Служебният кабинет - балансиран и с експерти, смята Юлий Павлов

Най-тежката му задача - преодоляване на икономическата и здравна криза
13 май 2021 15:08, Красимир Ангелов
54

България вече има ново служебно правителство. Президентът Румен Радев представи състава и приоритетите му вчера на церемония на "Дондуков" 2.

"Президентът доста ясно формулира целите на това правителство. Силно, но и управленски, трябва да бъде върнато доверието в институциите и укрепването на държавността. Стилът, начинът и прозрачността на управлението ще бъдат решаващи", заяви политологът Росен Карадимов в студиото на "България сутрин".

Служебният кабинет ще се натовари не само със задачата да организира честни и демократични избори, но и със задачата да покаже дали изминалите избори са били такива. Но най-тежката му задача, според политолога, ще бъде преодоляването на икономическата и здравна криза.

Още по темата
"Без парламентарна подкрепа не можеш да правиш пълноценна политика, защото не можеш да променяш закони. Най-горещият проблем, който ще стои пред това правителство, ще бъде бюджетът. Ако се окаже, че бюджетът е на дефицит, това може да доведе до много тежки ограничения по подпомагане на мерките срещу Ковид-19, включително и към текущите плащания", смята експертът.

"Кабинет с такъв профил можеше да има със 135 мандата, ако не беше измислената идеология между партиите на протеста и партиите на статуквото, което изключи БСП от евентуалните разговори за съставяне на правителство, без БСП да е искала да участва", посочи Карадимов.

По думите му, служебният кабинет в същото време е прототип и знак към 46-ия парламент за това какво е възможно и какво не е възможно като управленска конфигурация на страната.

"Кабинетът е балансиран и като експертност, и като политическа ориентация. В него имаме безспорно експерти, но важното послание е, че това са хора от левия политически спектър, от десния, от центъра", категоричен е социологът Юлий Павлов.

"Имаше партии на протеста - "Демократична България", "Изправи се! Мутри вън!" и БСП, но от манипулацията на "Има такъв народ", които не бяха на протестите, изведнъж БСП бяха извадени. Да, тази идеология е правилна, но тя не е достатъчна. Партиите на протеста нямат мнозинство, но партиите на промяната имаха 135 депутати. Те можеха да направят правителство, но Слави Трифонов се отказа", отбеляза социологът пред Bulgaria ON AIR.

Парламентът е започнал "всички срещу ГЕРБ" и завършил "всеки срещу всеки" и с ясна нагласа за нова предизборна кампания, стана ясно от думите му.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


54
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
5
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Радев вече е започнал политическите чистки. Пионката му Рашков вчера е уволнил основният свидетел по делото срещу съветника на Радев Узунов за далаверата с високопроходимите джипове Грейт Уол.
9
5
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Поредният платен червен социолог да хвали правителството на хунтата,
8
7
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
защо не е Прибрана МАЯ
7
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
ЮЛИ павлов е БКП БСП Агитатор
6
18
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
долу герберастите
5
5
 
20
 
! Отговори
Напълно балансиран преди 2 години
Редуват се комунист, мутра, Прокопиевче ........
4
5
 
20
 
! Отговори
Корнелий преди 2 години
Много независими.От тях нищо не зависи. Вчера поеха вкастта, днес реват като магарета. Така е по сценарий. Нямало париииии. А вчера като говореше Ананиев гледа като пребозало теле ,защото не разбитара какво му казва. Пълни смешници начело с юмручето
3
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
В Харварт е 300 хиляди долара на година обучението и само децата на богатите учат за яничаре за да правят пари за западни и американски фирми после. Държавите стават бананови и всичко се подарява на чуждия капитал
2
11
 
23
 
! Отговори
Червен дирник преди 2 години
Ако фигуранта Радев беше назначил за министри серийни убийци и *** този червен дирник пак щеше да твърди, че кабинета е "балансиран и с експерти"!
1
5
 
14
 
! Отговори
Ама разбира се преди 2 години
То в тая партия-как беше-българско лято-със само независими експерти. ги назначават в служебното правителство.