Радев играел мошеническа игра на "тука има, тука нема" с геополитиката

Според Борисов президентът нямал мъжество
176
Радев играел мошеническа игра на "тука има, тука нема" с геополитиката
Снимка: МВнР

Даниел Митов от ГЕРБ, който беше и номинацията на партията за премиер, обвини президента Румен Радев, че е скрил декларацията, която е приета на срещата вчера на страните от НАТО в източния фланг.

Още по темата

„Президентът Румен Радев е участвал в тази среща, но ние видяхме прессъобщение, което изобщо не съдържа духа и сърцето на тази приета декларация. Да стане ясно, че Радев не само е скрил декларация, а се опитва да играе мошеническа игра на „тука има, тука нема“ с геополитиката“, скочи Митов.  

По думите му декларацията осъжда руските агресивни действия и военно присъствие до границите на НАТО включително в района на Черно море, а президентът е скрил това.

Митов допълни, че декларацията осъжда и саботажа на територията на страни от НАТО като има предвид Чехия и изразява притеснения от подобни действия и в България.

Според него въпросът е защо президентът е криел и декларация и накъде тръгва България.

Лидерът на ГЕРБ и премиер в оставка Бойко Борисов също коментира темата.  

„Двуличието е в основата на тези хора, те са опитват нещо, което не могат - едновременно флирт с Русия и в същото време, когато президентът на САЩ присъства на тази среща, нямаш мъжеството да кажеш „Аз не съм съгласен с тази декларация“, коментира той.

„Радев като кандидат-президент се стреми към проруските гласове от БСП и да не ги подразни тях, а в същото време и от център -  дясното заявиха подкрепа към него и трябва да има и нещо за НАТО, но какво точно“, посочи Борисов.

Според него, когато искаш да си приятел на всички, не си приятел на никого.

„Да, когато става дума за стокооборота, за търговията и туризма, ние сме заедно, но когато се касае за шпионство нашите служби работят“, отсече лидерът на ГЕРБ.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


176
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
55
8
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Лебедовата песен на Къдравата Сю или какъв е финалът на "мъжката дружба".
54
14
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Даниела Митюва.Мадама и половина!Умна и красива.
53
10
 
17
 
! Отговори
Тангра преди 2 години
Този верно е къдравата Сю. Защо не си гледа кариерата я в Световната банка я в МВФ, я в някое НПО.Ама сега има мисия - Агент интилегент.
52
10
 
18
 
! Отговори
Пак българин преди 2 години
А коя колона са тези, които защитават интересите на САЩ?
51
11
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ако не бяха Руснаците преди стотина години сега същите тези които ламкат на Борисов щяха да ламкат на Ердоган
50
9
 
18
 
! Отговори
Сплескан натовец преди 2 години
Нато и къдравата сю да се изметат!
49
6
 
16
 
! Отговори
ivailo преди 2 години
Безгръбначният туллупп ли говори за двуличие ? :))))
48
10
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тези които целуват задниците на НАТО И Америка сега са еквивалента на тези целували османците и предавали Бъларските възстанници
47
2
 
13
 
! Отговори
Tangra преди 2 години
Да не забравяме кой направи Турски поток без грам газ за България. Как газопровода заработи тихомълком, а газовата връзка с Гърция ще стане след 5 години. Хората вече почнаха да мислят за водород, ние още се отопляваме с дърва. И само се мразим, защото сме повече американци или руснаци отколкото българи.
46
11
 
16
 
! Отговори
Българин преди 2 години
Тези декларации биват налагани. Събират се всички и се казва - приемете тази декларация, защото сте членове на НАТО. Нямаш много право на избор. На Борисов му е лесно. Той няма проблем с това да повтаря каквотому каже ЕС и НАТО. Затова се и прави на много принципен. Но всъщност си е обикновена западна ***.
45
7
 
8
 
! Отговори
ДА НАПОМНЯ НА БСП преди 2 години
НИНЧЕ ПРЕЦЕНИХ ЧЕ 35 КАЛИНКИ НА ПОЗАСРАНО 20 ИМ ПЛАЩАШ С ОНИЯ 6 МИЛИОНА ДЕТО СА НАШИ ОТ СУБСИДИИТЕ. ВИЖ ДА РАЗЧИСТИШ МАЛКО, ЧЕ СЛЕД ИЗБОРИТЕ СУБСИДИИ 1 ЛЕВ. А И 60 ЧОВЕКА ДЪРЖАВА ЛИ УПРАВЛЯВАТЕ ФИРМА ЛИ СТЕ ? АКО ПЛЕТЕХА ТЪРЛЪЦИ ПО 2 ЛЕВА НА ДЕН 12О лв. за 50 000 дена сте върнали субсидиите.
44
18
 
12
 
! Отговори
Тодар Правешки преди 2 години
Алоу, петоколонниците милеещи за Рассия,много слабо се представяте днес, що така?Всички петолъчници, бегом пред клавиатуратав защита на Румен Юмручето!Ще го кажа на езика на дългогодишния коалиционен партньор на БСП - Юруш!!!
43
12
 
15
 
! Отговори
Tangra преди 2 години
Митов, ти си национален предател. Там където е Русия, там са и САЩ. Едните гръмнаха два склада, другите ни унищожиха цялата армия. Агент си и на всички е ясно.Кой не разбра че има само едни интереси - Българските. Утре турците като отцепат Кърджали ще ви питам къде ще ревете. Турците вече са ни завзели половина България е тяхна. Много сте ***!
42
17
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
С руменчо към авразия напред
41
6
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Още един политически екстремент в партията на мафията изказва мнение ! Има ли на света по-голямо падение на държава като България ?
40
8
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
A тиквата играе мошеническа игра с българите за да си пълни собствените чекмеджета и тези на Путин и шефовете на ЕНП!!
39
5
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Как веднъж не видяхте вината в себе си. Все някой ви е виновен.
38
5
 
19
 
! Отговори
Кики преди 2 години
Дани ,Дани не зная в какъв род да е обръщението към Вас май и трите прилягат.Купи си и ти Дани, фабрика на 9 септември защо ли ти трябваше?И сега трябва да търсиш като Биков друг бащица.Жалка история.
37
6
 
20
 
! Отговори
Скоро преди 2 години
Искам да кажа на проститутките държавни служители, чиновници, полицаи че скоро ще им излезат през носа народните пари с който Борисов ги купи.
36
6
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тоест, ти одобряваш, че Радев умишлено е излъгал за това какво е било прието?------И къде Радев е излъгал за нещо?