Политолози: Предстоят най-важните ходове на служебния кабинет

Служебният кабинет има своята политическа окраска
14 май 2021 10:37, Ния Христова
60
Докъде ще доведат рокадите и какво може да очакваме от служебния кабинет?
 
"Ако ще ставаме свидетели на реваншизъм, ще е по-скоро като изнасяне на някакви факти и смяната на кадри не е нещо неочаквано. Областните управители са политическо назначение, нормално е да има смяна и за тях". Това каза за ефира на Bulgaria ON AIR политологът Анастас Стефанов.
 
Според него е важно да не забравяме, че президентът Румен Радев се намира в предизборна кампания.
 
"Кабинетът излъчва многостранно и шорокоспектърно политическо формирование", подчерта той.
 
Събеседникът уточни още, че служебният кабинет има своята политическа окраска и част от министрите ще имат своето политическо поведение.
 
"Ще има опозиционен оттенък спрямо предходната политическа власт.  Ще е от интерес да видим водачите на листи на БСП, а и не съм виждал толкова широкоформатна формация още от времето на Жан Виденов", посочи Стефанов.
 
Политологът проф. Петър Чолаков изтъквна, че има и смяна на зам.-министри.
 
"Много вероятно е да има и смяна на областни управители, те са представители на централната власт. Областният управител е важен, защото по места контролира дали съответните актове на общините са законосъобразни", обясни политологът.
 
Според него реваншизъм би било погрешна стъпка.
 
"Зам.-министрите обикновено са лица, които са експерти, но аз не виждам реваншизъм. Комисията по ревизия е свързана с работата на 45-ия парламент. Основната задача на служебното правителство е да бъдат проведени изборите - свободни, честни и демократични. В България има сериозни проблеми с купения вот, с корпоративния. Не бива да подценяваме патриотичните формации, но в 46-ия парламент очаквам основните сили да са и тези от 40-ото НС", заяви проф. Петър Чолаков.
 
"Служебното правителство е ограничено от времето, което има - също откъм правомощия. Архитект на това правителство е президентът Радев, което може да рефлектира върху самата кандидатура на държавния глава за втори мандат", допълни той.

60
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
39
1
 
0
 
! Отговори
баба мара преди 1 месец
министрите и екипите са от кабинетите на плевналиев и борисов не изпадаите веуфория спомнете си колко радостен беше борисов когато поздрави ген радев заотлично сформирания кабинет каква радост беше изписана на лицето момичетоот агенцията по инвестициите вече е във фонд земеделие брат и е в данс а баща име съдия в кнежа и козлодуи така че гледаите и си правете изводите
38
3
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
най-важното е да бъдат изринати колкото се може повече гербави калинки от всички министерства и агенции, че за 11 години Лойко напълни с кафява миризлива смрад навсякъде, до където успя да се докопа. Нека да *** гербавата к0чина сега!
37
2
 
1
 
! Отговори
анонимен преди 1 месец
До Анонимен 21 ООО ТИ СИ ОТ ГЕРБАВИТЕ. ХАРЕСВАХА ТИ КАЛИНКИТЕ ДА НЕ БИ И ТИ ДА СИ КАЛНКА И ДА ТРЕПЕРИШ ОТ УВОЛНЕНИЕ. ПРЕЗИДЕНТА НЕ ГИ ИЗБИРА ОТ МОДЕН КАТАЛОГ. ГЕРБ БЯХА СЪБРАЛИ ВСИЧКИ НЕКАДЪРНИЦИ ДА УПРАВЛЯВАТ. ДЕГА НА БОРСАТА ПРИ ДРУГИТЕ ХИЛЯДИ КОИТО ОСТАНАХА БЕЗ РАБОТА ЗАРАДИ ТЯХ. А НЯКОИ И КЪМ ЦСЗ.
36
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Имало политическа окраска това служебно правителство - в цвят червен толкова години само за това стават ,осе-рат омажат и след това Герб им виновен ,Радев подготвя предизборната си кампания ,но хората не са толкова наивни за да му вярват.
35
3
 
6
 
! Отговори
Истината преди 1 месец
Фуражката така и не разбра, че реваншизма и отмъщението не са най-важните неща. Но какво може да се очаква от един индивид с нисък интелект изтъкна от дребнавост, злоба и отмъстителност?
34
4
 
8
 
! Отговори
Недоразбрал преди 1 месец
Слушам разсъжденията на тези двамата как било супер нормално да смениш едва ли не целия държавен апарат от горе до долу,щото ще управляваш два месеца и главната ти задача е да се концентрираш върху поредния от качен избирателен кодекс на Мая оТ ка чалката?!Всичко мирише на преврат!!Ако беше нормална обстановка,всеки министър влиза в съответното ведомство привиква персоналът,запознава се с него и му възлага задачите!А то Гледаш Грипена как се наточил,че ще управлява 100 години?!Да ,ама НЕ!!
33
3
 
6
 
! Отговори
За 21 преди 1 месец
Като гледам липсата ти на интелектуално ниво, тези уволнените са класи над теб.Я ми кажи хлапенце, откъде ги разбра тия работи?Че са некадърни например?Провел си разследване, дали са ти на тебе достъп до абсолютно всички документи?Много обичам такива самозвани експерти, с огромно самочувствие че знаят всичко.
32
7
 
14
 
! Отговори
Недоразбрал преди 1 месец
Както видяхме от изборите, в Парламента се намъкнаха куцо,кьора во и са като,а заявката беше за млади,прави,здрави и нови депутати и партии на не СТАТУКВОТО!Не стана тъй,но плу же ци като този доцент се оплюнчиха да ни омайват каква велика промяна за 10 дни е наложила Мая Общата?!Сега се почва рушене на втори етап.Този път е ред на Грипена да се изцепи!Кому е нужно само за 3 месеца да сменяш държавни чиновници?!Или да седнат наште момчета да се облажат от властта,а какво ще свършат друга раб
31
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До Христо ХристовЩе ти разследваме задния вход на теб т'ъпако.
30
0
 
8
 
! Отговори
мот преди 1 месец
бе тва "политолог", "социолог" станаха много модерни - повече от лайфкоуч и инфлуенсър. Явно и доста добре се заплаща, нещо друго освен да си назубкаш репликите, малко актьорско майсторство и циркаджилък дали трябва, че мисля да се пробвам.
29
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Има една власт,която е несменяема,независимо от това дали има "българско правителство",избори,или служебен кабинет и тя се намира в посолството на ФАЩ ,което даже не се и прикрива!Всички директиви,относно дейността на всички правителства се спускат от там,а за практическото им и безпрекословно изпълнение,на колониалната администрация,наречена за майтап "суверенно правителство",се позволява да краде държавата си на воля!Така,че,не се косете и следващите "управления" ще бъдат като сваленото от в
28
20
 
4
 
! Отговори
Христо Христов преди 1 месец
Ходът е един - разследване на Борисов, евевтуално съд и затвор.После и лустрация на герб.Не трябва да се повтаря 1990та, когато атлантиците соломон паси и александър йорданов спасиха БКП.
27
1
 
3
 
! Отговори
Дядо ти Коледа преди 1 месец
До: номер 14Мечтай си! Мечтите поне са безплатни!
26
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До ИстинатаДържавните институции за 12 години се напълниха с Калинки на мутритеКалинка беше член на БСП и назначена от БСП преди ГЕРБ да дойде на власт. БСП ореваха медиите, че имало политически чистки и затова ГЕРБ оставиха Калинка. Факт.
25
11
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Уволнение, съд и затвор това трябва за мутрите и Калинките им.
24
10
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Щом мутрите вият, значи уволненията да правилни
23
8
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До к1Първо , президента изобщо не е редил правителството списъкът с министрите му е спуснат от братското посолство на САЩнещо си се пообъркал другарю, списъка е изработен в руското посолство!
22
8
 
13
 
! Отговори
Истината преди 1 месец
Държавните институции за 12 години се напълниха с Калинки на мутрите и е редно да бъдат махнати. Все пак това е едно от условията за честни избори
21
9
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До Не е нормалноНито едно служебно правителство до момента не е започвало от първите си часове с уволнения.като се има предвид интелектуалната нищета на този, който го назначи не виждам нищо ненормално. Събрал няколко пенсионирани шaпкаpя, няколко прашасали чантаджии и няколко дърти кoмyиста с татуирани петолъчки на челата - какво друго да очакваш от тях?
20
8
 
10
 
! Отговори
Истината преди 1 месец
Истината е, че за да има честни избори, трябва да се махнат бухалките на мутрите във властта като шефа на НАП, регионалните шефове на МВР и шефа на Информационно обслужване по понятни причини.