Радев играел мошеническа игра на "тука има, тука нема" с геополитиката

Според Борисов президентът нямал мъжество
176
Радев играел мошеническа игра на "тука има, тука нема" с геополитиката
Снимка: МВнР

Даниел Митов от ГЕРБ, който беше и номинацията на партията за премиер, обвини президента Румен Радев, че е скрил декларацията, която е приета на срещата вчера на страните от НАТО в източния фланг.

Още по темата

„Президентът Румен Радев е участвал в тази среща, но ние видяхме прессъобщение, което изобщо не съдържа духа и сърцето на тази приета декларация. Да стане ясно, че Радев не само е скрил декларация, а се опитва да играе мошеническа игра на „тука има, тука нема“ с геополитиката“, скочи Митов.  

По думите му декларацията осъжда руските агресивни действия и военно присъствие до границите на НАТО включително в района на Черно море, а президентът е скрил това.

Митов допълни, че декларацията осъжда и саботажа на територията на страни от НАТО като има предвид Чехия и изразява притеснения от подобни действия и в България.

Според него въпросът е защо президентът е криел и декларация и накъде тръгва България.

Лидерът на ГЕРБ и премиер в оставка Бойко Борисов също коментира темата.  

„Двуличието е в основата на тези хора, те са опитват нещо, което не могат - едновременно флирт с Русия и в същото време, когато президентът на САЩ присъства на тази среща, нямаш мъжеството да кажеш „Аз не съм съгласен с тази декларация“, коментира той.

„Радев като кандидат-президент се стреми към проруските гласове от БСП и да не ги подразни тях, а в същото време и от център -  дясното заявиха подкрепа към него и трябва да има и нещо за НАТО, но какво точно“, посочи Борисов.

Според него, когато искаш да си приятел на всички, не си приятел на никого.

„Да, когато става дума за стокооборота, за търговията и туризма, ние сме заедно, но когато се касае за шпионство нашите служби работят“, отсече лидерът на ГЕРБ.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


176
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
35
21
 
9
 
! Отговори
Тодар Правешки преди 2 години
Долу ръцете от товарищ президент Румен Грипенов Решетников!!!Къде са Волен Сидеров, Костя Копейкин и националния предател Малинов?Те трябва да излязат и да обявят, че левите еничари в България подкрепят и стоят зад През-ден-та и другарката Йотова!!! Нека всеки убеден цоциалист да излезе пред дома си и да направи коремно възлизане като знак, че подкрепя Румен Шведски!!!
34
13
 
4
 
! Отговори
Сат Н преди 2 години
Ако искате да се докажете като натовци - демонтирайте ***. Все още държите кметското място в София. Иначе после 10 години русофили ще са на власт.
33
5
 
13
 
! Отговори
Мдааа преди 2 години
Матрьошката се люшка натам,накъдето я бутнеш...
32
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Христо ХристовЧервения каскет ти се подава от джоба.П.П. Бяхай при баща ти в ТКЗСто
31
9
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 16"Тоест според Митов президентът трябва да подскача и джафка срещу Русия като пудел на каишка. Ето защо никога няма да стане премиер."Другарю, Декларацията затова е приета, за да се изрази безпокойството по актуални проблеми засягащи обществата в Европа.Тоест, ти одобряваш, че Радев умишлено е излъгал за това какво е било прието?
30
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
НЕЩО КАЛИНКИТ? ОТ ПОЗАСРАНО 20 СЛАБО СЕ ПРЕДТАВЯТ САМО 8.броя СИГУРНО СА НА ОБЯД.
29
2
 
4
 
! Отговори
Васил преди 2 години
До Абе..Лайкучка си ти - ***!
28
3
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Просто, злобно, с очилца, женено за мома англичанка - що е то?вотиМ леинаД
27
3
 
12
 
! Отговори
Handel преди 2 години
Колкото повече го поемате с 200, толквоа повече плюете. И понеже сте тьпи като кравешко ***, даже не го и осъзнавате колко се излагате.
26
9
 
20
 
! Отговори
:) преди 2 години
Довиждане!!! Вие сте история и колкото по - скоро го осъзнаете, толкова по - добре за Вас. Ние само можем да си пожелаем, такова управление като на Вашият Високо интелигентен водач, да не се повтаря никога повече !!!
25
23
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Руменчо и на децата е ясен че ще върти руля на обратно да излизаме от ес но защо му позволихте да направи тоз преврат
24
4
 
15
 
! Отговори
анонимен преди 2 години
Чуди се на кого да угоди и се върти,като пумпал.Накрая ще е неудобен на всички.
23
12
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Гледах видео за избора на ЦИК с президента - че той се държи пет класи над гербаджии. Герберушки и да плюят, не могат да му стигнат върховете на обувките...
22
8
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Даниел Митов, поредният противник на герб, който беше купен. Сега е просто ***, лишен от достойнство. Там се нареждат и Биков+Сачева
21
15
 
9
 
! Отговори
Много ясно преди 2 години
че пРезидента ще работи за Русия. Изглежда и в българските консулства в чужбина е пълно с резиденти на шпионските служби на Русия. Показателно е какво се случи с вота от чужбина и колко много се настояваше за този вот и съответните машини в новия Изборен кодекс. Интересно ми е кога НАТО ще се усетят и освен руски ще започнат да гонят и български дипломати, работещи за Путин.
20
6
 
33
 
! Отговори
к1 преди 2 години
Митов, кога стана калайджия, кога ти почерня ***?
19
7
 
30
 
! Отговори
Бай Хой преди 2 години
Скрий се, мишок!
18
6
 
23
 
! Отговори
Факт преди 2 години
Този е кандидатура на сащ,те искат да ни грабят и унищожават още дълго....
17
5
 
26
 
! Отговори
1 преди 2 години
даниелчо,много си мълък,да характеризираш,Президента Радев,мошеника е твоя началник,сутринта май си прекалил с кафетата ,и бирите,за мезе ,към тях.
16
6
 
25
 
! Отговори
Един преди 2 години
То пък едно МЪЖЕСТВО в този с очилата!