Тома Биков: ГЕРБ е в кондиция и в процес на отваряне

Нямаме лидерски проблем, убеден е той
11 май 2021 09:47, Анисия Иванова
65
Тома Биков: ГЕРБ е в кондиция и в процес на отваряне
Снимка: БГНЕС

„Лидер обикновено се сменя, когато имаме загуба. Ние печелим с 8% разлика пред втория и да очакваме, че ще сменим лидера си, ми се струва леко неадекватно.“ Това  коментира пред БНР Тома Биков. „Ние нямаме лидерски проблем“, подчерта той преди националния форум на ГЕРБ.

Днес партията ще проведе Национално събрание на партията, на което ще бъдат избрани заместник-председатели на партията и нови членове на изпълнителната и контролната комисии. На делегатите ще бъдат предложени за гласуване и промени в Устава на ПП ГЕРБ.

Още по темата

Запитан при загуба на 11 юли ще бъде ли отворен лидерския въпрос, Тома Биков изтъкна, че става дума за фалшиви конструкции и даде пример с това, че ГЕРБ не оспорва лидерството на Слави Трифонов. Биков определи като нахални претенциите на други политически сили към лидерството в ГЕРБ.

"Ние пък можем да преглътнем „Демократична България, ако начело не е Христо Иванов, да кажем.“, допълни той пред БНР.

ГЕРБ е в процес на отваряне към хора, които или са били в други партии, или изобщо не са били в други партии. Това по думите му позволява на партията да поддържа форма и да не се капсулира.

„Ние сме в добра кондиция. Това, че всички са срещу нас, единствено ни мобилизира“, декларира Тома Биков. „Ние сме тук и който не ни вижда, означава, че е извън реалността.“

Относно грешките на ГЕРБ на последните парламентарни избори Биков отбеляза, че „всеки би трябвало хладно да си направи извода на какво се дължи успехът или неуспехът“.

Вътрешнопартийният анализ е направен, посочи Тома Биков.

„Всяка организация при нас прави много подробен анализ – секция по секция – в кои блокове, махали и улици имаме отстъпление или прилив на гласове.“

Партийните активисти познават на микрониво района, в който работят, допълни Биков.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


65
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари