Софиянски: Служебният кабинет да не се занимава с направеното от ГЕРБ

Важно да има експерти с авторитет, смята той
10 май 2021 18:00, Анисия Иванова
131
Софиянски: Служебният кабинет да не се занимава с направеното от ГЕРБ
Снимка: БГНЕС

"Много е важно да има експерти, които са с авторитет, в служебното правителство", каза Стефан Софиянски, който оглави през 1997-а година служебен кабинет, назначен от президента Петър Стоянов.

Софиянски направи препоръка временното правителство да определи Министерството на правосъдието да поеме организацията на изборите, защото имат регионални структури: "Нека МВР участва, но да не е основен организатор на изборите!".

Той беше категоричен, че би било загубено време, ако кабинетът, съставен от президента Румен Радев, се занимава в краткия си период на управление с обществените поръчки, сделките и назначенията от правителството на ГЕРБ.

След трите правителства но Бойко Борисов е необходима повече динамика в управлението, защото "в тези 12 години има застой и нищо в различните сфери на обществения живот не се е променило", каза той пред БНР.

"В тези години нямахме нито авторитетен министър-председател, нито авторитетно правителство. Имахме хора, които не знаеха защо са там. Затова резултатите ни са такива и сме на последно място в Европа", допълни той.

Софиянски заяви, че трябва да се спрат корупционните схеми, но "най-важно е институциите да се занимават с това, за което са избрани".

Според него първото нещо, което трябва да направи служебното правителство, е да прегледа и коригира кандидатстването ни за европейските средства: "Те са необходим ресурс, за да постигнем икономически растеж. Това правителство трябва да подготви аргументиран проект за начина, по който България ще използва средствата от Националния план за възстановяване и устойчивост".

Той определи плана, изготвен от ГЕРБ, за не достатъчно добър.  

"Трябва да се промени философията на използването на тези средства, което може да се направи по ресори от експерти. ... Неефективно се използват средствата по Covid програмите - Борисов плащаше, за да не работят хората, сега трябва да се плаща, за да работят", каза още Софиянски.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


131
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
65
2
 
32
 
! Отговори
Гошо преди 2 години
Направено или ...крадено?ТОЗИ ДА ВЪРНЕ ПАРИТЕ САМО ОТ "ХАЛИТЕ"!
64
3
 
13
 
! Отговори
кескьосе преди 2 години
Да е жив и здрав да си харчи тафеното от народа.
63
6
 
21
 
! Отговори
точно така преди 2 години
да се преструва че гробарите не ошушкаха България за щастие имаме президент с мозък
62
0
 
25
 
! Отговори
неандерталец преди 2 години
Мафиянски си харчи на спокойствие откраднатото. Ще му стигне за няколко живота напред.
61
2
 
24
 
! Отговори
Saki преди 2 години
Върти ,суче и говори само за евро средствата ,които ще ни изпратят. Мозъкът му е деградирал в една алчна и ненаситна пихтиеста маса ,в която протича само една мисъл пари ,пари,пари.
60
5
 
19
 
! Отговори
SS преди 2 години
Ако служебното правителство не се занимава с ГЕРБ, впоследствие хората на ГЕРБ ще се 'занимае' с Радев
59
2
 
22
 
! Отговори
помнещ преди 2 години
Чудя се едно нещо.Как този "герой" от СДС тогава,успя да се отърве с далаверата на Централните Софийски хали тогава,с концесията на Еврейската фирма!-:) И защо дава акъл сега? Че управлението на борчето,беше на принципа "проба грешка" го знаем! А останалото,тепърва ще излиза !
58
4
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Радев скандираше ,мутрите и мафията вън, сега цялата власт е в него! Да видим това само думи ли са?
57
8
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ако правителство на Радев не изкара кирливи те ризи на гербавите, ако назначи конформиста Даниел Вълчев, ако неговото правителство се държи като първото му с Герджиков начело и се правят на умрели лисици, да забрави че ще спечели втори мандат, ще бъде изпратен на бунището на историята. Особенно след заявките му,че ще разкрие далаверите на Бойко и лъжепатриотите!Да видим дали е мъж на честта, ще гледаме и на есен ще решим!
56
7
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
"Служебният кабинет да не се занимава с направеното от ГЕРБ" А защо? Дали няма да открият шокиращи неща и много варварски деяния?Ето например какви пише тук - https://24chasa.bg/Article/395581
55
0
 
15
 
! Отговори
Щирлиц преди 2 години
Пфу,гадос.т.
54
4
 
21
 
! Отговори
Българка преди 2 години
Този е нагъл,като всички в СДС ,и ГЕРБ
53
2
 
19
 
! Отговори
Лили Барута преди 2 години
Спечели лесни и бързи пари с неговите еврейски тарикатлъци. Ама виновни са тия които го лансираха и подкрепяха...Докато има такива като тоя в БГ нищо няма да се оправи!!!
52
7
 
14
 
! Отговори
Dinosaurus преди 2 години
Стефчо, дедовото, да не агитираш за авторитетен премиер Сл.Тр? Щото тпй не е по-различен от ББ, иска да е едноличен и неконтролируем, да е солист в шоуто, както е свикнал.Само дето не вдява, че полтиката и управлението не е чалга концерт да си показва татуировките и да се надува като пуяк.Тпй не искал да работи с БСП, с ДПС, с Герб пък съвсем! Ами да си взема Лая и лодкаря и да си ги води у САЩ, където го подкрепят. Тук влиза ДПС, благодарение на кодекса му.
51
3
 
3
 
! Отговори
Праведен преди 2 години
До Анонимен 60Що не скочиш надолу с главата, и без това си заразен !
50
1
 
18
 
! Отговори
Боклук до Боклука преди 2 години
Мила моя майно льо!!!
49
1
 
19
 
! Отговори
стефчо , преди 2 години
как е сватанака ?
48
7
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Служебният кабинет да не се занимава с откраднатото от гроб , много ви е удобно гербехрасти ,тиквата е за затвора
47
3
 
21
 
! Отговори
пенсионер преди 2 години
кажи за халите бе софиянски
46
1
 
21
 
! Отговори
Гошо преди 2 години
Дъщеря му, нали е омъжена за сина на Васил Божков...Какво очаквате да чуете?