
Е, па... преди 2 години
Ихааааа! Вие специално, само пречехте. Нарочно! Гроздето било кисело, защото било високо за вас. Скрийте се и не се показвате, защото сте пълен срам! Народни представители! Друг път! Невъзпитани, арогантни, нахални-да!
18
11
 
18
 
! Отговори
Веднага преди 2 години
ОПГерб трябва дасе изтърже от България за винаги.
17
7
 
20
 
! Отговори
Проситутка преди 2 години
която се препитава във висшите слоеве на обществото.
16
7
 
25
 
! Отговори
Професор преди 2 години
Госпожа Десислава Атанасова ще остане в историята с неуморната си работа в услуга на Герб и Генерал Борисов редом с Цецка Цачева и Искра Фидосова.
15
11
 
11
 
! Отговори
Бау преди 2 години
всички бяха с/у ГЕРБ, но не и обединени ... Само злоба и скандали.
14
16
 
10
 
! Отговори
нахлупиха ни феса преди 2 години
Станислав Трифонов и Христо Бойкикев да кажат за колко пари предадоха българските интереси в Кърджали. За колко пари гласуваха да има нoви 160 секции в Турция и нови 300 000 гласа в полза на ДПС?
13
5
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
От злоба и увиснаха торбички под очите 2 см,явно ако заработи прокуратурата след време може много министри да посетят затворите за дълго