СДС отново иска на избори с ГЕРБ

"Сините" обаче ще настояват за по-предни места в листите
17 май 2021 15:00, Красимир Ангелов
98
СДС отново иска на избори с ГЕРБ
Снимка: БГНЕС

Кандидати за народни представители на челни позиции в листите ще искат от Съюза на демократичните сили по време на разговорите с ГЕРБ за общо явяване на предстоящите избори, заяви председателят на СДС Румен Христов.

Той посети Русе, откъдето започна обиколката му по партийните структури в страната, съобщава БГНЕС.

През миналата седмица СДС проведе национален изпълнителен съвет, на който са набелязани насоките за парламентарния вот на 11 юли.

По думите на Румен Христов от СДС започват преговори с ГЕРБ за коалиция, както това се случи на евровота и на изборите през април. "Сините" обаче ще настояват за по-предни места в листите за техните представители и ще предложат по-широко гражданско присъствие, което ще бъде с проевропейска и пронатовска ориентация.

От СДС обмислят и различни варианти за изборите ако не се получи коалицията с ГЕРБ – самостоятелно явяване, участие в патриотично-консервативен блок или заедно с "Демократична България".

По отношение на предстоящите избори, Румен Христов очаква проблеми с машинния вот, който стана задължителен за всички секции с над 300 гласоподаватели.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


98
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
51
3
 
3
 
! Отговори
1 преди 2 години
другари от сдс,затова ли крещяхте по митингите,през зимата на 1989година,кой не скача е червен,сега след 32 години,за да се съюзявате с бкп.
50
0
 
2
 
! Отговори
БСП ИЗБОРНИЯ РАЗГРОМ преди 2 години
МАЧКАЙТЕ ДРУГАРИТЕ.......
49
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
От СДС произлязоха почти всички други партии. От СДС се отцепи Иван Костов създавайки ДСБ. Сега ДСБ се е скрило под името Демократична България, избутвайки на преден план бившия министър на мутрите Христо Иванов, за да се скрие, че това всъщност си е ДСБ. Въпросът е дали СДС ще се коалира с отцепници, а такива има доста.
48
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
БСП е по-дясна от СДС и ГЕРБ.
47
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Нормално е СДС и ГЕРБ да се коалират. Това са десни партии. Борисов е десен човек с десни виждания.
46
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
И аз искам да се коалирам. С Герб или друга партия. Не ми се работи. Мога да седя в парламента и да гледам смартфона си. Ще гласувам както кажат шефовете.
45
3
 
1
 
! Отговори
БСП ИЗБОРНИЯ РАЗГРОМ преди 2 години
ТРЕСНЕТЕ И СЕГА БСП...И НИНОВА НА...ДУЗПАТА
44
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Защо не се явите самостоятелно на избори бе сеяндур. Знаеш ли кога ще влезнеш парламата. На 36 март. Знаеш ли кога е 36 март. Незнаеш. Егати сеяндура. Бегайте си на село там ще сте полезни за народа. Ще доите крави и за дечицата ще има прясно мляко а не от магазините да ги тровят с млеко от пепел.
43
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Искат, защото са в историята. ДБ няма да се коалира с тях.да не са луди. Само ГЕРБ ще го направи, защото загуби гласове. И тоя дебелия и мазния каква работа върши в Брюксел? Никаква , освен да си пълни личния джоб. Забравена ***.
42
2
 
9
 
! Отговори
МИЛЕН преди 2 години
ГЕРБ И СДС СА ВЕЧЕ В КАНАЛА И ТАМ ИМ Е МЯСТОТО ТЕ ОКРАДОХА И РАЗБИХА БЪЛГАРИЯ ЗА 30 ГОДИШНИЯ КРИМИНАЛЕН ПРЕХОД
41
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
ГЕРБ горките явно сами вече нищо не могат да направят а пък СДС от къде се вяснаха не е ясно :) ГЕРБ умре. ГЕРБ е партия с лице когато го няма лицето и тя умира. Както стана с НДСВ и тн.
40
2
 
9
 
! Отговори
Факт преди 2 години
СДС и ГЕРБ - унищожителите на България след 1989 година
39
1
 
2
 
! Отговори
Гроби Таласомо преди 2 години
Зависи какво ще предложат на Бойко;))) за да ги тури начело;))) Инак, са си запазили вълчият нрав "Стани Да Седна" или СДС. Пак искат един гербер да стане и те да седнат на неговото място, ахахахахахаха... Щот то дручко си е да се возиш и хапваш мухички от гърбът на биволът;)))
38
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
СДС с какво ще заслужат по-предно място? Имат по-малка тежест даже от Атака, които бяха половин процент. За толкова им се полага 1 място :D
37
1
 
2
 
! Отговори
Duda преди 2 години
Добре че александър ъорданов залеби и отиде у европата. та сега плюе по свободната журналистика
36
17
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
През всичките години от 90 та до днес съм гласувал само за две партии- СДС и Герб! Така ще е и сега на 11. 07.2021 г! Дано Господ е с нас и България, за да не се върнеме в мракобесието на русия от което с толкова мъка и страдания избягахме след изборите през 1990 г!
35
2
 
6
 
! Отговори
ха-ха-хаааа преди 2 години
На тези май им хареса да са ''ПОБЕДИТЕЛИ''!
34
4
 
13
 
! Отговори
чудил съм се, преди 2 години
дали може да има нещо по-мизерно, гнусно и мазно от борисов и компания.и да, има, това са дъртите плъхове от сдс.
33
16
 
5
 
! Отговори
ЕСТЕСТВЕНО! преди 2 години
СДС са европейци и са част от грамотните българи на Европейска България. Като такива никой от СДС няма да се остави на Радев и чал.гарите му да бъде да бъде позорно включен в мюсюлманска Евразия и ще предпочете Цивилизована Европа и Свободния свят, а не феодалните кремълски тирани. Браво българи от СДС!
32
8
 
23
 
! Отговори
Кое СДС преди 2 години
Това,което съсипа и разпродаде България и уби надеждите и мечтите на няколко поколения българи?Мястото ви е точно до другите българоубийци-ГЕРБ.