Каракачанов готов за коалиция с ГЕРБ, но с условие

Машинното гласуване удря част от електората на БСП, смята той
14 май 2021 09:43, Анисия Иванова
212
Каракачанов готов за коалиция с ГЕРБ, но с условие
Снимка: БГНЕС

ВМРО би влязло в коалиция с ГЕРБ, както и с всяка друга политическа формация, ако тя подкрепя 7 приоритета, които бяха одобрени на заседание на Изпълнителния комитет на партията. Това заяви лидерът на ВМРО Красимир Каракачанов.

Сред по-важните приоритети на ВМРО са: промяна на Конституцията и засилване на правомощията на държавния глава, защита на националните интереси на международната сцена, подкрепа за средния и малък бизнес, справяне с демографската криза, защита на традиционните ценности и др.

„Ще направим коалиция само с тези политически сили, които са готови да работят за тези ценности. Ако ГЕРБ подкрепят тези ценности, да. На варианта дайте, защото ще дойдат комунистите и турците стига толкова. Ето имаме опорни точки, ако искате да работим за тях, може да работим не само с ГЕРБ, а и с всички други било протестърски, било непротестърски партии“, заяви Каракачанов пред БГНЕС, отговаряйки на въпрос дали ВМРО би влязла в следизборна коалиция с партията на Бойко Борисов.

Бившият военен министър смята, че е време да спрем да си играем на ляво и на дясно, на проевропейски и на проруски.

"Имаме ли проблем с демографията? Имаме. Имаме ли проблем с циганизацията? Имаме. Докога ще мълчим и няма да правим нищо, защото някой може би щял да ни се скара. Имаме ли проблем с лъкатушенията във външната политика? Едните твърдо казват, че ще приемаме Македония без компромиси, другите казват - няма да приемаме. Аз съм от вторите“, заяви Каракачанов.

Сред важните приоритети за ВМРО остава и не започването на преговори на РС Македония за членство в Европейския съюз, докато тя не се откаже от антибългарското си поведение.

Каракачанов поздрави новия служебен външен министър Светлан Стоев за позицията му по РС Македония.

„Радвам се, че новият външен министър много ясно заяви, че няма да има промяна в българската външна политика“, подчерта лидерът на ВМРО.

Той взе отношение и към казаното от македонския президент Стево Пендаровски, че РС Македония ще търси международна подкрепа за членството в ЕС и за да се натисне България.

„Ние сме си заявили политиката, а Пендаровски може да се обърне към който си иска и да разчита, на който си иска. Те искат да продължат своята непочтена политика спрямо България, да продължават да мачкат хората с българско самосъзнание в Македония, да продължават да възпитават населението в антибългарски дух, а някой друг да ни натисне да бъдем глупаците, които да се съобразяват с това. Поздравявам външния министър за позицията му. Смятам, че и за в бъдеще България не трябва да си променя политиката по отношение на Македония, докато тя не стане нормална държава и не провежда честна, почтена и добросъседска политика спрямо нас“, категоричен е Красимир Каракачанов.

Лидерът на ВМРО коментира и промените в Изборния кодекс и задължителното машинно гласуване. Според него с това се цели да бъде ударен част от електората на БСП – по-възрастните хора в по-малките населени места, на които ще им бъде доста трудно да гласуват. Каракачанов не вижда никакъв проблем наред с машинното гласуване да има и с хартиени бюлетини.

„Всички поправки бяха направени, за да могат партиите на авторите на промените да спечелят повече мандати на следващите избори. Това го разбраха и глухите, и слепите. Конюнктурни промени с опит да си нагласят мача за парламентарните избори“, каза лидерът на ВМРО.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


212
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари