Дончев: Служебно правителство не е кошмар, няма от какво да се притесняваме

Проблемът с лидерството на ГЕРБ не стои, но ще има промени, обяви вицепремиерът
Обновена: 9 май 2021 16:26 | 9 май 2021 16:25, Красимир Ангелов
250
Дончев: Служебно правителство не е кошмар, няма от какво да се притесняваме
Снимка: БГНЕС

"За нас не е кошмар служебното правителство. Няма от какво да се притесняваме". Това заяви в интервю за БНР вицепремиерът в оставка Томислав Дончев, който в момента е изпълняващ длъжността премиер заради излизането на министър-председателя Бойко Борисов в болничен.

Според Дончев има логика да се очаква, че назначеният от президента служебен кабинет ще се държи реваншистки заради всичко, което е казвал в годините Румен Радев за управлението на ГЕРБ.

Още по темата
Дончев коментира и дейността на комисията за ревизия на управлението през последните 10 години, като я окачестви като "следизборна и в същото време предизборна драматургия". По думите му председателката на тази комисия - Мая Манолова, е главната действаща фигура, която "вероятно очаква номинация за главна женска роля":

"Въпрос на амбиция е някой да намери даден човек, който, включително и по отношение на вас, да разказва всякакви щуротии. Очевидно, че голяма част от нещата, разказани от бизнесмените пред комисията, са неверни. И в рамките на самото заседание се оказа дума срещу дума - единият предприемач твърди едно, другия - нещо различно. А и голяма част от твърденията бяха опровергани от лица, които не са присъствали на комисията", посочи вицепремиерът в оставка.

Твърденията на бизнесмена Светослав Илчовски, че трябва да се отказваш от част от печалбата си в полза на управляващите, за да не изгубиш бизнеса си, Дончев постави под съмнение и заяви:

"Това с отчисленията е рециркулация на политическа опорна точка, която е в оборот от няколко години. Това е незаконно, как си го представяте? Това е несериозно! Имам дълъг управленски стаж, но аз такова нещо не съм виждал. Това в никакъв случай не е практика! За такова нещо нито съм виждал, нито съм чувал. Ако някъде такова нещо се случва, трябва да бъде преследвано с цялата институционална мощ на държавата!".  

Като проблеми, които стоят за решаване пред партия ГЕРБ, Дончев посочи изхабяването от дългия престой във властта и недобрия диалог с младите хора – тези между 20 и 35 години.

"Една партия, ако спре да се променя и да се развива, тя вече изостава. Фактът, че няма да имаме ангажименти и отговорности по управлението на държавата, е много подходящ момент да се адресират всички тези спомената проблеми", заяви той.

Дончев обаче бе категоричен, че проблемът с лидерството на партията не стои на дневен ред и добави, че на Националното събрание на ГЕРБ на 11 май ще има големи кадрови промени.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


250
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
7
 
30
 
! Отговори
Граовец преди 2 години
Герберастията е по долна и от комунизма. Тия разсипаха държавата. Освен многомилиардни заеми, нищо друго от тях за 12 години.
3
8
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Просто не се е намерил смел и доблестен прокурор,който да подпука герберастите...Дончев просто разчита на Гешев,че това няма да се случи...затова го усуква по килифарски...
2
9
 
38
 
! Отговори
Истукан преди 2 години
Правилно казано от Дончев ГЕРБ са се изтъркали и са се уморили от властта и кражбите. Преяли са.
1
11
 
42
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Вашият ужас тепърва започва!