Няма решение на БСП социалисти да не бъдат служебни министри

В министерствата имало много проблеми за решаване
Обновена: 11 май 2021 13:55 | 11 май 2021 08:25, Камелия Цветанова
2
Няма решение на БСП социалисти да не бъдат служебни министри
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Не е вземано решение да няма социалисти в служебното правителство на Румен Радев. По устав участие в служебен кабинет става след решение на колективен орган, коментира пред БНР Явор Божанков от БСП. Той допълни, че не му е известно да е имало подобно гласуване.

Още по темата

Относно очакванията към служебното правителство Божанков отбеляза, че в много министерства има огромни, скрити под килима проблеми, които трябва да излязат наяве.

Явор Божанков е член на парламентарната комисия за ревизия на досегашното управление.

Според него кратката дейност на комисията е показала, че е крайно време хората да говорят за злоупотребите и натиска при предишното управление.

Явор Божанков акцентира и върху казаното от Светослав Илчовски „като един крупен играч в българското земеделие“.
„Как се внася храна отвън, как ядем храна с ниско качество, как това влияе на нашето здраве, как се източват пенсионни дружества, как се правят кухи сделки на фондовата борса“, посочи той.

Според Божанков разказът на Иван Ангелов бил „още по-притеснителен“.

„Това показва нивото на едрия капитал в България – какви хора развиват крупен бизнес и какви хора са в обкръжението на министър-председателя. Картината е грозна“, смята той.

Държавното обвинение е показало, че „когато говорим за периметъра около Борисов и Пеевски“, е алергично към подобни теми, посочи още Явор Божанков.

„Целта е системна промяна. Няма как едно държавно обвинение да работи конюнктурно  според силните на деня. Толкова политизирано държавно обвинение в последните години не е имало“, коментира Явор Божанков, според когото не е проблем кога прокуратурата действа, а кога не действа.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


2
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
1
 
0
 
! Отговори
ДА НАПОМНЯ НА БСП преди 2 години
НИНЧЕ имате 833 дена 3 часа и 33 минути от сега ако всичките 60 ЧЛЕНОВЕ на позитано плетете по 1 чифт чорапи и ги продавате по 2 лева парчето то ще вънете само субсидиитеот 6 000 000 лева. За наема и тока 148 хил. 180лева не съм сметал. АМА АЗ СЪМ НА СРЕЩА.