Служебният кабинет на Румен Радев с амбиция за ревизия?

Президентът бил в особена клопка, защото бил "знаме" на протестите
296
Служебният кабинет на Румен Радев с амбиция за ревизия?
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Според политолога проф. Румяна Коларова президентът Румен Радев попада в една много особена клопка, защото той е „знаме“ на протестите и тезата „да разобличим ГЕРБ“.

Още по темата

Неговото правителство много трудно може да отстъпи, а едновременно с това, ако се фокусира само върху това – очевидно електоралната му база, на която той ще разчита наесен, ще се свие“, смята тя.

Според Първан Симеонов от „Галъп“ кулминацията на годината ще бъдат президентските избори, а фигури като Бойко Рашков в служебния кабинета издават амбиция за ревизия.

Проф. Коларова определи пред bTV като предизборна кампания изнесените твърдения за корупция в парламентарната комисия за ревизия на кабинета „Борисов 3“.

Според нея БСП се дистанцира от „протестните партии“. По думите ѝ протестният вот у нас се равнява на около 30%.

Социологът Първан Симеонов също беше на мнение, че действията на комисията са предизборни, но според него над 60% от хората у нас не харесват управлението на Бойко Борисов и проверката на правителството в оставка ще спечели симпатиите им.

„Корнелия Нинова се държи все по-любопитно. Тя вече не се държи като политик, а казва това, което мисли, което даже е симпатично в даден момент, защото не сме виждали такова поведение отдавна. Отначало беше всички срещу Борисов, а сега е всеки срещу всеки. Това е така, защото те са в предизборна кампания, това ще се хареса на хората – има такава вълна и теория тази вълна даже може да стане по-голяма на предсрочните избори“, коментира Симеонов. 
Коларова изрази мнение, че протестните партии у нас ще се дистанцират от президента Румен Радев и даде за пример „Демократична България“. 
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


296
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
180
9
 
19
 
! Отговори
реалист преди 2 години
Някой казваха,че ще плачем за Бойко и всички се смеехме.А това ще стане много скоро.Европа ще ни изолира и парите ще спрат,а в условията на криза това ще ни довърши
179
12
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До АнонименРусия не може да фалира, защото няма дългове.
178
18
 
9
 
! Отговори
Да преди 2 години
Какво ли не правят купените от ГЕРБ да сринат доверието към единствения достоен политик и българин осмелил се публично да заяви че Царят е гол !!!
177
4
 
15
 
! Отговори
made in РадеФ преди 2 години
Шоуто на века. Държавата е Титаник, а потъването предстои. Топ риалити. Честито на пасажерите без спасителни лодки.
176
5
 
6
 
! Отговори
АнонимеН преди 2 години
СЕВЕРЕН ПАТОК СЕ СТРОИ ЗА ДА ИМА ПОВЕЧЕ КОНТРОЛ КОМУНИСТИЧЕСКАТА ФЕДЕРАЦИЯ НАД ЕС! ГЕРМАНИЯ РЕШАВА КАКВО СТАВА В ЕС И КОМУНИСТИТЕ ИСКАТ ДА Я КУПЯТ ЗА ДА НЕ ФАЛИРАТ!
175
15
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
трябва да се създаде министерство на ревизията, защото за 11 години толкова кражби са направили мутрите, че трябва отделно министерство да се занимава само с това. Съд, затвор и конфискация на имущество на всички замесени!!!
174
0
 
10
 
! Отговори
И преди 2 години
До СегаКато ги уволнят, кой да назначат? Теб ли, който не знае, че в множествено число думите се пишат с "И", а не с "Й"?!
173
2
 
7
 
! Отговори
АнонимеН преди 2 години
До Анонимен 206АЗ ИСКАМ ДА КУПУВАМЕ ВТЕЧНЕН ГАЗ И ВЕДНЪЖ ЗАВИНАГИ ДА БЪДЕ УНИЩОЖЕНА КОМУНИСТИЧЕСКАТА ФЕДЕРАЦИЯ НО МЕРКЕЛ Е ПРИЯТЕЛ НА ПУТИН!--------------ПРЕДПОЧИТАМ НЕРЕНТАБИЛНА СТОКА И ФАЛИРАЛА КОМУНИСТИЧЕСКА ФЕДЕРАЦИЯ ОТКОЛКОТО ГЕРМАНИЯ ДА Е НА КОЛЕНЕ ПРЕД ССССР2 ЗАРАДИ 30% ПО ЕВТИН ГАЗ ОТКОЛКОТО НА СЪСЕДКИТЕ И!
172
2
 
7
 
! Отговори
За 207 преди 2 години
Интересно от какво ли се формира останалата час от 70% от бюджета?Сигурно от износа на високи технологии, промишлени и стоки за бита.И понеже ми е интересно-би ли ми посочил тия Велики руски марки, дето произвеждат толкова качествени стоки и ги изнасят по целия свят.Че дори успяват да формират 70% от бюджета.
171
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Германия не я мислете. Има си и находища в Северно Море и газови терминали за внос на газ от където искате. Северен поток 2 се стори защото русия продава газ по-евтино. Само на братска България руснаците продаваха газта скъпо и пре-скъпо.
170
1
 
10
 
! Отговори
АнонимеН преди 2 години
До Анонимен 204КОГО ЛЪЖЕШ ТИ БЕ КОМУНДЕЛЕ!!КАТО , ЧЕ ГО Е ИМАЛО СЕВЕРЕН ПАТОК ДОСЕГА!-------------КОМУНИСТИЧЕСКАТА ФЕДЕРАЦИЯ Е ФАЛИРАЛА ДЪРЖАВА АКО НЕ ПРОДАВА ГАЗ И ПЕТРОЛ НА ЕС!
169
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До 20 години СССР хептем ще я закъсат.Когато енергетика и транспорт се захранват от слънцето и мълниите!Ще ме обявите за луд и ще нацвъкате минуси,но ако се поразтърсите из нета( не Ютуб ) и знаете английски,ще се уверите и вероятно изненадате колко стремглаво се върви към овладяването на слънчевата енергия и "прихващането " на разряда на статичното електричество от мълнията.Не се съмнявайте ,че това ще стане в близките години.Звучи странно,но и тв,gsm,интернет са звучали така някъде във времето
168
10
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Защо се занимавате с Русия, вижте си батака на запад, и най-вече в жалката България какво става, седнали Русия да коментират!
167
7
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Само преди 20 години за Русия беше трудно да си представи, че бюджета и днес ще зависи само 30% от износ на нефт и газ, докато САЩ са зависими на 38% от износ на нефт и газ и се борят със зъби и нокти на осуетят Северен поток 2.
166
4
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До АнонимеНМи що не купува втечнен газ? Айде, купувайте втечнен газ? САЩ нали се натискат да ви продават втечнен газ, защо не купувате?
165
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
РадеФ трбва да връща парите на Черепа. За това натиска толкова за служебно правителство.
164
6
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Без Северен поток 2 икономиката на Германия ще бъде неконкуретноспособна.Без Северен поток 2 Германия не може да изпълни производствените си проекти. В същото време няколко страни от ЕС отказаха да подкрепят Германия в изграждането на Северен поток 2. В крайна сметка ще излезе, че отново Русия с нейния газопровод е виновна за разпадането на ЕС, иначе ЕС е най-добрият съюз, но Русия го разпадна.
163
1
 
7
 
! Отговори
АнонимеН преди 2 години
До Анонимен 197ТОЛКОВА СИ ПРО-СТ, ЧЕ НЕ Е ИСТИНА!!!!КИТАЙ КУПУВА ВТЕЧНЕН ГАЗ ОСНОВНО!!!! ЕС МОЖЕ ДА ПРАВИ СЪЩОТО!-------------------КОЛКОТО ПО-СКОРО КОМУНИСТИЧЕСКАТА ФЕДЕРАЦИЯ СПРЕ ДА ПОДАВА ГАЗ ЗА ЕС ТОЛКОВА ПО-СКОРО ЩЕ ФАЛИРА!
162
7
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Решението е просто. Трябва да издържим само още 1 година на интригите на САЩ , и те ще се самоизядат.
161
7
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Русия няма да фалира, но ще загуби доста валута, докато в ЕС ще живеят в землянки и ще се колят за парчето хляб. Русия има нужда от валута да купува западни стоки за потребление, но врътне ли кранчето няма да има никакви западни стоки, всичко ще спре, а Русия може вече да си доставя подобни стоки с почти същото качество от Китай и да и винаги пренасочи доставките на енергия за Китай и за изтока.