Борисов: Направихме много и важни неща и заради това ни мразят

Парите за изборите отишли залудо, а можело да има правителство
Обновена: 11 май 2021 19:18 | 11 май 2021 13:30, Камелия Цветанова
608
Борисов: Направихме много и важни неща и заради това ни мразят
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Премиерът в оставка Бойко Борисов и лидер на ГЕРБ очерта пред партийния актив като успехи на управлението си справянето с мигрантската криза, стабилността на банковата система, строителството на пътищата, увеличението на доходите, влизането в чакалнята на Еврозоната, справянето с пандемията.

„Това са все важни неща, които ние направихме, за да ни мразят, справяйки се с тях“, коментира той.

„Истински се надявах, след като толкова искаха да управляват, защото целта на едно политическо състезание е да управляваш, то не е да свалиш няколко или да и си опозиция, сериозните партии искат да управляват, а най- естественото и единствено правило е лидерът на партията да стане пример“, коментира Борисов.  

Още по темата

Лидерът на ГЕРБ призна, че е предложил Даниел Митов за премиер, защото самият той вече три пъти е заемал поста на министър- председател.

„Това е смисълът, да се покаже, че в ГЕРБ има много хора, които могат да се справят на всякакви постове“, посочи Борисов.

„Трифонов се е заял с мен, че съм казал, че изборите струват 150 милиона, може да са 140, 130 милиона, но при всички  случаи са над 100 милиона и целта на изборите не е да смени един закон, а да състави правителство. На него явно над 100 милиона му се струват малко, а със 165 депутати можеше да има стабилно правителство и да не спорим сега, че 100 милиона лева са отишли залудо“, коментира още той.  

По думите му демокрацията е скъпо нещо и не е въпросът колко струват изборите, а в това, че са загубени месеци наред без управление.

„Ако народът пак така ни подреди след изборите, не е хубаво да сме в ситуация на крайна враждебност, както е казал Господ - обичай врага си, не харчете енергия по тях, показвайте на хората колко модерна да стане държавата“, обърна се лидерът на ГЕРБ към съпартийците си.  

„И не случайно хората ни оставиха първа политическа сила след последните избори, хората искат от нас да надградимнаправеното“, каза той.

Борисов се похвали и успешното председателство на България на Съвета на ЕС, което беше и първото за страната.

„Аз бях трогнат от отношението на моите европейски колеги и вчера канцлерът на Германия като се обади, нашето председателство на ЕС, всички считат, че е било от най-добрите и може би единственото, на което до един всички до един дойдоха в София. Искам да видя кога президентът на Франция, канцлерът на Германия, премиерът на Великобритания ще вървят в под ръка в София да се разхождат“, отсече Борисов.

Премиерът в оставка обяви, че направеното от неговото правителство е много и се зарече, че ако спечели новите избори и състави кабинет, ще бъде въведено електронното правителство.

"Гишетото трябва да го премахнем. Няма по- дразнещо нещо от гишето", отсече той.

Още за конференция на ГЕРБ вижте в репортажа на телевизия Bulgaria ON AIR

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


608
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
355
0
 
11
 
! Отговори
Гневен преди 2 години
До Нерде Ямбол-СтамбулПосочените Меркел,Макрон и еди кой си звънят на тези управници,които за едното сал потупване по рамото ИЗБИВАТ народите си,като ги подлагат на чудовищен геноцид!!! БЪЛГАРИЯ е пример за това! Гробарите българоубийци направиха и невъзможното за да превърнат народа ни в най-бързи изчезващия на света! Президента РАДЕВ обича народа ни и ще го пази от пъклените планове за унищожение дори и с цената на собствения си живот! Затова не му звънят,знаят че заповедите им не важат!!!
354
3
 
15
 
! Отговори
Един преди 2 години
ГЕРБ са отдел кражби и продажби на бившата БКП. Затвор за Боко и приближените му!
353
4
 
25
 
! Отговори
Щирлиц преди 2 години
Този екземпляр е извънземен,след като за 2-3 дни ходи без да куца.Оня ден колегата се върна след същата операция,но след месец и половина болнични,ама нали е обикновен човек,а не е вожд...
352
4
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Това не беше конгрес, а опело.
351
0
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Скандалният монополист в производството на пилета не за пръв път попада в корупционни скандали. Преди време от спецслужбите изтече информация, че синът на собственика на Градус Ангел Ангелов е засечен в грандиозна измама от която са източени милиони левове ДДС
350
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Поредният супер скандал около Десислава Танева от "Мелинвест" била харесана за поста министър на земеделието от Борисов,след даден огромен кеш от голям производител на пилешко месо,алармират депутати от опозицията пред Narod.bgСпоред тях Танева станала депутат през 2009-а, но без кеш мотивацията, дадена от фирма Градус,не е имала шанс да се добере до министерското кресло,което заема вече два мандатаСкандалният монополист в производството на пилета не за пръв път попада в корупционни скандали.Преди време от спецслужбите изтече информация,че синът на собственика на Градус Ангел Ан
349
4
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
НаправиХМЕ и затова ни мразят?!?Той, чекмеджетата и калинките били направили нещо отвратително, заради което е сигурен, че го мразят????Да изчакаме да падне от власт и ще се изясни какви са ги свършили.
348
5
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Офицер от НСО пред Narod.bg: Синът на Иван Ангелов Пилето посети Бойко над 200 пъти в Бояна, носеше пачките от корупцията Офицер от НСО пред Narod.bg: Синът на Иван Ангелов Пилето посети Бойко над 200 пъти в Бояна, носеше пачките от корупциятаАко още се чудите откъде са пачките по 500 евро в чекмеджето на Бойко Борисов, ето ви един жокер синът на уличения в далавери бос на Градус Иван Ангелов Пилето за последните 4 години е засечен над 200 пъти да посещава покоите на мафиота от СИК Бойко Борисов в Бояна, за да предава пачките от корупция!
347
0
 
13
 
! Отговори
що така... преди 2 години
по Татово време имаше бурни ръкопляскания, нестихващи с минути. а днес 2 секунди, като Каназирчето и *** дори не пляскаха, а колко врещяха завалииките по всички амбразури
346
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Вижте в сайта на Narod.bg ,какви оромни имения с палати са вдигнали ман , галите ,невероятно,а пенсионерите и народа да гладуват,нямам думи:"Вижте имението за 20 милиона на касиерите на Баце! ( СНИМКИ+ СКАНДАЛЕН ДОКУМЕНТ)"Личните партийни касички на Баце братята Иван и Лука Ангелови, се ширят в имение за 20 милиона лева!Оказа се, че ромите, които управляват семейния холдинг Градус, и семействата им живе
345
14
 
2
 
! Отговори
протестъри преди 2 години
най-кадърно ще ни управлява славчо чалгата с помощта на сценаристите и милионите на честните бизнесмени от дубай, баневи и др.
344
1
 
8
 
! Отговори
До 385 -Киро Рамбото преди 2 години
Защото ,си TYP и PROST като него!
343
2
 
13
 
! Отговори
Цитат преди 2 години
Те пък притискат своите партньори също да се отчетат, иначе щяло да е лошо за всички, възмущава се предприемачът, от когото са поискани 50 000 лева, въпреки че няма нищо общо с политиката, още по-малко с мафията ГЕРБ. Освен на *** барони, трябва да даде и на кметовете си пари да привлекат хора да гласуват за него и ГЕРБ. Объркаха му сметките с машинното гласуване след промените в Изборния закон. И вече не може да фалшифицира изборите в избирателните списъци с хартиените бюлетини.
342
5
 
18
 
! Отговори
Цитат преди 2 години
Борисов е започнал невиждан досега рекет над придворните си олигарси, за да събере 200 милиона лева, с които хунтата ГЕРБ масово да купува гласове на предстоящите извънредни парламентарни избори на 11 юли, алармира пред Narod.bg бизнесмен, притискан за партийна лепта. Падна ли загивате с мен, плашил Борисов. Затова рови надълбоко по джобовете на гербаджийската олигархия, за да купува гласове. Натискът над бизнесмени, близки до властта е безпрецедентен. Те пък притискат своите партньори също да се отчетат, иначе щяло да е лошо за всички, възмущава се предприемачът, от когото са
341
6
 
1
 
! Отговори
колко символично преди 2 години
- след 9-ти, дойде 10-ти, днес 11-ти ли е?къде са разликитеyoutube: Петър Младенов (и ЦК на БКП) на пленума от 10 ноември 1989
340
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До IT-спецТе и много съвсем малки и обикновени хора смазаха ,уволниха,убиха, а един от техните полицаи вече семейно заведение открадна от обикновено семейство,което е прехраната им.
339
5
 
18
 
! Отговори
Направиха преди 2 години
Направиха това, че още пет години България не може да се освести от некъдърното управление на Боко.
338
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Направихте си палати и големи сметки в чужди банки е това го можете.
337
21
 
5
 
! Отговори
Киро Рамбото преди 2 години
Моят премиер ... е Бойко Борисов.
336
3
 
7
 
! Отговори
гестапо хлопа преди 2 години
Вътрешнопартийният анализ е направен, посочи Тома Биков.Всяка организация при нас прави много подробен анализ *секция по секция в кои блокове, махали и улици имаме отстъпление или прилив на гласове. *Партийните активисти познават на микрониво района, в който работят, допълни Биков.