Скандали, нападки... Колко дълбока е политическата криза?

Нужно било да се видят връзките между бизнеса и политиците
79
Скандали, нападки... Колко дълбока е политическата криза?
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

С обвинения в рекет, познанства с премиера и сделки за милиони завърши късно вечерта заседанието на Комисията за проверка на управлението на ГЕРБ. Освен бизнесмена Иван Илчовски, изслушан беше и предприемачът Иван Ангелов, когото Илчовски по-рано описа като ковчежник на властта. Стана ли ясно коя е Мата Хари и къде са златните кюлчета коментират политологът доц. Мария Пиргова и Георги Харизанов от Института за дясна политика пред Нова тв.

Още по темата

„Не мисля, че някой разбра и не мисля, че г-н Илчовски знае. Той подхвърли някакво име, впоследствие се оказа, че въпросната жена е набедена. Така не се подхвърлят имена. Нека извади документи, нека покаже фиктивните обороти, за които говори, нека си разчистват сметките с Иван Ангелов. Очевидно има драма между тях, нека си я решават”, посочи Харизанов.

Според доц. Пиргова за момента се виждат само обвинения, но те били необходими. „Ние сме поразени на нивото, на което се правят, поразени сме на нивото на нашите бизнесмени. Но все пак отнякъде трябва да се започне, за да се види какво е отдолу в нашето общество и какви са връзките на бизнеса с политиците”, добави тя.

Политологът е на мнение, че това се случва, защото в страната няма съдебна система и „прокуратурата бездейства”.

„Не е вярно, че прокуратурата не се е намесила при сигналите. При предишен такъв на г-н Илчовски за няколко месеца беше задържан действащ депутат, зам.-председател на земеделска комисия. Така, че категорично невярно е, че когато има сигнал, никой не се намесва”, отвърна ѝ Харизанов.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


79
Още по темата: скандалкомисия
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
27
5
 
7
 
! Отговори
Гамен Грипенов Ветов преди 2 години
Здраствуйте Паляци!Добро пожалуват в Стреинджландия!Така и викам аз на Курица не прица.Има ли по странно място от страната на чудеста!Виждам ежедневно,че високо оценявате съботьорските ми усилия и рейтингътсе вири,докат на пожарникаря му се пука гърбецът!!А му се пука,щот не разбра основна истина?*** народ и рунтав х,й колкот по ги галиш по главите,толкоз по се вирят!Аз затуй му еб,авам май ката на туй население,затуй вместо главите им да се вирят,вири се моят рейтинг!!Ха,ха,ха!!
26
8
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
ДБ и Манолова няма да се спрат докато не унищожат всичко в България. Толкова да мразят родината си, чак не е за вярване. Продадоха я за НПОта
25
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Иван Пилето можеше да занесе от своята "продукция" две пилета и Тикватата щеше да се баталиса....
24
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Кризата е толкова дълбока, колкото олигарсите са я поръчали.
23
1
 
7
 
! Отговори
Приказки за наивници преди 2 години
Кой и.вал , и.вал, нищо няма да върнете само ще има още хаос и още ограбени. Това са 30 години.
22
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Същото го написах одеве ама кой да чете тука само глупави *** далеч от моята мисъл и разум!!
21
6
 
19
 
! Отговори
ограбен преди 2 години
ами милионерите ги назначи другаря луканов , разследвайте бсп с връзката и с тези милионери . перачите да кажат по колко куфарчета са взели . да питат и оная приватизаторка дето каза че демокрацията и била взела много , от къде е имала пари да си купи техноимпекс , Булгартабак , .студентски кредит ли е теглила ?
20
1
 
9
 
! Отговори
Ако некой направи преди 2 години
Партия НТС - нема такива селяни, гласувам за него.
19
1
 
12
 
! Отговори
Mmm преди 2 години
Аз ще ви обясня колко е дълбока, виждали ли сте каца без дъно е толкова е дълбока политическата криза.
18
11
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Костов го чакаме 20 г в затвора,ама сега Бойко ще вкарвали.Знаем ви ние какво сте.Соц ***.1944 мина отдавна.
17
6
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До 9 АнонименДо следващите избори когато го сменят и се завърне Божков. Тогава ще започне шоуто
16
15
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Спешно уволнение на областни управители, шефове на всякакви агенции и всички държавни служби за да не саботират държавата. Уволнение още другата седмица. Нямаме повече време за губене. Животът ни отиде в тая герберска помия.
15
11
 
21
 
! Отговори
Loyko преди 2 години
Дай му на българина да вярва на сензационни лъжи и големи обещания.Поредните кйорфишеци за балъци.Много политици залагат на простотията на българина и успяват за сега.
14
3
 
9
 
! Отговори
баба мара преди 2 години
сега видяхте ли че и 1 лев субсидия на глас е много бизнесът е давал и ще давадокато свят светува това не може да се изкорени то е заложено в мисленето набългарите
13
4
 
10
 
! Отговори
До7 преди 2 години
Защото фурмите са докарани без пари от държавния самолет, независимо дали за тях е платено в Саудитска Арабия или не, то препродажбата им у нас излиза на голяма печалба осигурява много пачки и кюлчета
12
2
 
10
 
! Отговори
А ако преди 2 години
Мата е била Матю и тоя не иска да си признае, Ко правим...закриваме!
11
11
 
15
 
! Отговори
Бързо преди 2 години
Щом дойде служебното правителство са нужни чистки и уволнения в държавният сектор, министерства, комиисии, МВР, МО, чиновници, държавни служители, калинки и пр. слугинаж и търтей на опгер, зада тръгне държавата. Ако не се изчисти всичко, нищо хубаво нени чака.
10
8
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Малиии какъв страх ги тресе кметчетата на герб из общинит Масово започват да говоря хора изнудвани, заплашвани, рекетирани от гербави кметове. Чакат ни интересни дни.
9
7
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Скандалното е, че чак сега се пропуква леда и започват да излизат далаверите на шайката интересно докога каскета ще се прави на глух.
8
8
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Костовистите влязоха ли в затвора след 2001.Толкоз ще пипнете и Герб.