Радев: Пукотът на Априлското въстание събужда Европа

Президентът участва в отбелязването на 145 години от обявяването му в Петрич
8 май 2021 22:37, Анисия Иванова
97
Радев: Пукотът на Априлското въстание събужда Европа
Снимка: БГНЕС

Пукотът на Априлското въстание събужда Европа, каза президентът Румен Радев, който участва в отбелязването на 145-годишнината от обявяването на Априлското въстание в село Петрич, община Златица.

"В сърцето на тирана нашите предци не забиха лъскава сабя. Те забиха ръждив нож. Днес ние, техните наследници, също водим своите борби - с апатията, забравата, страха, примирението и разделението. Че саможертвата на априлци не беше напразна. Да живее България!", каза той, цитиран от БНР.

Годишнината беше отбелязана с тържествената заря-проверка и възстановка на посрещането през 1877 г. на лейди Емили Странгфорд, която след потушаването на Априлското въстание събира средства и изгражда и оборудва 6 болници на територията на България, една от които е в Петрич.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


97
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
67
1
 
4
 
! Отговори
хаха преди 2 години
ти да видиш как ще се събудиш от пукота на бай СТАВРИ
66
0
 
6
 
! Отговори
Неразбрал преди 2 години
От пукота на оръдията на крайцера Аврора,на Руския аватар Гумен Ветов окончателно му се е сдухал руския чип,така,че освен собствените си мантри,пучи масали и опорни точки,декламирани бавно с монотонен глас на ротен старшина,нищо друго не чува,не иска да чуе и не е способен да разбере!!Надъхано ру ско чу че ло,денонощно със кащо и плюещо отрова против България и законното правителство на Премиерът Борисов!!Доказан корумпиран предател,шпионин и кандидат клиент на Гешев!!Очакват го минимум 20 г.!!
65
1
 
14
 
! Отговори
Физиотерапевт преди 2 години
Единствения пукот ,когато се изцепва Фигуранта ,това е като пъ.рди . Тоя жалък човечец така и не разбра , че мястото му е на село, до редосеялката или със сърп в ръка.
64
2
 
15
 
! Отговори
акуд преди 2 години
радеф ти си пълен кашкавал, евтина водка си
63
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
ЗА КОЛКО СРЕБЪРНИКА ПРОДАДЕ БГ...
62
1
 
14
 
! Отговори
пъ.пак преди 2 години
Този е най-тъ.пият, най-слабият , най-безполезният и най-вредният президент. напразно плащаме луди пари за тази непотребна и вредна институция. Този човек обезсмисли институцията президенство. натовария с негативизъм.
61
3
 
2
 
! Отговори
антиджендар преди 2 години
До 86 АнонименДоста рано в неделя си се надрусал ! Да не е нова евроатлантикоДжендар мода в софиа ? Ще те натикам там от където си излязъл
60
16
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Румен Радев е нашият НОВ- стар президент. Ще го избереме народа пак защото той с вдигнат юмрук поведе борбата срещу ХУНТАТА-герберска
59
8
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Българите в османско са живяли по-добре от руските освободители, които са тънели в крепостничестно и мизeрия и са живяли в землянки. Българите са се гнусяли от изостаналите крепостни руснаци, които са били продавани по пазарите редом с кравите и кокошките. Когато освободителите идват да оснобождават робите са завидяли на имотите и земите на робите и са се чудили какво освобождават. После са рeвали и не са искали да напускат робска България за да се връщат в свободна Русия.
58
12
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Дали я събуди г-н Радев?В Лондон кмета е ислямист.В Бавария вече е въведен исляма в училище.В България БПЦ пее на турски на великден в Св.Неделя.
57
6
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Не се шегувам! По османско българите са имали къщи и земи, а по руско са им взели къщите и земите и са ги навряли в бетонни кутийки и в колхози! По османско българите са пътували, а по руско имаше насочени къртечници срещу излизащите! По османско са имали храна в изобилие, а по руско се редяха на опашки за хляб! Руската агентура насъска лудетините да се бунтуват, но огромната част от народа е бил против защото са живяли добре.
56
3
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 78Кажи за десетките хиляди избити в Лагерите Белене и дадени за храна на прасетата.Те не са ли жертви на руския режим и какво да правим с такива като теб?
55
3
 
19
 
! Отговори
1 преди 2 години
Когато Фигуранта каже "Да живее България" просто пропуска част от това, което си мисли: "Да живее България под ботуша на Русия".
54
12
 
13
 
! Отговори
Болезнен факт преди 2 години
Българите са живяли по-добре по османско, отколкото по руско. Българите са притежавали къщи, земи, дoбитък, имали са по 10 деца, ходили са редовно до Божи гроб и са търгували и пътували. Само младите лудетини повлияни от западния национализъм са искали въстание ала мнозинството българи са били против... защото са живяли... добре. По-добре и от.. сега.
53
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
ПОЧИНА ЕДНА ЛЕЛКА ОТ ПАЗАРА ДО ПАРТИИНИЯ ДОМ. МНОГО ХУБАВИ ДОМАТИ СИ КУПУВАХ ОТ НЕЯ. МИР НА ПРАХА И.
52
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Доколкото виждам, българите не разбират дори собственото си "освобождение". То личи и от коментарите.
51
8
 
34
 
! Отговори
Миро: преди 2 години
Радев,жалко за,теб,че с нищо полезно няма да останеш в историята на България!!!Оставаш само с едно голи речи!Защо не НАПРАВИ нищо по някой важен национален въпрос? Например:корона криза,икономика.Защо не обедини народа?Не ставаш за нищо,Радев!!!
50
1
 
2
 
! Отговори
P. преди 2 години
До P. Корекция: До Пост #58
49
1
 
3
 
! Отговори
P. преди 2 години
До Анонимен #59, BeАбсолютно си прав! Но множеството от хората мразят да мислят.
48
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Неоосмнизмът е новото евеопейско предизвикателство. Всичко чобани трябва да си знаят мястото в анадолските пещери.