Шефът на "Градус": Това, което сме дали на Дубай, е върнато чрез фурми

Твърденията на Илчовски ще бъдат предадени на прокуратурата
8 май 2021 19:47, Анисия Иванова
129

Доказателствата и документите по скандалните твърдения, които направи бизнесменът Светослав Илчoвски пред Комисията по ревизия на властта, ще бъдат предадени на прокуратурата. До късно снощи продължи изслушването, в което участва и другият бизнесмен, замесен в скандала - Иван Ангелов.

Със скандали и обвинения в корупция продължи и второто изслужване пред комисията по ревизия на земеделския бизнесмен Светослав Илчовски. Този път в присъствието на един от замесените в скандалните разкрития - собственикът на "Градус" Иван Ангелов.

"Беше ме поканил на Монако за негова сметка, в най-хубавия хотел на Монако, за да ме попита дали може ли да направим фиктивен оборот на неговото дружество, че не му достига оборотът. Това всичко ще бъде доказано в прокуратурата", каза Светослав Илчовски.

Още по темата

"Той ме обвинява в машинации. Аз нямам никакви притеснения относно чистотата на работата си", отсече собственикът на "Градус" Иван Ангелов.

По време на Комисията се разрази и нов скандал заради бартерна сделка между България и Арабските емирства, която този път разкри Ангелов.

"Това, което сме дали на Дубай, е върнато чрез фурми. И ние от тези фурми сме си възстановили парите и сме на печалба", допълни той.

"Знаехме, че те са дарение и стояха в складовете на БЧК, но след това се оказа, че и по думите на собственика на "Градус", че това е една сделка. Тъй като няма прокуратура, се наложи в Народното събрание да ставаме свидетели на подобни сцени и това не е един спор, както се опитват да ни го представят от ГЕРБ. Тука става дума за корупция, това не е и темата за "Мата Хари". Става дума за индикация на тежка корупция на премиер, на министри и това го казва самия собственик на "Градус", коментира Иво Мирчев от "Демократична България".

Председателят на Комисията Мая Манолова, коментира, че заседанието е постигнало успех.

"Показахме как се прави бизнес и най-вече как бизнесът е мачкан, рекетиран, изнудван, как ако искаш да си успешен - трябва да знаеш номера на премиера или да си на "ти" с депутатите феотдали от региона. Мръсните тайни на властта започват да излизат", категорична е Манолова.

Вижте повече в репортажа на Виктор Борисов по Bulgaria ON AIR

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


129
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
72
21
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
По Нова година ходих до съседите от 5-ти етаж и ме черпиха с ФУРМИ! Значи, не им е била чиста работата. Утре още пускам сигнал до Кудкудякомисията за фурми по високите етажи.
71
33
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Чудя се, ония дето режисираха снимките от спалнята на ББ, ама как не сложиха един суджук да виси на стената, аматьорска работа, казвам ви.
70
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 74Може, ама без съгласието на местната мафия е трудно, освен ако не играят с гербавите както казваш :))
69
0
 
2
 
! Отговори
Благодаря преди 2 години
До бай гешаче се обади, защото се бяхме притеснили!
68
5
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До АнонименИлчовски ако е зърнен бос, значи требва да има връзки в Добруджа, не виждам как в Стара Загора ще има зърнен бизнес :)) То е ясно че са го натиснали и намерили да си каже откъде толкова пр ост човек ще има толкова пари и е почнал да предава Бокича за да се отърве :))......Зърно-мафия има и в южна България и тя е точно на ГЕРБ,а Танева е управител на една от тези мафиотски фирми,поне беше,сега не знам дали е все още
67
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Така по бива, ще ме ядосате :)) Разбирам цензурата, обаче модчето е смешно, да вземем да го пратим в Анадола, там нема нужда да цензурира думи като Т ИГ А Н
66
10
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Айде, от 4-ти километър се включват с информация за наркокартела. Сега кажете за острова в Гърция, за къщата в Барселона.
65
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Вече в отчаянието си и Т и г а н и ли взе да цензурираш *** :))
64
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Когато шофьорите Кепов и Лазов бяха хванати от Ислямска държава, то Бойко ,като гл. секретар на МВР ходи през турция до границата с Ирак да спасява положението, *** ги екзекутираха. Ислямистите мразят каптагона.....
63
1
 
23
 
! Отговори
Съдия дред преди 2 години
Гейт след гей та суджуци фурми злата курти занки .Патриции и *** . Докъде ни докараха . А народа плаща сметката.
62
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Требва явно да ти присъдят мозък, вижда се че немаш :)) Къде тръгна с подаряването на *** ве моме :))
61
5
 
10
 
! Отговори
Цитат преди 2 години
До Анонимен....Бат Ви Разбойко е наркодилър от време Господно, до картел в днешно време. Той лично като главен секретар, затри всички главни мутри - конкуренция -със: снайпери, навичоци, гробове по горички и тям подобни на лудия, нагъл, зъл - ***!
60
10
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Някой ти е пратил фурми в знак на благодарност. На теб, като ти подаряват тиган за рождения ден, това скандално ли е, въпреки че не умееш да готвиш? Не е подходящо, може да те будалкат, но чак пък скандално със сигурност не е.
59
4
 
11
 
! Отговори
Цитат преди 2 години
До Анонимен....След тази агция на наркокартела, той е повишен в генерал. Оттогава разни *** оти с големи фирми и тирове, карат каптагонец за арабските държави под форма на краставици, меса, яйца за разплод и какви ли не чудесии. За арабите българския каптагон е черно злато. Нима вярвате, че наркокартела вършел услуги на този и онзи по границата с Турция? Те в Турция откъде да имат кокошки, или в Катар - краставици! Всички тези са калинки на наркокартела - ВИНЕТУ!
58
4
 
12
 
! Отговори
Аз преди 2 години
Човек, аз не съм партийно зависим, мразя безплатно политическите ООД-та ограбвали и ограбващи България, независимо дали са крадците от БСП, ГЕРБ, ДПС. Дали алкохолик или наркоман незнам, няма и значение. Вие от ГЕРБ за *** ли ни смятате? Мислиш ли, че не правим разлика с АСФАЛТА в другите страни, изключително ниско качество, нима ще отречеш ремонта на ремонтните? Като нямате качествени фирми, няма да ремонтирате, ние не фрашкани с петрол, все пак сме страна от 3 свят, ядем фурми.
57
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Веднага Гешев да открие всички хора, които са ЯЛИ от тези фурми. Искаме списък. Това ще да са корумпираните хора от високите етажи. Аз ядох малко, но не съм на висок етаж.
56
10
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Нещо не схванах за корупцията по високите етажи. С фурми ли корумпират вече? Чакам снимка на чекмеджето наБ пълно с фурми.
55
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До TotenkopfПърво като видях Мутафа си казах - това Годжи ли е :))) Беше се взел много насериозно коремния хирург с ранг генерал, после разбира се се показа като невротичен, хаотичен челяк, нищо общо с истинските генерали :))
54
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
ама наистина ли парите ни за пенсии са отишли у тоя ??? ако е вярно - това е обир
53
2
 
13
 
! Отговори
Хахаха преди 2 години
Еваларката, сайт днес! На четвъртия ден е все пак нещо