Служебният кабинет на Румен Радев с амбиция за ревизия?

Президентът бил в особена клопка, защото бил "знаме" на протестите
296
Служебният кабинет на Румен Радев с амбиция за ревизия?
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Според политолога проф. Румяна Коларова президентът Румен Радев попада в една много особена клопка, защото той е „знаме“ на протестите и тезата „да разобличим ГЕРБ“.

Още по темата

Неговото правителство много трудно може да отстъпи, а едновременно с това, ако се фокусира само върху това – очевидно електоралната му база, на която той ще разчита наесен, ще се свие“, смята тя.

Според Първан Симеонов от „Галъп“ кулминацията на годината ще бъдат президентските избори, а фигури като Бойко Рашков в служебния кабинета издават амбиция за ревизия.

Проф. Коларова определи пред bTV като предизборна кампания изнесените твърдения за корупция в парламентарната комисия за ревизия на кабинета „Борисов 3“.

Според нея БСП се дистанцира от „протестните партии“. По думите ѝ протестният вот у нас се равнява на около 30%.

Социологът Първан Симеонов също беше на мнение, че действията на комисията са предизборни, но според него над 60% от хората у нас не харесват управлението на Бойко Борисов и проверката на правителството в оставка ще спечели симпатиите им.

„Корнелия Нинова се държи все по-любопитно. Тя вече не се държи като политик, а казва това, което мисли, което даже е симпатично в даден момент, защото не сме виждали такова поведение отдавна. Отначало беше всички срещу Борисов, а сега е всеки срещу всеки. Това е така, защото те са в предизборна кампания, това ще се хареса на хората – има такава вълна и теория тази вълна даже може да стане по-голяма на предсрочните избори“, коментира Симеонов. 
Коларова изрази мнение, че протестните партии у нас ще се дистанцират от президента Румен Радев и даде за пример „Демократична България“. 
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


296
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
200
15
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
СЕГА ЩЕ ИСКАРАТ КОМПРОМАТИ АМА ЩЕ ГИ ПОКРИЯТ И ЩЕ ДЪРЖАТ ГЕРП ЗА МАДЕТЕ И АКО НЕ ИМ ИГРАЯТ ПО СВИРКАТА? ТАЯ СМЕ Я ВИДЕЛИ.
199
3
 
29
 
! Отговори
Кокъла! преди 2 години
Кокъла е важен, за нищо друго не им пука! ЕК да обяви, че вади България от плана за възстановяване и няма да получим тези 30 милиарда и да видите как всички ще се дръпнат, че и партиите ще си разтурят! Борбата е да се докопат до разпределнието на тия пари,нищо друго не ги интересува!!
198
4
 
21
 
! Отговори
Гуфу преди 2 години
Първанчо, гадателя, който на по предишните вече избори даваше данни за БСП, че са първи с 3 % пък накрая излезе че са назад с 10. Човека, който работи за Андрей Райчев чиято дъщеря е в листите на ИТН. Безпристрастност от всякъде.
197
0
 
24
 
! Отговори
Пян_Гъ преди 2 години
Омбрета, няма да ви обиждам, вие сами го правите. Ще задам само един въпрос:КОГА В БЪЛГАРИЯ Е ИМАЛО ИСТИНСКА РЕВИЗИЯ НА ПРЕДИШНО УПРАВЛЕНИЕ С УСТАНОВЕНИ ОТ СЪДА ЗАКОНОНАРУШЕНИЯ И ВЛЕЗЛИ В СИЛА ПРИСЪДИ ЕФЕКТИВНИ, АДМИНИСТРАТИВНИ И ПРОЧИЕ???
196
26
 
9
 
! Отговори
омбре преди 2 години
Най силна изява в Дневник имат платените клакьори на мутрата Борисов.Катърите ллюят, *** ,хапят и ритат ...За всички тези *** ... троленето срещу заплатка, е по важна от истината.... Борисов,ще бъде ревизиран и съден ..обвиненията ще са томове.
195
6
 
18
 
! Отговори
????? преди 2 години
МНОГО МИ Е ПРОТИВЕН !! С ТАЗИ *** ФИЗИНОМИЯ НА Ф,,,,,,,,,К
194
3
 
21
 
! Отговори
Пян_Гъ преди 2 години
ИСТИНАТА: Ревизия на предишно управление НИКОГА не е имало и няма да има. Въпреки някои гръмки намерения - Бялата книга, опиваща зулумите на СДС, вкл. на КН, преди да оглави БСП. Порочни сделки, не знам какво си... И какво накрая? Тези "ревизии" нито са възможни технически, нито има почтени хора с почтени намерения да ги правят. ВСИЧКО Е ПРЕДИЗБОРНА ПРОПАГАНДА! Белким хората спрата да харесват ББ, ***, видиш ли, все не престават. Иначе - хайде в Азия при талибаните.
193
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 232Тогава не е важно какво е ставало,сега трябва да" изчегъртат" ГЕРБ и затова няма да гледат назад във времето.То, ако се заровят тогава знаеш ли какви кирливи техни ризи ще се покажат .
192
0
 
13
 
! Отговори
Алберто Сантофимио преди 2 години
Който не познава историята е обречен да я повтори!
191
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Само да не забрави да направи и ревизия на ВВС за периода от 2009г. до сега, че и те са били под управление на ГЕРБ ;)
190
9
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ще сътворят един куп м'ръсотии за 2 месеца...Изобщо не се съмнявам ...
189
7
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Какви правителства на Борисов??Погледнете си предишните правителства и ако можете се засрамете. - Луканов - пълно изпразване ДО ШУШКА на складовете за хранителни стоки и КУПОНИ.От държавната хазна изчезнаха 2 милиарда долара. Това коментира следващия премиер - Димитър Попов.НИКОЙ ДОРИ НЕ ПОСМЯ ДА РАЗСЛЕДВА. - Виденов - долара 3000 лева. Седмичната заплата беше за 1 хляб. - Станишев - заменките ,плоския данйък - никой нищо не разследва.Докога бе, наивници ще им се връзвте?
188
6
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
У нас само ревизии от правителство на правителство. Само правителството на ОДС не направи на Жан Виденов, защото нямаше смисъл... Там всичко беше отишло по дяволите. После проверяваха правителството на ОДС и не откриха нередности. А сега другарят Трифонов който получи саксия с маргаритки от Костов иска да управлява и да вдъхва справедливост...
187
12
 
29
 
! Отговори
Фигурат преди 2 години
*** можел бил да кара самолет! Тя и мечката в цирка може да кара колело ама не я правят директор на цирка.
186
27
 
20
 
! Отговори
дам... преди 2 години
Трити мандата на Борисов, трябва да бъдат ревизирани от до! Нека да види хубаво ли е да се оправдаваш за всеки провал с другите, както правеше той постоянно.
185
5
 
14
 
! Отговори
анонимен преди 2 години
Лошото е, че мутри, ще разследват мутри!
184
1
 
32
 
! Отговори
анонимен преди 2 години
Ревизия, обаче за последните 30 г. Мутри имаше и преди ГЕРБ, и да не се спотайват!
183
7
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Газпром продават на еднакви цени за целия ЕС, България плаща доста по скъпо на Украйна за транзита, не за руската газ. А парите за транзита в Украйна нали се сещате къде отуват - в джобовете на баща и син Байдън.
182
10
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До АнонименСамо на братска България руснаците продаваха газта скъпо и пре-скъпо.Кога станахте братя с Русия? България обяви Русия за враг, българските полтици постоянно лаят срещу Русия - сега скъпа им газта? Ами купувайте евтино от САЩ бе, САЩ се натискат да ви продават газ, защо купувате от Русия.
181
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До АнонимеНАми не купувайте руска газ бе, кой ви кара да купувате руска газ за да ви контролират комунистите в Русия. Купувайте евтина шистова газ от САЩ, от Казахстан, от Азербайджан, Таджикистан, Узбекистан и от какъвто си иската стан! Нали сега е пазарна икономика, кой ви бие по главата да купувате от Русия? А като не купувате от Русия газопроводите ще стоят празни, защо така виете на умряло?