Шефът на "Градус": Това, което сме дали на Дубай, е върнато чрез фурми

Твърденията на Илчовски ще бъдат предадени на прокуратурата
8 май 2021 19:47, Анисия Иванова
129

Доказателствата и документите по скандалните твърдения, които направи бизнесменът Светослав Илчoвски пред Комисията по ревизия на властта, ще бъдат предадени на прокуратурата. До късно снощи продължи изслушването, в което участва и другият бизнесмен, замесен в скандала - Иван Ангелов.

Със скандали и обвинения в корупция продължи и второто изслужване пред комисията по ревизия на земеделския бизнесмен Светослав Илчовски. Този път в присъствието на един от замесените в скандалните разкрития - собственикът на "Градус" Иван Ангелов.

"Беше ме поканил на Монако за негова сметка, в най-хубавия хотел на Монако, за да ме попита дали може ли да направим фиктивен оборот на неговото дружество, че не му достига оборотът. Това всичко ще бъде доказано в прокуратурата", каза Светослав Илчовски.

Още по темата

"Той ме обвинява в машинации. Аз нямам никакви притеснения относно чистотата на работата си", отсече собственикът на "Градус" Иван Ангелов.

По време на Комисията се разрази и нов скандал заради бартерна сделка между България и Арабските емирства, която този път разкри Ангелов.

"Това, което сме дали на Дубай, е върнато чрез фурми. И ние от тези фурми сме си възстановили парите и сме на печалба", допълни той.

"Знаехме, че те са дарение и стояха в складовете на БЧК, но след това се оказа, че и по думите на собственика на "Градус", че това е една сделка. Тъй като няма прокуратура, се наложи в Народното събрание да ставаме свидетели на подобни сцени и това не е един спор, както се опитват да ни го представят от ГЕРБ. Тука става дума за корупция, това не е и темата за "Мата Хари". Става дума за индикация на тежка корупция на премиер, на министри и това го казва самия собственик на "Градус", коментира Иво Мирчев от "Демократична България".

Председателят на Комисията Мая Манолова, коментира, че заседанието е постигнало успех.

"Показахме как се прави бизнес и най-вече как бизнесът е мачкан, рекетиран, изнудван, как ако искаш да си успешен - трябва да знаеш номера на премиера или да си на "ти" с депутатите феотдали от региона. Мръсните тайни на властта започват да излизат", категорична е Манолова.

Вижте повече в репортажа на Виктор Борисов по Bulgaria ON AIR

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


129
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
3
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Този Ангелов е предприемчив, можеби е по-добре той да е премиер държават ще излезе на печалба.
11
2
 
50
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тази изгодна сделка беше осъществена докато на нас ни бяха наложили намордници по парковете и кппта.
10
3
 
43
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Апропо - питайте кой да е лекар от Александровска, щото бяха голям хит фурмите и се чудехме дали са същите дето ги въртяха по новините. Ама директора(сегашния здравен министър) мълчеше като пукал.
9
3
 
19
 
! Отговори
Песен преди 2 години
ПИЛЕ КОЛКО ПИЛЕТА И КОКОШКИ УНИЩОЖИХА УЙДОРМАТА ЗА ДА ТИ УДОЛИТВОРИ ИСКАНИЯТА ЕСТЕСТВЕНО СЛЕД ТОВА МУ СЕ ОТБЛАГОДАРЯВАШ С КЮЛЧЕ И ПАРИЧКИ
8
2
 
20
 
! Отговори
Хемус преди 2 години
Хората са казали Кон за кокошка!Гледали 'Господин за един ден' ко беше коза за малкия слон от Странджа планина!Бизнесменчета истински пурковци
7
1
 
51
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Пък тия заветни фурми, дето били дарение, а собственика на Градус си избивал парите ИТ тях за бартерна сделка - после по едно време се появиха и раздаваха фурми безплатно на лекарите в Александровска, щото там работех по онова време. Излиза че май за да минат митница са уж дарение, а после са продадени на държавата, която пък ги пробута на нас по болниците... хахахах. Божееее.
6
5
 
57
 
! Отговори
Лили Иванов преди 2 години
Тая вечер Боко Казанова, коя плеймейтка е навел?
5
4
 
57
 
! Отговори
Пиле преди 2 години
Правилно те викат пилето ЗАЩОТО СЕ ОПЛЕТЕ КАТО ПИЛЕ В КЪЛЧИЩА в лъжите си БОЖЕ НЯМА ЛИ ДА НИ ОТЪРВЕШ ОТ ТИЯ НЕКЪДЪРНОСТА НА ТИЯ НЕДОРАЗУМЕНИЕ НАЧЕЛО С МУТРАТА
4
1
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
те пак добре че фурми са дали,ами не терористи например..
3
4
 
52
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Сливи за смет. Тоя ни взе са слабоумни.
2
6
 
61
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
То това се знаеше от цяла Стара Загора и то не от сега самия шеф на Градус казвал като го питали защо другите фирми фалират а твоята, върви и той посочвал с пръст нагоре ако не си плащам казва пращат НАП данъчните и край с фирмата затова та какви чужди инвестиции чакате от тоя, рекет на мутрата
1
7
 
52
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Кому са нужни фурми рзменени зе медицински консумативи в условия на бушуваща пандемия и къде са тези прословути фурми? Не е много ясно.