Сачева вярва на Гълъб Донев: Професионалист е

Няма да оставим празен чек на служебното правителство, посочи тя
12 май 2021 10:06, Красимир Ангелов
33
Сачева вярва на Гълъб Донев: Професионалист е
Снимка: БГНЕС

Министърът на труда и социалната политика в оставка Деница Сачева коментира пред БНТ служебния министър, който ще заеме мястото ѝ - Гълъб Донев.

Според нея той е професионалист и ще се справи със задачата си.

"Той е известен професионалист в нашите среди, така че вярвам, че той ще се справи с тази позиция, надявам се да не се поддаде на натиска на улицата и на реваншистки настроения", допълни тя.

Още по темата
Това, което предстои, е да се види как ще продължи подкрепата на държавата за хората и бизнеса, защото настоящите мерки действат до 31 май. Осигурени са средствата за тях и през юни, но дали те ще продължат и под каква форма - това е решение, което трябва да вземе служебното правителство, смята Сачева.

Тя уточни още, че и добавката към пенсиите също трябва да се реши от служебния кабинет.

"Няма да оставим празен чек на служебното правителство. Голяма част от мерките бяха критикувани непрекъснато, след това много бяха заявките, че има много хора, които са по-добри от нас и могат по-добре да управляват общите ни пари, които по-добре знаят от какво имат нужда бизнесът и хората. Дойде време, в което който имаше такива заявки, да покаже на практика какво може да направи", коментира Сачева.

Тя допълни, че във време на криза правителството е направило така, че почти 1 млн. български граждани да получат подкрепа.

"Получиха подкрепа над 30 000 компании, бяха запазени 300 000 работни места. Имаше много сериозен пробив в сектора на туризма, на хотелиерството и ресторантьорството, защото там почти 1/3 от договорите изсветляха. Намирам това за доста добър успех", заяви Сачева.

Според нея в България е имало много и различни протести, но те са били предимно политически, социални такива не е имало, което смята, че трябва да се отдаде на адекватната политика, която е водило правителството в социалната сфера.


33
Още от Политика
Социолог: Действията на кабинета ще се водят от визията на Радев
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
32
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
На Кучу му натракали минусите нищо че то само си сложило плюс горкото.
31
0
 
1
 
! Отговори
Биляна преди 1 месец
Много поддръжници на Сачева има, гледам по обърнатия палец. Да ги питам белким си признаят- на хранилка ли са? Ще си отговоря само- да те са държавни служители ***. Те не могат да разберат болката на хората с ниски доходи, пенсии, на майките с деца с увреждания. Те знаят само Герп и здравей живот. Еми свърши тържеството на 11 ще сте изчъгаркани. Май боли- нищо влезте в църквата както батя си и прав път.
30
1
 
3
 
! Отговори
Майка преди 1 месец
Сачева,очаквах повече от теб, защото гледам инвалид,ти не направи нищо,асма и теб Господ наказва,да нямаш родено дете.най голяма наслада на живота,нищо че моето е инвалид,но е родено от мен и ние семейство си го обичаме.а ти се наслаждавай на чужди деца.
29
1
 
2
 
! Отговори
Край преди 1 месец
Какво иска да каже грозноватата женица с воднистите очи - няма да оставим празен чек на служебното правителство.1. Не сме издали чек без покритие - демек оставяме им пари в бюджетаили2. Не им издавеме чек на който сами да си напишат сумата - демек да внимават как харчат.иск да каже нещо ама ...
28
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
до мислещия от изтръпналРекох че дебела жена е либовница на релсата.Хитро е това сравнение с разни железа. Бравоска.
27
0
 
3
 
! Отговори
До 25 преди 1 месец
Имаш право но пенсионерите са 2000000 гласоподаватели които по принцип гласуват за управляващите и затова им плащат. На безработните никой не дава пари от години е така дори настроиха хората срещу нас да си безработен е *** дума и затова българите отиват в Германия а тука нищожната помощ се заработва ангария която измисли ндсв и е възприето от герберите..
26
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До номер 11Много добре даже отлично
25
1
 
4
 
! Отговори
Ама тюфлек преди 1 месец
защо не дадохте на хората с най-ниски доходи по 120лева ма?Тези с пенсии под 300 лв. -най-бедните не получиха нищичко!!!Как го измисли ма,ОФЦО?
24
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До номер 11Много добре даже отлично
23
1
 
1
 
! Отговори
До запознат преди 1 месец
На тебе ти сложили лайкове но на твоя контрагент лепнали и минуси иди ги разбери българските граждани и селяни аз не мога ги разбера никога.
22
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До 20 до до мислещАбе,изтръпналия,има се впредвид за оная дето УЖ четеше и сричаше на английски.На Винкело.
21
0
 
2
 
! Отговори
До слънчясалото преди 1 месец
Ми ти как може сам себе си да кръстиш така освен че си едно отвратително същество ако се съди по писанието.
20
1
 
2
 
! Отговори
до мислещ преди 1 месец
Кой е тоз релсата и каква любовница по принцип може да бъде една жена която от една страна е ниска а от друга е сто и двайсет кила то аз по принцип не мога да си представя как точно практически става това с любовта но пък знае ли човек какъв е вкуса на Българина в любовта и дали тая наша нация прави връзка между каквото и да е камоли между любовта и секса като се има предвид демографската криза но все тая да са живи и здрави макар че не знам дали заслужават това особено сега в кризата...
19
7
 
1
 
! Отговори
Бау преди 1 месец
как може да кръстиш детето си .... Гълъб.
18
1
 
7
 
! Отговори
мак преди 1 месец
Семплата пак успя да се похвали. Кога ще напусне герб и към коя партия ще се присламчи, след като бяха уволненни?
17
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Деница допълни, че използвайки извънредното положение поради пандемията, мутренското правителство е направило така, че почти 1 млн. български фенове, поддръжници и спонсори на ГЕРБавите, да получат финансова подкрепа.Гълъбе, отнеми финансовата подкрепа от мутро-феновете и я дай на обикновените гладуващи българи.
16
0
 
7
 
! Отговори
Запознат преди 1 месец
До 13Султанка Петрова от ВМРО за министър на труда идваше на работа с маркови дрехи за хиляди лева, както и ежедневна прическа от по 100 Тина лв. Това си беше социална политика....
15
0
 
7
 
! Отговори
Шенол преди 1 месец
Тези помощи за толкова милиони кои фирми на кои хора ги получиха? Оказва се явно, че коронакризата докара милионни печалби на фирми като Градус и ферми за норки на небезизвестния Иван Пилето. Дано служебното правителство изкара публично данни на кого какви пари са дадени!
14
0
 
7
 
! Отговори
ха-ха преди 1 месец
Що така сега Сачева, да не се отречеш от вожда, а?
13
2
 
3
 
! Отговори
До Митко 21 преди 1 месец
Въпросната заместничка от ВМРО е едно ужастно ужастно същество което няма и капка морално право да работи където и да е било камоли в социалното министерство. Заради такива като нея ВМРО не влязаха в парламента но и те като Герб не си вземат поука и няма да се учудя ако пак е в листите както и патронката от Герб а също и нейната друга заместничка от Герб и тя колорит от нивото на султанките и калинките. Боже пази ни от тия жени..