Каракачанов готов за коалиция с ГЕРБ, но с условие

Машинното гласуване удря част от електората на БСП, смята той
14 май 2021 09:43, Анисия Иванова
212
Каракачанов готов за коалиция с ГЕРБ, но с условие
Снимка: БГНЕС

ВМРО би влязло в коалиция с ГЕРБ, както и с всяка друга политическа формация, ако тя подкрепя 7 приоритета, които бяха одобрени на заседание на Изпълнителния комитет на партията. Това заяви лидерът на ВМРО Красимир Каракачанов.

Сред по-важните приоритети на ВМРО са: промяна на Конституцията и засилване на правомощията на държавния глава, защита на националните интереси на международната сцена, подкрепа за средния и малък бизнес, справяне с демографската криза, защита на традиционните ценности и др.

„Ще направим коалиция само с тези политически сили, които са готови да работят за тези ценности. Ако ГЕРБ подкрепят тези ценности, да. На варианта дайте, защото ще дойдат комунистите и турците стига толкова. Ето имаме опорни точки, ако искате да работим за тях, може да работим не само с ГЕРБ, а и с всички други било протестърски, било непротестърски партии“, заяви Каракачанов пред БГНЕС, отговаряйки на въпрос дали ВМРО би влязла в следизборна коалиция с партията на Бойко Борисов.

Бившият военен министър смята, че е време да спрем да си играем на ляво и на дясно, на проевропейски и на проруски.

"Имаме ли проблем с демографията? Имаме. Имаме ли проблем с циганизацията? Имаме. Докога ще мълчим и няма да правим нищо, защото някой може би щял да ни се скара. Имаме ли проблем с лъкатушенията във външната политика? Едните твърдо казват, че ще приемаме Македония без компромиси, другите казват - няма да приемаме. Аз съм от вторите“, заяви Каракачанов.

Сред важните приоритети за ВМРО остава и не започването на преговори на РС Македония за членство в Европейския съюз, докато тя не се откаже от антибългарското си поведение.

Каракачанов поздрави новия служебен външен министър Светлан Стоев за позицията му по РС Македония.

„Радвам се, че новият външен министър много ясно заяви, че няма да има промяна в българската външна политика“, подчерта лидерът на ВМРО.

Той взе отношение и към казаното от македонския президент Стево Пендаровски, че РС Македония ще търси международна подкрепа за членството в ЕС и за да се натисне България.

„Ние сме си заявили политиката, а Пендаровски може да се обърне към който си иска и да разчита, на който си иска. Те искат да продължат своята непочтена политика спрямо България, да продължават да мачкат хората с българско самосъзнание в Македония, да продължават да възпитават населението в антибългарски дух, а някой друг да ни натисне да бъдем глупаците, които да се съобразяват с това. Поздравявам външния министър за позицията му. Смятам, че и за в бъдеще България не трябва да си променя политиката по отношение на Македония, докато тя не стане нормална държава и не провежда честна, почтена и добросъседска политика спрямо нас“, категоричен е Красимир Каракачанов.

Лидерът на ВМРО коментира и промените в Изборния кодекс и задължителното машинно гласуване. Според него с това се цели да бъде ударен част от електората на БСП – по-възрастните хора в по-малките населени места, на които ще им бъде доста трудно да гласуват. Каракачанов не вижда никакъв проблем наред с машинното гласуване да има и с хартиени бюлетини.

„Всички поправки бяха направени, за да могат партиите на авторите на промените да спечелят повече мандати на следващите избори. Това го разбраха и глухите, и слепите. Конюнктурни промени с опит да си нагласят мача за парламентарните избори“, каза лидерът на ВМРО.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


212
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
84
0
 
5
 
! Отговори
Гацо Бацо Фиуй ЪРььь преди 2 години
ЕКСПЕРТ-по социолого-политолого-антрополого-психолого и т.н. ОБЕДИНЕНИЕ...най после патриотите уцелиха ваксата!!!
83
1
 
12
 
! Отговори
Гиб Мелсън преди 2 години
Нищо не са проумяли "патриотите". Изпуснаха депутатските заплати. Кой иска да се лиши от 7 бона месечна заплата? Ще търсят начини да хванат пак тлъстите депутатски заплати. Все ще се намерят кукувици да гласуват за тях.
82
2
 
6
 
! Отговори
Я да се огледаме-3 преди 2 години
Какво гласи надписът над Парламента?..."Обединението прави силата"...и ПАТРИОТИТЕ го проумяха!!!Страх и ужас настана сред неолибералнатаГМЕЖ!!!
81
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Валерко-далаверко води ялови "преговори" с Костя Копейкин, а баш Войвоводата дудне нещо си там за "пРЕЗИЛдентска" република и чакат някой да ги пусне в НС.Е, не виждам как ще стане тая ми ти работа, я по-добре да си изберем Мун...чо за премиер, пЕЗИВдент, началник на НС, накратко - за несменяем ЦАР на мун...чо-монархията (по чобанско-правешки тертип), че най-после да цъфнем и да вържем - "равни" в мизерията, но пък с блага пропаганда за "светлото" бъдеще, обетовано още преди 75 години.
80
2
 
6
 
! Отговори
Гиб Мелсън преди 2 години
Аха, значи се сетиха, че могат да поставят условия на Винету чак когато разбраха, че само с прислугване на Винету не могат да оцелеят политически. Късно е либе за китка. Имахте шанс. Профукахте го. Както си профука шанса и Волен и всички останали патерици на Винету, да не ги изреждам, че са много слугите на Винету.
79
18
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Држ се, Каракачанов!Тоя път трябва да влезете.Заради България.
78
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Oстанаха извън Парламента и сега искали президентска република. Големи смешници.
77
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
свърши се твоята от как заговори за президентска република мина на тъмната страна
76
3
 
8
 
! Отговори
Всички виждат преди 2 години
Латентният гей доносник "Иван" иска още да краде....
75
1
 
14
 
! Отговори
ха ха преди 2 години
Пак ли редиш листите с Калканджиева,Кристина Димитрова,"агент"Тенев,Ернестина Шинова и подобни ....чао,чао патриотаре.
74
11
 
5
 
! Отговори
неолиберален вой преди 2 години
Протестърските партии ореваха орталъка защото ПАТРИОТИТЕ се обединяват!!!
73
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тоя за до влезе в парламента, двама трябва да излязат!
72
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Роден за колбасар, принуден да е патриот!
71
2
 
9
 
! Отговори
ТТ преди 2 години
КВАЗИМОДО
70
5
 
2
 
! Отговори
Я да се огледаме-2 преди 2 години
КОЙ...КОЙ Е???...Спечелилите първо място са коалиция! Вторите не са ,но се оглеждат за евентуално такава след избори! Третите/БСП/ са също коалиция!Четвъртите/ДПС/ не са но и никой не ги иска за коалиционни партньори.Петите са коалиция!Шестите също са коалиция!Е нещо да кажете против коалициите на патриотите...?ПИТАМ АЗ???
69
8
 
1
 
! Отговори
Гроби Таласомо преди 2 години
В 46 НС, Каракача паша ще се завърне на бел ат с позлатени ширити и гайтане;))) Още отсега евреинът Сиди ви подготвя почвата. Бойко нема да стои дълго извън управлението. Ще си върне Патеригата "ОП" в нов десен и сички тия отварачки ДБ-МБ,"Мутри вън", ИТН, че духат супето изстинало. Щото гато им се кае - правителство, требе да с еизпълнява Заповедта на Всевишият", а не да се проявява мислене! Вашето мислене,земни твари не е Окото на Тангра! Затва наркоманчета, гато ви се каже-изпълнявате!
68
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
На рожденния ден на Боко се носят кюлчета, та тоя агънца.
67
2
 
7
 
! Отговори
Учени алармират: преди 2 години
Докато Качака е на тоя свят, популацията от агнешки стада по земята няма да се възтанови!
66
6
 
5
 
! Отговори
ДДРОнег преди 2 години
Всеки, който се коалира с герП - изчезва !!!герП си прави к'вото си иска, така че никой да не разчита на договорки с тях !!!
65
2
 
13
 
! Отговори
Един там преди 2 години
Кога влезе в парламента, че и вече коалиции прави този глиган ..