Сачева вярва на Гълъб Донев: Професионалист е

Няма да оставим празен чек на служебното правителство, посочи тя
12 май 2021 10:06, Красимир Ангелов
33
Сачева вярва на Гълъб Донев: Професионалист е
Снимка: БГНЕС

Министърът на труда и социалната политика в оставка Деница Сачева коментира пред БНТ служебния министър, който ще заеме мястото ѝ - Гълъб Донев.

Според нея той е професионалист и ще се справи със задачата си.

"Той е известен професионалист в нашите среди, така че вярвам, че той ще се справи с тази позиция, надявам се да не се поддаде на натиска на улицата и на реваншистки настроения", допълни тя.

Още по темата
Това, което предстои, е да се види как ще продължи подкрепата на държавата за хората и бизнеса, защото настоящите мерки действат до 31 май. Осигурени са средствата за тях и през юни, но дали те ще продължат и под каква форма - това е решение, което трябва да вземе служебното правителство, смята Сачева.

Тя уточни още, че и добавката към пенсиите също трябва да се реши от служебния кабинет.

"Няма да оставим празен чек на служебното правителство. Голяма част от мерките бяха критикувани непрекъснато, след това много бяха заявките, че има много хора, които са по-добри от нас и могат по-добре да управляват общите ни пари, които по-добре знаят от какво имат нужда бизнесът и хората. Дойде време, в което който имаше такива заявки, да покаже на практика какво може да направи", коментира Сачева.

Тя допълни, че във време на криза правителството е направило така, че почти 1 млн. български граждани да получат подкрепа.

"Получиха подкрепа над 30 000 компании, бяха запазени 300 000 работни места. Имаше много сериозен пробив в сектора на туризма, на хотелиерството и ресторантьорството, защото там почти 1/3 от договорите изсветляха. Намирам това за доста добър успех", заяви Сачева.

Според нея в България е имало много и различни протести, но те са били предимно политически, социални такива не е имало, което смята, че трябва да се отдаде на адекватната политика, която е водило правителството в социалната сфера.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


33
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Може да са давали пари на малцинствата и на всички пенсионери повтарям всички пенсионери включително и на четирицифрените пенсии, което е нагло и нечестно спрямо работещите хора със трицифрени заплати до хиляда лева а да не говорим колко е нечестно спрямо безработните. Вземаш над 1000лева пенсия това добре но поради каква причина трябва да получаваш 50лева добавка за к19. Един богат пенсионер не се е отказал от тия пари в полза на болно дете например. Нито едно правителство няма грижа за Българи
9
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Получиха подкрепа над 30 000 компании...Да знаем кои фирми са и на кого са!Съд и затвор остават още!
8
1
 
7
 
! Отговори
Митко 21 см преди 2 години
Заместничката и Султанка от ВМРО е още по- колоритна.
7
5
 
9
 
! Отговори
Kirqzova valchica преди 2 години
Чао чао Сачева. Време ти е да обърнеш фурнаджийската лопата- де шъ съ подслониш сега а? В коя партия ке са метнеш? За никъде не си, стой си у дома и с политика не се занимавай, най малко със социални дейности. Ай надявам се да си ходят и гербаджийските калинки спуснати по места като директори . Ямболската трябва да е първа зад борда, лъжкиня от класа е.
6
4
 
13
 
! Отговори
Предприемач преди 2 години
Тази толкова красива и достойна жена дано никога повече не получава власт под каквато и да е форма! Сбогом.
5
1
 
2
 
! Отговори
при тях преди 2 години
всички са професионалисти
4
6
 
3
 
! Отговори
Начо Културния преди 2 години
Гълъб май работеше на времето за съмнителния бизнесмен Филчо Колев, бивш на ЛокоПд.
3
3
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Сачева...чааооо.И да не те виждаме повече никъде във властта.
2
2
 
6
 
! Отговори
SWAN преди 2 години
Всички там са празни артисти, обслужващи ДеСе, което пази държавата от нас!
1
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ако родителите ми ме бяха кръстили Гълъб вместо Ботуш Каишев, никога нямаше да им простя.