Янаки Стоилов и Велислав Минеков влизат в служебния кабинет?

Двама дипломати също вече били приели да са министри
11 май 2021 10:46, Елка Василева
151
Янаки Стоилов и Велислав Минеков влизат в служебния кабинет?
Снимка: архив, БГНЕС

В очакване президентът Румен Радев да обяви новото служебно правителство се появяват имена на възможни участници в него.

За служебен премиер се посочва настоящият съветник на президента Стефан Янев.

От снощи вече се появи и името на Янаки Стоилов. Той е спряган за правосъден министър.

Още по темата

„Ръководството на БСП снощи е дало съгласието си той да бъде номиниран. Днес Националния съвет с подпис ще даде това съгласие”, заяви журналистката Валерия Велева пред Нова тв.

Според нея името на Бойко Рашков за вътрешен министър не е сигурно.

„Другото интересно лице, според мен, което влиза, е името на министъра на културата – проф. Велислав Минеков. Той е един от основните в Отровното трио, но не влезе в парламента и се разграничи от Бабикян и Хаджигенов. Ето, че е приел поста да бъде министър на културата”, заяви Велева. „Минеков е много отявлен критик на правителството на Борисов, както и на Вежди Рашидов”, коментира още журналистката.

Друго име, което тя споменава, е това на гастроентеролога проф. Крум Кацаров. „Информацията е, че е приел да бъде здравен министър”, обясни Велева.

Тя каза, че двама дипломати също вече са приели да бъдат министри.

„Единият е посланикът ни в Дания Светлан Стоев, който ще бъде външен министър. За военен министър се говори, че ще бъде бившият ни посланик в ООН – Георги Панайотов”, каза Велева.  

По думите й проф. Христо Бозуков ще поеме земеделското министерство, а проф. Николай Денков – това на образованието.

„Това се очаква да са имената”, каза Велева.

Тя коментира още, че задължение на бъдещото служебно правителство ще е да организира изборите и то няма как за времето, в което ще функционира, да извърши ревизия и да докаже корупция.

Според Валерия Велева, ако някой очаква пълна ревизия на управлението на ГЕРБ, ще бъде излъган.

„Освен ако кабинетът не реши да покаже някакъв реваншизъм по отношение на бившите управляващи. Това няма да е най-добрият тон в тази изключително изострена ситуация в страната ни”, заяви Велева.

Според Любомир Аламанов не става въпрос за реваншизъм, а за изваждане на информация. „Има си текущи неща, които би трябвало да се виждат и да се вадят като информация”, смята Аламанов.

Според проф. Антоанета Христова има два основни проблема в момента и те са заложени преди много време.

„Първият е недоверието в институциите, за което се постараха всички. На второ място – в резултат на политическото говорене има силна поляризация в обществото”, смята проф. Христова.

„Хората не се харесват, не си вярват един на друг, не вярват на институциите, не вярват на проверките. Президентът не игра ролята на президент, а на страна. Ако се прояви реваншизъм, ще последва война на интерпретации. Ситуацията е много безперспективна”, каза Христова.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


151
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
114
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
А Пирински, Бокова, Жени, Нора, няма ли да изпълзят от нафталина?
113
0
 
4
 
! Отговори
Куку преди 2 години
Минеков,от *** обувка не става!
112
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ало ,Минеков ,нали беше много морален,нали искаше да не се цапаш ? Какво става ?
111
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Честито на умно-красивите.Единствено правилната постъпка бе с голи гърди да защитят честта на Генерал Борисов и да му помогнат да направи още едно антикомунистическо правителство. Техните избиратели са претръпнали на предизборни трикове и ще ги разберат.
110
0
 
10
 
! Отговори
хахаха преди 2 години
не се притеснявайте има яйца и домати и сега ще видят как се протестира !
109
0
 
12
 
! Отговори
какво се чудим преди 2 години
До анонименпак червени номенклатурчици или техните отрочета и руски агенти
108
7
 
5
 
! Отговори
анонимен преди 2 години
АЙДЕ СТИГА СЕ ЗАИГРАВАХТЕ С ПРЕЗИДЕНТА. МИНИСТРИ СА ХОРА КОИТО ИМАТ КВАЛИФИКАЦИЯ И ОПИТ ЗА МИНИСТЕРСТВОТО ЗА КОЕТО СА ИЗБРАНИ. НИМА ВИ ХАРЕСВАШЕ ЕДНА УЧИТЕЛКА ПО ХИМИЯ ДА БЪДЕ МИНИСТЪР НА ЕНЕРГЕТИКАТА ИЛИ КИРИЛ АНАНИЕВ КАТО ЗДРАВЕН МИНИСТЪР А ПО ПРОФЕСИЯ ИКОНОМИСТ. ДА ПРОДЪЛЖАВАМ ЛИ СЪС ИЗБРОЯВАНЕТО. ВСЕ КАЛИНКИ НА БОЙКО ПО МИНИСТЕРСТВА КОИТО И ХАБЕР СИ НЯМАТ ОТ ТОВА МИНИСТЕРСТВО И РЕЗУЛТАТА Е ПОВЕЧЕ ОТ ТРАГИЧЕН. ПРОДЪЛЖАВАЙТЕ ДА ЛАЕТЕ ДОКАТО НЕ ВИ ОСТАНЕ ВЪЗДУХ НЕЩАСТНИЦИ.
107
6
 
13
 
! Отговори
.. преди 2 години
Боже, спаси България.Хаджигенов - депутат, Минеков - заместник министър.Маяма - шеф на комисия, *** - втори мандат, чалга в парламента, чалга по телевизията, умните и красивите никакви ги няма..
106
0
 
0
 
! Отговори
Minuva42 преди 2 години
:)
105
6
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Честито на умно-красивите. За пореден път докарахте правителство на БКП-ДС, при това само с 15% спечелен вот на изборите.
104
0
 
5
 
! Отговори
американеца преди 2 години
проф.Христова тънко поставя опорните точки,кое не трябва
103
8
 
5
 
! Отговори
Анонимен 2 преди 2 години
Боко стискай здраво,че те очакват черни дни...😀😀😀
102
5
 
13
 
! Отговори
98 преди 2 години
Мумиите се завръщат
101
3
 
14
 
! Отговори
мами,мамни преди 2 години
ох, горкия Хаджигенов, беше готов да се жертва в името на народа, искаше министър-председател да става, пък то какво стана, изпързаляха го. Аверчето му Минетов го изигра. Как да не се ядосваш?
100
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Въобще аз като линуксфрендли трябва ли да вярвам във ковид спама, СЗО на какви ОСи са?! (obviously) Това е някакъв heavy software ?
99
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Били много ме спамеше с маларията в Африка и тогава някак си излезе Зика, която мене много ме радваше, не зная защо Били си измисли, че това е в негова полза, даже и сега се опитва да твърди че булшита със Спутник5, путин и "войната с Украйна" са в негова полза, той си има пари и фейкърка, която да ме имитира и е много щастлив със спама, само не разбирам защо математиците толкова се потят и карат, въобще това ковируса за разлика от зика е уиндоуски антилинукс булшит. Sickening antilinux spam
98
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Сега от МУ крещят Намерете заместник/фейкър на "тая", или поне на ваксната.по ментетата, той и Били го знае това, даже си има замесничка в софтуера но много се прецака, защото тя не може да работи по ваксини, а само софтуер, и сега е прецакан
97
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Не че е странно от Бан и всенародната любов да ми благопожелават учен в бедност, но е странно как нещо пропътува тези киломeтри и вие всички до един твърдите, няма такова нещо, то не влиза в описаните на дянков за happening, it is not happening
96
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ми много мерси, че вече не може да влизам във факултетите и че трябва да живея като древен български учен с пет учебника. Това обаче много не ме радва, и дори избора на Ярослав Стоически ме обижда, не че политикът е лош, тази стоА/я на пейките пред химията или фармацията, вие се подигравате на изобретателите
95
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
А пък сатанишев направо закри химията и фармацевтичния след като путин я денигрира, за да спре фармацевтичния бизнес .Какъв радев?