Скандали, нападки... Колко дълбока е политическата криза?

Нужно било да се видят връзките между бизнеса и политиците
79
Скандали, нападки... Колко дълбока е политическата криза?
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

С обвинения в рекет, познанства с премиера и сделки за милиони завърши късно вечерта заседанието на Комисията за проверка на управлението на ГЕРБ. Освен бизнесмена Иван Илчовски, изслушан беше и предприемачът Иван Ангелов, когото Илчовски по-рано описа като ковчежник на властта. Стана ли ясно коя е Мата Хари и къде са златните кюлчета коментират политологът доц. Мария Пиргова и Георги Харизанов от Института за дясна политика пред Нова тв.

Още по темата

„Не мисля, че някой разбра и не мисля, че г-н Илчовски знае. Той подхвърли някакво име, впоследствие се оказа, че въпросната жена е набедена. Така не се подхвърлят имена. Нека извади документи, нека покаже фиктивните обороти, за които говори, нека си разчистват сметките с Иван Ангелов. Очевидно има драма между тях, нека си я решават”, посочи Харизанов.

Според доц. Пиргова за момента се виждат само обвинения, но те били необходими. „Ние сме поразени на нивото, на което се правят, поразени сме на нивото на нашите бизнесмени. Но все пак отнякъде трябва да се започне, за да се види какво е отдолу в нашето общество и какви са връзките на бизнеса с политиците”, добави тя.

Политологът е на мнение, че това се случва, защото в страната няма съдебна система и „прокуратурата бездейства”.

„Не е вярно, че прокуратурата не се е намесила при сигналите. При предишен такъв на г-н Илчовски за няколко месеца беше задържан действащ депутат, зам.-председател на земеделска комисия. Така, че категорично невярно е, че когато има сигнал, никой не се намесва”, отвърна ѝ Харизанов.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


79
Още по темата: скандалкомисия
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
47
7
 
13
 
! Отговори
пенсионер преди 2 години
по възрастните знаем кой открадна парите на държавата и знаем къде отидоха . разследвайте цялата бсп и сдс , минали и сегашни членове по върховете и техни роднини , как така господин и госпожа никои се събудиха милионери - банкери и бизнесмени , и ше разберете къде са парите и кой ги пере . младите не знаят какво стана 89г. ама на мая общата не и изнася , и тя е в кюпа заедно с импексова . мая общата сама си копае дупката и ше го разбере по лошия начин .
46
9
 
5
 
! Отговори
Професор преди 2 години
Няма никакви скандали всичко си е реда на нещата. Нали и Генерал Борисов трябва да се пpaзни от време на време. Няма да *** пилето я. *** някаква жена там доброволно. Платили са й добре. На Илчовски сигурно не му става yя и завижда.
45
8
 
16
 
! Отговори
Ангел преди 2 години
Хората почват да проговарят какво се преживели през последните 10 г.Това е само началото! Реваншизма скоро ще ти почука на врата в Банкя . На твоята врата и на вратите на всички твои депутати,прокурори,съдий , началници и съратници ! Дали ще преживееш този позор ? Според мен няма !Ти вече си политически труп и ако незабавно не си размените местожителството с Божков ще станеш и физически труп !
44
2
 
1
 
! Отговори
наобратно преди 2 години
До ПьонгчангПризнай си,че си от училището за бавноразвиващи се!:))
43
7
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Илчовски да не е македонец бре кво е тва име не требе ли да е Илчов?
42
10
 
5
 
! Отговори
Илчовски примиер преди 2 години
Радев да вдигне юмурука!
41
5
 
1
 
! Отговори
Пьонгчанг преди 2 години
Ни знам аз съм *** селу и ни знам и ни му интирисува.
40
12
 
5
 
! Отговори
гербер преди 2 години
До 39. Това е резултатът от всеки избор - победа, победа, победа за ГЕРБ. Явно много хора не вярват на глу.постите, които си написал.
39
2
 
3
 
! Отговори
Реалист преди 2 години
До анализатор. Уф, не ви ли омръзна да въртите една и съща плоча бе, църввули? Това колко пъти назад в годините си го писал? И?
38
8
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Това е резултата от рекет, рекет, рекет на престъпниците от ГЕрП
37
5
 
9
 
! Отговори
ганьо преди 2 години
До 16. Хе-хе, наивник, и да дойдат гладните, нали? А ако твоят живот е отишъл, на стотици хиляди явно не е. Ама това е защото ти си некадърник и като типичен *** все някой друг ти е виновен. При Луканов и Виденов по-добре ли ти беше?
36
2
 
7
 
! Отговори
бай ставри го няма преди 2 години
Не Герб,ами цялото БКП барабар с ДС да вкарат в затвора,простия човечец си остава ***!И никой не може да му помогне!А за даване ей така на готово да не говорим!Така че чакайте от умрял писмо,това поне е лесно!И най-важното-не иска акъл!
35
7
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Мая Галева-Пеевска-Черепова е завършила в Масква "Висша комсомолска школа при Централния комитет на Всесъюзния Ленински комунистически съюз на младежта".
34
7
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До тук новите партии единствено рушат.В цял свят за клевета съдят медии.У нас журналистите вземат по около 10 бона месечна заплата и са поръчкови разследващи журналисти.
33
7
 
9
 
! Отговори
Недоразбрал преди 2 години
А какво да очакваш когато си вкарваш сам вълкът в кушарата,а после се гуцаш и се чешиш по кра ту ната?!Нима и на слепите,глухите и лу дите не беше ясно,че като гласуваш за метачи на яйца,пика ещи по дуварите на Парламента,замерящи с домати,тормозещи нормалните граждани скандалджии,ще произведеш нещо по различно вътре от това което беше вън?!До вчера петняха и обругаваха парламента,от днес са новите,стари свети води ненапити и ще се грижат за друго освен за инереса на спонсорите си олигарси?!
32
14
 
13
 
! Отговори
гражданин преди 2 години
Айде чао, и на парламента, и на смешната комисия на костинбродската коза.
31
9
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Много е дълбока. На ниво гражданска война. Гладния отбор олигарси, търси начин да заеме мястото на сегашните.Мисля, че сегашните ще устоят. А новите са такъв хаос. Не желая да чакам два мандата да се подредят и покрай грабенето и нещо полезно да свършат.
30
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Софиянката Антоанета Стефанова е завършила Икономика в Свищов, в Стопанската академия Д.А.Ценов, където и магаре да завържеш, ще завърши.
29
3
 
3
 
! Отговори
Ей ...ми туй чиляка преди 2 години
От снимката само за президент, бе...
28
11
 
12
 
! Отговори
анализатор преди 2 години
Иднва-а-ат,идват арестите с 200.Пригответе се гробаджии.Крадохте като за световно,но затворът за сметка на това,ще бъде труден и продължителен.