Манолова: Процесът по осветяване на корупцията започна

Глинените крака на модела ГЕРБ се клатели
105
Манолова: Процесът по осветяване на корупцията започна
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Следващият парламент продължава работата с комисия по ревизия – това е ясно. Процесът по осветяване на корупцията започна“,коментира Мая Манолова от „Изправи се! Мутри вън!“ пред БНР. Тя е председател на парламентарната комисия за ревизия на досегашното управление.

„Омертата за мълчание беше нарушена. Очакваме още и още хора да говорят“, заяви Манолова, според която „глинените крака на този модел се клатят“.

Още по темата

„Сегашните управляващи нямат страх от закона и срам от хората. Това трябва да се промени“, коментира тя.

Прокуратурата вече обяви, че ще проверява изявленията пред комисията на двамата бизнесмени – Светослав Илчовски и Иван Ангелов.

Ще бъдат окомплектовани всички стенограми от заседанията на комисията и ще бъдат изпратени както до българската прокуратура, така и до европейската, до омбудсмана, както и до служебните министри и други институции, поясни Мая Манолова. Взето е решение по разгледаните казуси и сигналите да бъдат изготвени писма.

Задължително е служебното правителство да продължи работата по сигналите, смята Мая Манолова.

Днес документите, предоставени на комисията, ще бъдат сведени до знанието на всеки един от нейните членове, увери Манолова. В петък заседанието на комисията е приключило късно, а след това не е имало възможност да се проведе закрито заседание на комисията, на което членовете й да се информират за постъпилата документация, обясни тя.

Според Манолова комисията е показала, че е на страната на гражданите и на рекетирания бизнес.

„Няма да използвам нито един от документите по време на кампанията. Това е смешен плач“, посочи още Мая Манолова.

„Самият факт, че тези данни се изнасят официално, в сърцето на държавата – в българския парламент, показва, че тези факти няма как да бъдат набутани в кьошетата“, отбеляза още Манолова, според която доверието в Народното събрание е започнало да се връща.

Трябва да бъдат проверени както Илчовски и неговия бизнес, така и всички замесени лица и как работят отделните институции, категорична е Манолова.

„Хората, които пишат, казват, че са писали на органите, на институциите, на министерствата, на ръководителите“, допълни тя. Днес ще бъде съобщен окончателният брой на сигналите, отправени към комисията за проверка.

Има и други данни за сериозни нарушения, свързани с продажба на имоти, в енергетиката, в „Автомагистрали“, включително данни, предоставени от разследващи журналисти, уточни Мая Манолова.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


105
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
93
0
 
4
 
! Отговори
Петко преди 2 години
След аферата Костинброд имаше 2 години застой,сега очаквам 3 години упадък.
92
1
 
6
 
! Отговори
анонимен преди 2 години
Мая,май ти започнаха да се привижда нещата-приемаш желаемото за действително.Я се скрий вече,че да почине малко от теб клетия българския народ.Наду ни главите със своите "разкрития",а твоето долнопробно шоу вече наистина не е за гледане и слушане.
91
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Найденов бъди поне един път мъж.Прибери си кречеталото у дома.Писна на всички.Трябва и психиатрична помощ.Помогни и.
90
9
 
4
 
! Отговори
Георги преди 2 години
Самият факт, че се събра цялото управление на ГЕРБ до Илчовски, значи че говори истина и се опитват да го спрат. Ако беше лъжец и измамник както те твърдят, нямаше никой да го взема на сериозно. Всеки щеше да казва "какво ще се занимавам с глупостите на някой ***". Вместо това 30 човека са се събрали да го спират. Бойко тоя път се изложи.. явно наистина са прекалили и са се самозабравили.
89
3
 
12
 
! Отговори
АНОНИМЕН преди 2 години
Тази жена защо несе гръмне Пълна клеветница
88
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Колко много защитници на корупцията скачат на амбразурата за да я защитават.Мислех че Герб ви плаща по 5 ст. на пост,но явно дава по 10ст.Ще изкарате за цигари
87
2
 
11
 
! Отговори
До Мая Общата преди 2 години
Колкото и да се пъчиш , периш и опитваш да заблуждаваш хората - погледни се от страниш и ще разбереш че си изтъкана от злоба и невежество добито в ЛЕНИНГРАД от ЛЕНИНСКИЯ вуз !Голяма си шматка Майче!
86
2
 
16
 
! Отговори
Моше преди 2 години
Както е тръгала кривата щанга вместо да изпише вежди ще вади очи. Препоръчвам на нея и другите ентусиасти и нови полит лауреати да се запознаят със дъдържанието на книжката "Изкуството на подкупа" от Ахим Шварце. Така ще разберат, че корупцията не се изчегъртва, а се държи в приемливи за обществото граници. И въобще е хубаво, когато някой реши да се заеме с преконфигурирането на нещо първо да се ограмоти по отношение на нещото. Инак почти сигурно ще свърши зле.
85
6
 
19
 
! Отговори
emigrant преди 2 години
Жалка нация сме щом позволяваме рукото ГРУ да ни разиграва държавицата с три четири аватара кавито са Грипен Ветов,Кюстендилската Бр антия и Крушовишката Би волица!!Ако имаш ДАНС и органи за сигурност,отдавна тряваше Фигуранта да лежи на топло заедно с Импексовата,а русата прости тутка да лежи в Карлуково на интензивно лечение с бяла пижама с дълги заплетени ръкави!!Руснаците винаги са ни мачкали и унищожавали,но напоследък са просто нетърпими и нагли!!Трябва да почне чистене и опресняване!!
84
3
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ревизия прави служба, която се занимава с ОДИТ.За каква ревизия говори Манолова ?
83
2
 
14
 
! Отговори
Друг Помнещ преди 2 години
Той и комара от светулка на светулка и вземе че налети на цигарата на Горския...
82
2
 
21
 
! Отговори
4epa преди 2 години
ДА ЖИВЕЙ КЮСТЕНДИЛСКАТА 4ЕРЕША- ТЯ Е СПАСЕНИЕТО НА БЪЛГАРИЯ !!!!!!!!!! И ДЪЛГИЯ МАРКЪ4 ЩЕ ГИ ПОЛИВА !!!!!!!! А ЛОТКАРЯ ЩЕ ГИ ИЗНАСЯ ЗА РУСИЯ !!!!!!!!!!!!
81
3
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Мая лудата е за връзване!
80
2
 
8
 
! Отговори
4epa преди 2 години
ОБА4Е КЮСТЕНДИЛСКИТЕ 4ЕРЕШИ ЩЕ СКО4АТ ДО 100лв !!!!!!!!!!!!! ЖАЛНА НИ МАЙКА !!
79
3
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Сега всеки, които е осъден за участие в престъпна група ще тръгне да се жалва от корупция.М.Манолова организира Ванко 2.
78
2
 
22
 
! Отговори
garo преди 2 години
Май..ната с този политически ПР се опитва да набере гласове за новите избори, че нещо не я виждам вътре. Такова политическо кречатало като Мая много би подхождало на БСП, ама нещо се правят че не мелят брашно заедно двете сюрунтий. На таз мъжът и трябва да е вече гей....Как ли се събужда до подобно животно без да се стряска! Това НС обаче не беше толкова лош Цирк. Сега ГЕРБ ще вдигнат още процентите, а патриотите са вътре! Треперете ***!
77
4
 
28
 
! Отговори
Мария преди 2 години
Майо,за какво пак крещиш *** ,за какво осветляване говориш като прокуратор още нищо не е казала.В главата ти е пълен мрак а езика ти бълва огън и жупел. Ти си отвратително досадна и жалка
76
3
 
30
 
! Отговори
Идват преди 2 години
Тази Мая , добре беше, когато Борисов я направи Омбусман! Сега му дъвче таша.....те с надутите си джуки! Толкова злоба излъчва, жадна за власт! Мая е събрала толкова отрова в себе си, че някой ден ще се пръсне! Немога да разбера, човек който е проболедувал от сериозно заболяване, как може да е толкова зъл!
75
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Крайно време беше *** .хахахахахахахаахаха
74
3
 
29
 
! Отговори
жена преди 2 години
Аз така бих те светнала по талкосаната муцуна ,че прическата ти колкото половината ми пенсия ще осветлее чак до Костинброд и братя Галеви та чак няма да те познаят.И в маалата няма такава интригантка и клюкарка като сестра Галева.