Първо заседание на служебния кабинет

Вече са известни и част от служебните заместник-министри
Обновена: 13 май 2021 06:45 | 13 май 2021 06:44, Ния Христова
45
Първо заседание на служебния кабинет
Снимка: БГНЕС
Служебният кабинет, оглавен от Стефан Янев, ще проведе първото си заседание днес, 13 май.
 
Вече са известни и част от служебните заместник-министри.
 
Изкуствоведът и университетски преподавател Борис Данаилов оглави политическия кабинет на министъра на културата Велислав Минеков. Данаилов в миналото е бил зам.-министър на културата, беше и директор на Националната художествена галерия.
 
Проф. д-р Борислава Танева е зам.-министър с ресор „Сценични изкуства, художествено образование и авторско право”.
 
Весела Кондакова, изпълнителен директор на Българска музикална асоциация (БМА), също е определена за зам.-министър на културата.
Още по темата
 
В екипа на Минеков като зам.-министър влиза и доц. д-р Пламен Славов. Той е историк и бивш депутат в три парламента от Коалиция за България, както и зам.-кмет на Карлово.
 
Заместник-министри в здравното министерство ще са бившият управител на НЗОК д-р Димитър Петров, бившият депутат и директор на Центъра за спешна помощ д-р Александър Златанов и началникът на Инфекциозното отделение за лечение на пациенти с COVID-19 в Александровска болница д-р Тома Томов.
 
Служебният министър на труда и социалната политика Гълъб Донев също ще работи с трима заместник министри - Лазар Лазаров, Иван Кръстев и Надя Клисурска.
 
Служебният външен министър Светлан Стоев ще има двама заместници - Калин Анастасов и Василий Такев. 

45
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
20
1
 
2
 
! Отговори
Пророк Илия преди 1 месец
Главният "екзекутор" при Тодор Живков, сега е "Главен екзекутор" в правителството на Румен Радев. И после не вярвай, че колелото на историята наистина се върти.......
19
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
след два месеца ще се окаже че хазната е на минус и на своите хора договори за десет години напред а кой ще плаща е ясно
18
1
 
7
 
! Отговори
много си прав! преди 1 месец
До срам за Българите - Hай-потресаваща е номинацията на културния министър в лицето на площадния поборник Велислав Минеков.Радой Ралин: Не ме е страх от министъра на културата, а от културата на министъра!
17
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Минетов има 3-ма зам.министри + съответните секретари + обслужващия персонал за министерството на културата, а останалите??? Ние плащаме за заплатите и екстрите на хилядите клатикраковци. Защо, след като това /извънредно/ правителство има само една задача: да подготви и проведе следващите парламентарни избори след 2 месеца???
16
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Аиде стегаитесе юни ГЕРБ както е редно
15
7
 
0
 
! Отговори
Тато из Правец преди 1 месец
До Шопо:И убиеца от Банкя го няма..
14
14
 
3
 
! Отговори
Шопо преди 1 месец
Убаво е че ГЕРБ умре!!!!
13
5
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Служебният кабинет ще потули зловредните действия та прецедента.
12
3
 
17
 
! Отговори
плана Решетников преди 1 месец
Сегашната ситуация много напомня 9-ти септември 1944. Победа !!! БКП, ОФ, БЗНС свалят царя единодушно.Народен съд, разследвания, разтрели...После БКП леко изема власта от истинския победител ОФ, а БЗНС са забранени и изпратени в лагери...От БСП добре познават историята си и както се вижда, Фигуранта отново им даде шанс и днес да стане така...
11
5
 
22
 
! Отговори
Само питам преди 1 месец
Черепа се похвали, че половината министри в първия служебен кабинет на Фигуранта са били негови хора. Колко ли са хората на Божков в новият служебен кабинет?
10
18
 
5
 
! Отговори
Киро Кюмюря преди 1 месец
Давай Рашков, маай всички хрантутници! Оня дето предреши брадати на заптиета лятос, директно в ареста!
9
5
 
22
 
! Отговори
Истината преди 1 месец
Първата работа на служебния кабинет бе да уволни главният свидетел срещу съветника на Радев Пламен Узунов, замесен в далаверата с автомобили за гранична полиция. Но иначе фигуранта обича да *** срещу корупцията!
8
5
 
20
 
! Отговори
Е да де преди 1 месец
Ама ние вече видяхме най-най първото действие на служебното правителство.Министърът още не седнал в кабинета си, а започна да уволнява.Първото действие беше да се уволни човекът, свидетелство срещу далаверата на Пламен Узунов.И то как-отишли са в дома му да му връчат заповедта, защото човекът е в болнични.По кодекса на труда не можеш да обвиняваш човек в болнични или в отпуск.
7
6
 
20
 
! Отговори
Жоро преди 1 месец
На развихрилият се Рашков да му се напомни, че дори и той е смъртен, и че точно с помощта на ченгесарскиб*оклуци като него Черепа станал почтен бизнесмен
6
6
 
15
 
! Отговори
made in РадеФ преди 1 месец
Здравей Русия, Здравей Северна Корея, .... ... Чао , Чао , Чао Европа.
5
8
 
17
 
! Отговори
срам за Българите преди 1 месец
Мислех, че след парламент с чалгопитеци вътре сме ударили дъното. Оказа се, че не сме !!!Hай-потресаваща е номинацията на културния министър в лицето на площадния поборник Велислав Минеков. Това е човекът, който разнасяше ковчези и провесваше бесилки пожълтите павета, а после замерваше с яйца сгради паметници на културата. Паважният му актив се овеществява чрез министерски пост.
4
4
 
7
 
! Отговори
До 1 преди 1 месец
То ако стане така в БСП-то ще останат само по долни ***.
3
9
 
11
 
! Отговори
Жоро преди 1 месец
На Минеков да му се връчи четка за зъби и да прави пълна сапунка на министерски съвет
2
11
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Да се чете : На Грипенов комунделистите ще се сбират да правят глупости за сефте.
1
11
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Пълна ревизия и връщане на откраднатото.