Манолова: Процесът по осветяване на корупцията започна

Глинените крака на модела ГЕРБ се клатели
105
Манолова: Процесът по осветяване на корупцията започна
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Следващият парламент продължава работата с комисия по ревизия – това е ясно. Процесът по осветяване на корупцията започна“,коментира Мая Манолова от „Изправи се! Мутри вън!“ пред БНР. Тя е председател на парламентарната комисия за ревизия на досегашното управление.

„Омертата за мълчание беше нарушена. Очакваме още и още хора да говорят“, заяви Манолова, според която „глинените крака на този модел се клатят“.

Още по темата

„Сегашните управляващи нямат страх от закона и срам от хората. Това трябва да се промени“, коментира тя.

Прокуратурата вече обяви, че ще проверява изявленията пред комисията на двамата бизнесмени – Светослав Илчовски и Иван Ангелов.

Ще бъдат окомплектовани всички стенограми от заседанията на комисията и ще бъдат изпратени както до българската прокуратура, така и до европейската, до омбудсмана, както и до служебните министри и други институции, поясни Мая Манолова. Взето е решение по разгледаните казуси и сигналите да бъдат изготвени писма.

Задължително е служебното правителство да продължи работата по сигналите, смята Мая Манолова.

Днес документите, предоставени на комисията, ще бъдат сведени до знанието на всеки един от нейните членове, увери Манолова. В петък заседанието на комисията е приключило късно, а след това не е имало възможност да се проведе закрито заседание на комисията, на което членовете й да се информират за постъпилата документация, обясни тя.

Според Манолова комисията е показала, че е на страната на гражданите и на рекетирания бизнес.

„Няма да използвам нито един от документите по време на кампанията. Това е смешен плач“, посочи още Мая Манолова.

„Самият факт, че тези данни се изнасят официално, в сърцето на държавата – в българския парламент, показва, че тези факти няма как да бъдат набутани в кьошетата“, отбеляза още Манолова, според която доверието в Народното събрание е започнало да се връща.

Трябва да бъдат проверени както Илчовски и неговия бизнес, така и всички замесени лица и как работят отделните институции, категорична е Манолова.

„Хората, които пишат, казват, че са писали на органите, на институциите, на министерствата, на ръководителите“, допълни тя. Днес ще бъде съобщен окончателният брой на сигналите, отправени към комисията за проверка.

Има и други данни за сериозни нарушения, свързани с продажба на имоти, в енергетиката, в „Автомагистрали“, включително данни, предоставени от разследващи журналисти, уточни Мая Манолова.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


105
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
53
9
 
42
 
! Отговори
Вампирката преди 2 години
Една болна и обсебена жена е председател на парламентарна комисия от разпускат парламент. Жената обаче се е вкопчила в микрофона и камерите и държи да бълва лъжите си от Костнброд-2. Тишината за нея е смърт. В античността на такива са им забивали дървен кол в сърцето за да не изкочат от гроба и да продължат да тормозят живите. Приживе са ги връзвали на верига за да не ухапят някой!
52
8
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
ГАЛЕВИЦА и ДОНЧЕВИЦА....бухалка на болшевиките
51
7
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
И как галевица разследва....с общи фрази и постулати......дай факти, докажи думите на илчев
50
6
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Чакаме факти, не голи предизборни демагогии
49
10
 
35
 
! Отговори
999 преди 2 години
Борисов е вторият след Стамболов, който вдигна БГ на крака!! При това - прозападно ориентирана!!! ТОВА НЯМА ДА МУ БЪДЕ ПРОСТЕНО ОТ ПУТИНОВИЯ КЛАН! И РУСИЯ НЕ Е ПУТИН!!
48
5
 
29
 
! Отговори
До 46 преди 2 години
И защо трябва да го водят в Монако, за да го рекетират? Тук не може ли? Само пълен ид.*** може да се върже или по- точно иска другите да се вържат на подобни разкази под шипковия храст!!!
47
35
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Мястото на всички гербаджии начело с Борисов, Дончев и компания е в затвора.
46
29
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Б.Б. вероятно вече си стяга куфара...бай Ставри откога го чака..
45
9
 
35
 
! Отговори
Нормален преди 2 години
ДНЕС, ПРЕСТАНЕТЕ ДА НИ НАВИРАТЕ ТАЗИ ОТКРОВЕНО ЛУДА ЖЕНА - МАЯ!!! МАЯ НЕ Е НИТО СЪД, НИТО ГОСПОД, ЧЕ ДА ИМА ИЗОБЩО НЯКАКВО ПРАВО ДА РАЗПИТВА КОГОТО И ДА БИЛО!!! И ПЪРВО ДА КАЖЕ КОЙ Е РУМЕН ЙОНЧЕВ !
44
22
 
11
 
! Отговори
2луп преди 2 години
Уж Илчовски лъжеше, но всички видяхме клипа му в Монако с Пилето. По физеономията му се личеше яд и тревога явно са му били казали да плаща по голям рекет преди малко. Чакаме още ужилени да добият смелост и да си кажат.
43
8
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
мая светулката щяла осветлява корупцията? че и някои работи на герб се били клатили? даже щяла да продължи работа като председател на комисията в следващото събрание?! Че ти изобщо ще влезеш ли ***?!
42
32
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Мая със сиурност ще влезе в следващия праламент,а за ГРОБ не е много сигурно.... И смотаните му троловете няма да помогнат,особено ако се намали купения ромски4924 вот...
41
8
 
36
 
! Отговори
пуснах сълза! преди 2 години
Ах, сестра Галева, говори за осветяване на корупцията! Ама за Костинбродската афера ще каже ли нещо или? Да дадем шанс на Орешарски! Крадецът вика дръжте крадеца!!!
40
4
 
20
 
! Отговори
осветител преди 2 години
.. после другарката импексова , костов, р. овч , ..
39
15
 
5
 
! Отговори
Анонимен Алкохолик преди 2 години
До АнонимосЗа Радев и съветниците му какви доказателства имаше?!? Излезе пред камерите едно корумпирани прасе на дпс и ви каза куп лъжи без доказателства, но герберугите ги повтарят като мантра, а не виждате истинските записи, които се доказаха от чужди лаборатории, а даже и вожда ви си призна.
38
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Започнете от кметовете, по-дребните, разсъждавайте като престъпник усвояващ европрограми. По лицата ще ги познаете. Трябва Ви само един психолог, който не е по партийна линия назначен.
37
8
 
30
 
! Отговори
О, божке преди 2 години
Докога тази луда жена ще ползва държавен ресурс за предизборната си кампания? Извикала един ***, на когото не му се разбира диалекта и кара депутати и министри да го слушат с часове в захлас?! Ясно е, че пари за кампания няма и е на прага, та нашата сега 2 месеца ще ползва държавата за пропагандата си. Юли месец Бойко се връща, ама на най-белия кон. Така да знаете. То бива простотия, бива, но хора, които никога не са гласували за него, сега ще излязат.
36
4
 
21
 
! Отговори
Горкичкият преди 2 години
Илчовски!! Само с 300 млн. Оборот!!! Жив да го ожалиш!!!
35
7
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Чалгата излезе по-силна от рекета на убийците.
34
6
 
20
 
! Отговори
Anonymous преди 2 години
Дайте да видим доказателства, засега само голи обвинения и мерене кой е по-по-най на бивши съдружници.