Промени и в НАП, Румен Спецов е новият шеф

Досегашният титуляр Галя Димитрова е освободена от длъжност
14 май 2021 10:30, Красимир Ангелов
131
Промени и в НАП, Румен Спецов е новият шеф
Снимка: БГНЕС

С решение на Министерския съвет Галя Димитрова е освободена от длъжност като изпълнителен директор на Националната агенция за приходите и на длъжността е назначен Румен Спецов.

Румен Спецов е висококвалифициран експерт с над 10 години опит в НАП, както и с експертиза в областта на данъчната политика и законодателство и защитата на националната сигурност. Завършил е Стопанската академия "Д.А. Ценов" – Свищов, със специалности „Икономика и търговия“ и „Вътрешен финансов контрол“, както и Академията на Министерството на вътрешните работи със специалност „Защита на националната сигурност“.

В периода 2009 г. – 2015 г. е работил в Централното управление на НАП, а от 2001 г. до 2006 г. е работил в Териториална дирекция на НАП – Добрич. През последните години е консултант в областта на финансите и данъчното законодателство.

Решението на Министерския съвет е прието неприсъствено.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


131
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
20
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
По принцип и саксийно растение ще има съшоте компетенции като на бившата шефка, но новото назначение не вдъхва професионализъм също. Но нека съдим по резултатите, да влезе да поработи и ще видим. Нашата данъчна система е доста затлачена и все има някакви промени в някоя буквичка на нещо си, беше хубаво човек вътре в нея да поеме поста, но пак - да видим ще има ли резултат
19
3
 
4
 
! Отговори
до 15 преди 2 години
Може и така да е. Никое правителство досега може да не е уволнявало кадри в управлението, ами ето това ще бъде първото. Все трябва да има някой пръв нали?Освен това, тук не говорим за кадри на които министрите да разчитат.Тук говорим за къpлeжи, а къpлeжитe трябва да се изчегъртват, иначе само ще пречат!Освен това, не знаех че си такъв експерт юрист по конституционно право...
18
10
 
7
 
! Отговори
Диана преди 2 години
До Анонимен12Каква бухалка е изчагъртана, бе см.еш.ко? Жената е била болна и е поискала сама да се оттегли...Само че тази статия не пояснява това - нормално за БСП манипулантите...
17
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Добре действат. Една част от родата и приятелите вече са назначени. Но има още мноооого чакащи на опашката. Това е основната цел на служебното правителство, не да организира честни избори, а да уреди бързо всички свои протежета на високи държавни постове.
16
0
 
4
 
! Отговори
Реалист преди 2 години
До българин и други подобни. Е, тя палачинката бързо се обръща. Не помниш ли?
15
7
 
11
 
! Отговори
За 12 преди 2 години
Я ми кажи моето момче шефката на инвестициите с какво пречи на провеждането на честни избори?НАП какво общо има с изборите?Това си е овладяване на държавата в най-чист вид.
14
4
 
4
 
! Отговори
баба мара преди 2 години
това е бухалката на герб
13
6
 
11
 
! Отговори
За 10 преди 2 години
Гледам ти май нещо си се объркал.По конституция единственото и най-важно задължение на служебното правителство е да организира следващите избори.И да има правомощията на нормално правителство донякъде,единствено и само за да не остава държавата без управление.никога досега служебно правителство не е започвало от първите си часове с масови уволнения.Най-вече защото трябва да разчиташ на тия кадри, тъй като няма начин иначе да се запознаеш с работата.
12
8
 
10
 
! Отговори
Изнервен преди 2 години
Хе-хе, този Спецов бил голям спец. Завършил в Свищов. А Галя Димитрова не е ли спец? Айде без тези смешни номера, чисто политическо решение да сложим нашия човек.
11
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Публикувайте му снимка и СВ.
10
7
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Една от бухалките на мутрите е изчегъртана, но има още много. Всички те пречат да има честни избори.
9
9
 
14
 
! Отговори
Поредното преди 2 години
Уволнение без мотиви.При това от страна на министри които още не са си влезли в кабинетите.Правителство, което би трябвало да има живот два три четири месеца, прави масови уволнения.Съжалявам обаче до момента такова нещо поне в България не се е случвало.Съмнявам се че и някъде другаде при подобни случаи,първата работа на новоназначените министри е била да уволняват наред.
8
5
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Браво - сега да си назначи трима заместници, както е вече новия ред - всеки шеф си назначава по трима заместници
7
5
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 1Пич, много си се объркал. Служебното правителство може да прави всичко както и редовното такова. Единственото му ограничение е от липсата на Народно събрание. Така, че ако някое действие зависи от НС, то тогава няма как да се случи. Примерно ако някое решение подлежи на одобрение от НС, то няма как да се случи, защото НС няма.За уволнението на една калинка като шеф на НАП не трябва одобрение от НС, затова е и факт!
6
9
 
12
 
! Отговори
българин преди 2 години
Браво! Само така! Адмирации!Днес е поредният хубав ден за българската демокрация!!!
5
21
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Почнаха да си правят каквото си искат особено с властта по финансовите институции. Вероятно ще има фалшиви новини и компромати, злоупотреби. Основните им задачи нещо не виждам да ги правят.
4
9
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Браво, това беше една от гербаджийските бухалки.Пък и Галя май беше ходила на Мачу Пукчу докато тук изтекоха данните на милиони българи. Даже не си прекъсна отпуската.Вън калинките гербави от държавната администрация!
3
14
 
13
 
! Отговори
Ами сега преди 2 години
Чиновниците, полицаите, държавните служители търтей и куртизанки на Борисов останаха без сутеньора си?!?!?
2
10
 
29
 
! Отговори
Браво преди 2 години
Още, още, всички герберски кърлежи трябва дасе изтържат от държавните органи.
1
7
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Предходната директорка само отговаря за най-големия теч на данни в историята на България, защо ств я махнали.