Слави Трифонов обвини Борисов в лъжа, бил завишил цената на вота

Изборите по сметки на лидера на ИТН не били 150 млн. лева
335
Слави Трифонов обвини Борисов в лъжа, бил завишил цената на вота
Снимка: Dnes.bg, архив

Лидерът на ИТН Слави Трифонов обвини премиерът в оставка Бойко Борисов, че е излъгал за цената на изборите.

„В събота по фейсбук канала “Севда ТВ” бившият министър-председател Бойко Борисов каза, че последните избори са стрували на държавата 150 милиона лева. А новите избори през юли щели да струват още 100 милиона лева. Всъщност, още на 4 април, в деня на изборите, Борисов заяви следното: “Това са най-скъпите избори. Близо 50 милиона лева сме дали за машините. Над 150 милиона лева според мен ще излязат изборите и ако някой иска на няколко месеца да си даваме по 150 милиона лева, вместо да отиват за хората, за повишаване на доходите, пенсиите, това е негово право.” Какви са фактите? За машините за гласуване на последните избори не са дадени 50 милиона лева. Това е лъжа”, написа той в личния си профил във Facebook.

Още по темата

„В договора, сключен от старата ЦИК, ясно е записано, че закупуването на 9600 машини, така че те да станат държавна собственост, струва 36 милиона лева без ДДС или 43 милиона лева с ДДС. И в тази цена влиза всичко - устройствата, софтуерът, логистиката, обучението на членовете на секционните комисии и обслужването по време на изборите. Борисов пак лъже, той милионите ги няма за нищо и ги размята както си иска. В случая лъжата на Борисов е свързана с разлика от 14 милиона лева. А 14 милиона лева са ужасно много пари. Явно не и за Борисов. За 14 милиона лева може да бъде закупен един медицински хеликоптер, който да спасява човешки животи. Казвам това и по повод поредния крещящ случай за нуждата от такива хеликоптери, този път с финансиста Владимир Каролев”, пише Трифонов.
Според него вотът на 4 април е струвал 101 649 500 лв., докато Борисов твърдял, че общата стойност била 150 млн. лв.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


335
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
193
10
 
3
 
! Отговори
Туквун да лъже?????? преди 2 години
Нееее това е невъзможно той в много честен човек.Подаряват му златни кюлчетаСпи с плеймейткиЧист като сълза
192
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Слави вече падна толкова нискода подхвърля компромати чрез фейсбук.Изобщо оздравя от вируса дето една година говореше, че такъв няма и започна да се репчи.След като не стъпи в Парламента ни ваднъж.След като излъгаха пенсинерите за пенсиите, но те си гласуваха още първия ден 10те хиляди лева за заплати.След като не пое отговорност за съставяне на правителство, а се държи като ощипана мома.ТОЯ ЛИ ЩЕ НИ ОПРАВЯ?НИКОГА.
191
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Слафчо си търси приказка с Борисов, но той си говори с Меркел!Баце го нахока, че излъга балъците за референдума, партийните субсидии и скъпите избори до дупка.И е прав...
190
3
 
14
 
! Отговори
ЛОШО КУЧЕ преди 2 години
Така. Вярваме на ТРИФОНОВ, музикант от Учиндол.Добре. Какво следва.... правителство с Мая Манолова, Бабикян, Хаджигенев, Гъмзата и Ванката Синоптика............. Тия нямат визия, какво ще правят
189
2
 
10
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 2 години
Времето работи за ГЕРБ, а най-вече руските агенти в правителството на Радев...
188
4
 
2
 
! Отговори
Гроби Таласомо преди 2 години
До Хей, ТаласомоТой и Бойко с жипката раздаваше парите в България, *** тва ти го не виде? Останалото са лакърдии;)))
187
2
 
7
 
! Отговори
ATLANTA преди 2 години
Тоя най-после оздравя. ***
186
2
 
4
 
! Отговори
до Слави Номер 1 преди 2 години
Имаш страхотно чувство за ирония. :)))))))))))))))
185
10
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ако вярвате на ГЕРП и Борисов сте будали и си заслужавате да няма какво да ядете !
184
8
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
На фона на 5 милиарда за магистрали 30-40 милиона са нищо . Явно много от форумците малко са ги гърбили .
183
4
 
14
 
! Отговори
Бунгар преди 2 години
Този ли бурсук ще ни бъде Примиер.Сакън...недей...
182
4
 
17
 
! Отговори
Долу Славуца. преди 2 години
А защо дори не опита да състави правителство и да докаже че е по-добър от ГЕРБ? То да плюе всеки може. На следващите избори най-много 10% да извади този страхливец.
181
5
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
На Сливчо Трюфелов не му харесва хич да го кълнат. Други си е в студиото и на концерт. Всички кой разбрал, кой не разбрал ръкопляскат. И другият Тошко А.фриканскини той се взел насериозно.
180
12
 
4
 
! Отговори
АнонимеН преди 2 години
Браво Слави само така.
179
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Този е банален. Дървен философ, с мания за величие.
178
19
 
4
 
! Отговори
Слави Номер 1 преди 2 години
В действителност.. Като го хейтите, само се излагате. Той винаги е бил и ще бъде на върха. Единственият, който се бори за свобода и независимост с чест и достойнство. Единственият, който не е алчен за власт. Жалко, че доста от вас имат неправилно или дори изкривено мнение по въпроса. Но всеки има право на такова. По - важни са другите 562 000, които си казаха думата. И пак ще си я кажат. Иначе може да му завиждате и да го хейтите колкото си искате. Слави е фактор и гордост за България. <3
177
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
до 196 Като им се плати гласуваяха на сляпо. А едни други познавам като ги питах що пуснахте за Слави казаха ами така да пробваме и да видим какво ще направи той. На принципа за проба са изгорели доста наивници.
176
1
 
15
 
! Отговори
до 187 преди 2 години
"Няма такава държава" е наш проект!", заяви източник от Сарая през лятото на 2019г. Сарая го стартира преди местния вотТака е ама си олъркал годината. 2019 е годината.
175
3
 
10
 
! Отговори
Ябълки преди 2 години
A така Славуне, И ти ,като Нинова хулиш, обиждаш, сякаш сте на мегдана в селото. Вместо да се държите с достойнство,като зрели политици. А дано узреете....
174
9
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Въпрос: По какво се разбира, че Бойко Борисов лъже?Отговор: Устата му се отваря.