ВМРО: Търсим национално помирение, то ще започне от патриотичните сили

Целта им не била да бъдем вождове и да стават министри
Обновена: 14 май 2021 22:14 | 14 май 2021 22:09, Екип на Bulgaria On Air
104
ВМРО: Търсим национално помирение, то ще започне от патриотичните сили

Целта ни не е да бъдем вождове, да влизаме в парламента и да ставаме министри, а да служим на Отечеството. Това заяви лидерът на ВМРО Красимир Каракачанов, който също така посочи "обединение на базата на патриотизма и консервативните ценности" като един от вариантите пред партията за явяване на предстоящите предсрочни парламентарни избори на 11 юли.

"Най-логично за ВМРО е да се яви на тези предсрочни избори самостоятелно. Не се страхуваме от нищо, спокойни сме и няма от какво да се срамуваме", заяви зам.-председателят на ВМРО доц. Милен Михов в студиото на "Денят ON AIR".

Това е от позицията на над 116 хил. избиратели, които гласуваха за ВМРО в една тежка изборна кампания, и от позицията на най-голямата политическа сила в патриотичния сегмент, добави той.

"Но след този 27-дневен парламент, който беше манифестация на политическия егоизъм, на политическата конфронтация, този къс парламент, който показа единствено политическата импотентност на треторазрядните политически играчи, които дефилираха на сцената, се поставя въпроса за отговорностите пред страната", изтъкна доц. Михов пред Bulgaria ON AIR.

Хората според него искат авторитети и парламент, който да е много по-различен от 45-ия. От ВМРО предлагат:

"Търсене на съгласие, търсене на национално помирение. Това е много необходимо на фона на това, което видяхме този месец, и то ще започне от патриотичните сили. Ние се обръщаме към патриотичните сили, които са и по идеи, и по избиратели най-близки до нас", обяви зам.-председателят на ВМРО.

И посочи, че в едно патриотично обединение биха влезли партиите от бившата коалиция "Обединени патриоти" - НФСБ и "Атака", но и "Воля" и КОД. Формулата за такова обединение е следната:

"Мнението ни е, че вождовете се карат и страдат общите интереси. Затова Каракачанов даде предложение, той е готов и апелира лидерите на патриотичните сили да направят крачка встрани и да дадат път на младите, да дадат път на обединението на хората", каза събеседникът на Ганиела Ангелова.

Приоритетите на ВМРО и на евентуалното патриотично обединение ще са справяне с демографската криза, подкрепа на средния и дребния бизнес, както и насочване на геополитическата ориентация на страната към българските национални интереси, а не към "робуване на Изток и на Запад". И на последно място - конституционни промени, които са главният инструмент за смяна на системата, посочи доц. Михов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


104
Още по темата: МиховВМРО
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
65
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
*** *** - ***.***
64
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
тия предатели почнаха да говорят за президентска република почнаха да играят с румката да им пусне гювеч кръстника
63
1
 
1
 
! Отговори
Киро Х преди 2 години
Незнам какво търсят от ВМРО, но ако искат да влязат в новия парламент със сигурност трябва да разкарат от кандидатдепутатските си листи онова безобразно същество Евгения Калканджиева, защото тя им костваше изпадането от предишния. Незнам чия блестяща идея е било да я включат точно нея, но тя е асоциация на всичко вредно в обществото ни. Една пияна, продрусана и продънена Маман, с език на хамалин, репутация на куртизанка на мутрите, с арогантно поведение към нормалните хора и любов към побоищата.
62
0
 
2
 
! Отговори
Член преди 2 години
Стига си лъгал бе каракачан.че това,че е починала сестрата и Ко прайме сега,цял български народ да жали за нея,ами всички имаме починали близки но не правим цирк.
61
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 62ХАХАХАХ вярно си изпълни обещанието МИНИМАЛНАТА пенсия - които не работят никога 300 лв.3 МИЛЯРДА на вятъра за ф-16
60
8
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Патриотите бяха ЕДИНСТВЕНАТА КОАЛИЦИЯ, която изпълни предизборните си обещания - обеща да направи пенсиите 300 лева и го изпълни.Преди това минималната беше 180 лева.Само че доброто много лесно се забравя.
59
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
То ДПС са крадлива партия от 30 г.но видяхме цирка на Росенец и тия влязоха в парламента ,сега Каракачанов че направи подобно да заблуди хората и те да влязат,но иначе до преди време ковяха закони заедно ДПС герб ВМРО ,то фурмите били похапнали нашите хора от ДПС 5 тона ,та да се подсладят )та си помислете добре че герба и ДПС са ортаци ,нищо че и двете партии отричат)
58
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
ИСКАМЕ ДПС ДА БЪДЕ ОБЯВЕНА ИЗВЪН ЗАКОНА.
57
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
ВМРО е бившето ДКМС,не се заблуждавайте хора.Това са истински интернационалисти.Нищо общо с Ботев ,Раковски и Левски.Това са бившите комсомолски секретари,втория ешалон на комунистическият интернационал и БКП .Само погледнете потеклото им и кой къде е работил и какво е правил! Не се заблуждавайте че ще си върнем Македония докато ги има тези пишман патриоти.Пазете завета на Ботев,Левски и Раковски.Смъртни врагове на нашите освободители.Четете Захари Стоянов хора.Най-реалния български писател.
56
1
 
4
 
! Отговори
помирител преди 2 години
Сега с машинното гласуване ДС-то ще им даде на тия поне 10%!
55
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До 74.Ако пак се сдушат с Атака,процентите им отиват още надолу.
54
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
За какво ви е Атака? За да всява раздори ли? Те нямат и един процент, не си струва.
53
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Търсите СУБДИДИИ.И ти,Красимире и Сидеров!Марешки с присъдата търси имунитет.
52
1
 
8
 
! Отговори
Радослав преди 2 години
Какво направихте за битовата престъпност на родата ви от маалите? Как точно се опитахте да направите от избирателите си от Факултета хора? Впрегнахте ги да работят ли? Направихте ги данъкоплатци ли? Спряхте развъждането им с цел помощи от нашия джоб ли? Или продължихте да ги развъждате за да има кои да гласува за вас? Патриоти сте по документи също както родата ви от маалите са граждани и част от обществото само на хартия!
51
3
 
8
 
! Отговори
Радослав преди 2 години
И като бяхте 4 години в управлението какво направихте за майчинските на данъкоплатците? Спряхте ли помощите на индивиди с нулев принос за обществото? Обвързахте ли плащания от държавата с това да си бил данъкоплатец? Или само ланкахте и си редихте далаверите? Какво точно патриотично направихте освен да раздавате българско гражданство на всеки които ви плати? Вие сте патриоти колкото родата ви вущъв Факултета са примерни граждани!
50
2
 
7
 
! Отговори
До 64 преди 2 години
Волен Сидеров известен с партизанското си име-Бялата Златка е милионер.Несвършил работа и за пет лева през жалкият си живот.
49
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
дано не влязат тез в парламента
48
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ние Българите от Македония не харесваме патриотите,защото работят срещу България и я разграбват.
47
5
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Никакво помирение с престъпници.Първо ревизия на всички патриоти.Нека да докажат от къде са им имотите и парите,ако не могат в затвора и национализиране на имотите и парите им.
46
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Незабавна ревизия на военното министерство да се види какви измами е правил оня дебелия