Софиянски: Служебният кабинет да не се занимава с направеното от ГЕРБ

Важно да има експерти с авторитет, смята той
10 май 2021 18:00, Анисия Иванова
131
Софиянски: Служебният кабинет да не се занимава с направеното от ГЕРБ
Снимка: БГНЕС

"Много е важно да има експерти, които са с авторитет, в служебното правителство", каза Стефан Софиянски, който оглави през 1997-а година служебен кабинет, назначен от президента Петър Стоянов.

Софиянски направи препоръка временното правителство да определи Министерството на правосъдието да поеме организацията на изборите, защото имат регионални структури: "Нека МВР участва, но да не е основен организатор на изборите!".

Той беше категоричен, че би било загубено време, ако кабинетът, съставен от президента Румен Радев, се занимава в краткия си период на управление с обществените поръчки, сделките и назначенията от правителството на ГЕРБ.

След трите правителства но Бойко Борисов е необходима повече динамика в управлението, защото "в тези 12 години има застой и нищо в различните сфери на обществения живот не се е променило", каза той пред БНР.

"В тези години нямахме нито авторитетен министър-председател, нито авторитетно правителство. Имахме хора, които не знаеха защо са там. Затова резултатите ни са такива и сме на последно място в Европа", допълни той.

Софиянски заяви, че трябва да се спрат корупционните схеми, но "най-важно е институциите да се занимават с това, за което са избрани".

Според него първото нещо, което трябва да направи служебното правителство, е да прегледа и коригира кандидатстването ни за европейските средства: "Те са необходим ресурс, за да постигнем икономически растеж. Това правителство трябва да подготви аргументиран проект за начина, по който България ще използва средствата от Националния план за възстановяване и устойчивост".

Той определи плана, изготвен от ГЕРБ, за не достатъчно добър.  

"Трябва да се промени философията на използването на тези средства, което може да се направи по ресори от експерти. ... Неефективно се използват средствата по Covid програмите - Борисов плащаше, за да не работят хората, сега трябва да се плаща, за да работят", каза още Софиянски.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


131
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
45
2
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Софиянски да се скрие в миша дупка.
44
2
 
8
 
! Отговори
Иван преди 2 години
До 74141 Какво изнесе сват? Сега изпълзя още един кошеварец. После някой ще пищи , че го съдят за клевети. Може и за репресиран да го изкара Майчето Галева!
43
13
 
12
 
! Отговори
Истукан преди 2 години
Само Слави Трифонов иска 100 000 лева депутатска заплата. Никой друг не се лакоми за толкова много пари.
42
14
 
16
 
! Отговори
Истукан преди 2 години
Няма по-голям лъжец от Слави Трифонов. Надмина Борисов и Сакскобургготски по лъжи. В реалността никак не го бива. Сложи друг кандидат за премиер и върна мандата, защото избяга от отговорност. Така предаде избирателите си и ги начука.
41
2
 
13
 
! Отговори
Читател преди 2 години
От халите се вижда,как дедо Стефко по свой си жонгльорски начин,защитава пожарникаря от Банкя.Какво ще предприеме кабинета "Радев",това ще е предназначението му,за малко време,да раздвижи плесенясали материали срещу правителството,хитро крити от човекът с каскета.На "Дондуков"-1,страшно много вони на застояла корупция.Там от всеки етаж,пълзят далавери от комисионни,от тлъсти обществени поръчки.Дезинфекция,разтваряне на прозорци, врати,за да влезе чист въздух.
40
0
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Бойко скри твоите далавери, а сега му удряш рамо. Достоен човек си.
39
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Докато ние тука се ядем един друг, другите държави още повече ще ни дръпнат.
38
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Нали така стигнахме до тук,като се замитат престъпленията на предишните,и се правят нови. Трябва съд, затвор и конфискация за такива като този на снимката,който пръска мозък,вместо да е в затвора.
37
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
То той и не може и да иска.
36
0
 
5
 
! Отговори
бай Ставри преди 2 години
Нема да ми стифнат стаитенема къде да ви настаневаммного клиентела ще ми прататМая спри се мамълчинека си вървят далаверитене мога се смогнане мога те запра
35
5
 
3
 
! Отговори
ЕМО преди 2 години
Този човек увеличи необосновано ЗАПЛАТИ И ПЕНСИИ и ни вкара в още по голям батак през 1997г..... Служебното правителство може да подготви ИЗБОРИТЕ И ДА ПОХАРЧЕ 1/12 ОТ БЮДЖЕТА....
34
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Преди време се борехме против модела Мафиянски. Сега се борим против модела Борисов.
33
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Като, че ли се самопредлага да влезе на хранилката отново....Давайте има още изгладнели. Да кажат и те по нещичко, че току виж....сме ги избрали...
32
5
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ренета Инджова служебен м-председател!!Радев нямаш по-добър избор11
31
0
 
26
 
! Отговори
Shtagi преди 2 години
Да не се притеснява, че ще излязат и фирми на сватя.
30
14
 
7
 
! Отговори
Истукан преди 2 години
Офертата на Слави Трифонов: 100 000 лева депутатска заплата. Спиране на всички проекти. Увеличение на ток, вода, парно и всичко останало и замразяване на заплатите за 3 години, като 4-тата се увеличат заплатите предизборно.Който го устройва тази оферта, нека гласува за ИТН и Слави Трифонов.
29
14
 
8
 
! Отговори
няма да мине преди 2 години
Бойко е еманация на въжделенията на народа за по-добър живот.Хората тъкмо видяха плода на своя труд и отново опити за реставрация на зловещия социализъм.
28
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
прасчета, пуснете малко информация от комисията по ревизията, или не смеете дори да помислите за това а?
27
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Мафиянски не е забил нито един пирон в София! Егати крадливия комунистически мушмурок...
26
10
 
8
 
! Отговори
гражданин преди 2 години
Предвид съпротивата която имаше ГЕРБ по време на изпълнение на своите задължения, цяло чудо е построеното от тях.Мандата на Румен Радев премина в постоянно и непрекъснато противопоставяне на правителството.Корнелия Нинова систематично проваляше дневния ред с неаргументирани твърдения за корепция /кражби/ както предпочиташе да се изразява. Елена Йончева пишеше злепоставящи писма до ЕК и пущаше зловредни слухове.Две години вилнеят хулиганите на Сестра Галева, и други престъпници.