45-ото НС отиде в историята, беше ли полезно за демокрацията?

Слави Василев: Служебното правителство ще бъде с различна енергия
10 май 2021 10:25, Красимир Ангелов
33

След като партиите в парламента не успяха да съставят правителство, предстои да бъде назначено служебно от президента Румен Радев. Какъв кабинет може да очакваме от държавния глава?

"По-голямата част от българите очакват нещата да са по-различни, отколкото това, което се случи. Преживяли сме вече веднъж опита да се върне справедливостта и дано този път тя да се върне. Тя е част от онова, заради което се създаде НС, и заради което ще имаме един служебен кабинет", коментира политологът доц. Татяна Буруджиева в студиото на "България сутрин".

"За българската демокрация, а не за българските политици, 45-ото НС направи много. Първо, защото отстрани владението на Борисов над НС. Вижда се хаосът, който привидно съществува и е следствие на това, че нито един от политическите играчи не може да си наложи волята. Отстъплението на политическата класа е за сметка на българските граждани, които виждат състоянието на държавата", заяви на свой ред политологът Слави Василев.

Буруджиева добави, че 45-ото НС е било полезно с това, че се е върнал гражданският интерес към парламентаризма. Тя отбеляза, че в момента хората искат да видят какво ще направят техните избраници.

"Тепърва ще видим доказателства дали се направи нещо полезно за демокрацията, защото смяната на властта стана на изборите. От политиците в НС се очаква да действат като в институция, без да е необходимо някой да ги контролира", подчерта политологът.

Още по темата
Буруджиева е категорична, че в НС сме били свидетели на нещо като предкампания за новите избори - всеки ден е използван от всяка партия за свалянето на ГЕРБ от власт.

"Служебното правителство ще бъде с различна енергия, ако трябва да го сравним с първото на президента Радев. Той е натрупал опит и знания, има информация какво се случва в държавата. Да се надяваме, че служебният кабинет ще покаже на обществото истината за управлението на държавата", отбеляза Василев пред Bulgaria ON AIR.

Toй заяви, че всичко, което се случва в държавата от протестите напред, показва успех за президента.

"Президент и премиер - тези две фигури са водещите опоненти на политическата сцена на България. В контекста на това, което се случи от началото на лятото, ние виждаме, че по-скоро Радев излиза отгоре", коментира Василев.

"Основната разлика между парламент, в който има патриоти или няма патриоти, е това, дали Борисов ще намери с кого да прави коалиция", каза още той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


33
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
26
0
 
2
 
! Отговори
АНОНИМЕН преди 2 години
Не за народа,защото пак потрошиха средсва и още ще плаща Безсрамниц!
25
1
 
5
 
! Отговори
за кукловодите!!! преди 2 години
Много полезно за Божков, Цв. Василев и т.н. обвинени олигарси и мафиоти.Както и за ДПС, разбира се,
24
0
 
2
 
! Отговори
Уолеле.. преди 2 години
..!
23
1
 
3
 
! Отговори
Гледна точка преди 2 години
В контекста на това, което се случи от началото на лятото, не виждам Радев да излиза отгоре, защото протестите не успяха и се стигна до редовни избори, които ГЕРБ спечели със сериозна преднина.Това ще се случи и през юли. А мнението на този черен радевист Слави Василев е ясно - ***.
22
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Грозното лице на демокрацията!
21
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До 20Най големите челици плуват най отгоре..
20
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До 19. Точно за това е полезно , защото се видя, че не са за уптавляващи. И ако и следващите не са с ЕС и се влачат яваш , яваш ще са изметени. А сега разбрах , че ИТН обърна посоката тръгна към ЕС и НАТО.
19
0
 
11
 
! Отговори
NDZ преди 2 години
Според Василев: "Радев излиза отгоре". Излезе с помоща на Мая, Бойкинев и Отровното трио. Тях ги видяхме, дано и Радев ди е "видял'", ама надали. За това се иска и акъл.След два месеца всичко ще дойде на мястото.
18
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Да беше полезно. Видя се какви хора влизат с парите на олигарсите и какви закони се приемат на крак за да се удовлетворят господарите. Хората видяха демо версията и сега е време да преценят дали искат този продукт.
17
0
 
9
 
! Отговори
Ами,да.... преди 2 години
БЕШЕ ПОЛЕЗНО ЗА ДПС!А И СЛЕДВАЩОТО ЩЕ Е ОЩЕ ПО-ПОЛЕЗНО....!ОСИГУРАЦИЯ!
16
1
 
9
 
! Отговори
незнайко в страната преди 2 години
Това момченце, кой му дава право да говори врели некипели от името на народа, от устата му се показва езика на Фигуранта... А дали си вярва на приказките... какъв модел е разбил 45 парламет ? Да му кажа - Няма да има 50 лв на пенсионерите , храните и вс др подскочиха за 1 месещ, не се надявайте на работа и заплата, лекарствата от скъпи по скъпи стават, клетниците бягат от БГ в холандия да бъхтат в техните оранжерии за някое др евро ... Па тоя седнал да рецитира по телевизиите, едно и също
15
0
 
13
 
! Отговори
Има една поговорка преди 2 години
Кое е по-страшно от глупавия човек, отговорът е енергично действащия такъв човек!
14
0
 
5
 
! Отговори
За 45 НС преди 2 години
45 НС доказа колко е вярно, че ако има нещо по-страшноот ***, то това е енергично действащия ***!
13
1
 
15
 
! Отговори
анонимен преди 2 години
Закриха ли го вече?! Само на един месец, а ни омръзна от простотията, която се беше настанила! Хора, мислете като гласувате през юли! Колко полезни за нас, избирателите бяха: Славчо, Мая, Тошко и т.н. недоразумения?!
12
1
 
15
 
! Отговори
Румен преди 2 години
Полезно и се видя, кой и кои са. И ако и следващите не са в крак и в строя с НАТО и ЕС ще ги изметеме. Тридесет години, стига за модела от Русия.
11
1
 
16
 
! Отговори
Dinosaurus преди 2 години
"За българската демокрация, а не за българските политици, 45-ото НС направи много". Колко много? Показа, че българските политици са всичко друго, но не демократи!!! Всеки се бори за еднолична власт, за ДИКТАТУРА, воглаве със Зеления чорап!!! Никой с никого не ще да говори даже, нито да изслушва. Това ли е дрмократично? А за съобразяване с вота на избирателя пък даже не се сещат. Тези с най-малко спечелено доверие най-много реват. И никой не е доволен от ИЗБОРА - отново, докато ни удовлетворите
10
1
 
23
 
! Отговори
Видяхме ги преди 2 години
Беше полезно за да видим реално ситуацията. На народа му беше писнало. Каза на алтернативата: Хайде, елате, говорете си и да ви видим пък вас. Не се получи нищо. Оказаха се много лоша алтернатива, не си говорят, като сърдити деца. Ние нямаме нужда от безвремие и лични сръдни. И юли ще се върнем към познатото. Живеем в динамични времена. Мъдрият ни народ няма как да губи 4 години в експерименти. Дано само не вкарваме субекти като Възраждане, Божков и тем подобни. Трябва да градим, а не да рушим.
9
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Вървим към олигархия от руски тип.
8
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
АЗ ЗНАМ ЕДНО МЯСТО ДЕТО ЕДНИ РАБОТИ ИЗЛИЗАТ ВИНАГИ ОТГОРЕ И ВОНЯТ НА ОТПАДЪЧНИ ПРОДУКТИ...ТА И ВАСИЛЕВ...
7
15
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Сикаджийския усвоител, сред народа известен като бойко суджука, или по-кратичко бай чекмеджан алтънсуджуккюлчан, си замина безславно. Останаха няколко градежа, които ще бъдат отмити от следващия дъждец.