Цонев: Пеевски никога не е имал кредити от ББР

Той призова да се изнасят само факти
98
Цонев: Пеевски никога не е имал кредити от ББР
Снимка: БГНЕС

"Фактите показват, че Делян Пеевски никога не е имал кредити от Българската банка за развитие - нито в лично качество, нито като собственик. Ние от партията сме говорили на тази тема с него и имаме много ясна представа с документи, че това не отговаря на истината", обясни заместник-председателят на Движението за права и свободи Йордан Цонев пред Нова тв.

Още по темата

„Доколкото знам, само в една фирма - холдингът „Булгартабак”, Пеевски е бил миноритарен собственик. Факт е, че г-н Пеевски няма такива кредити, никога не е имал”, каза още той.

Цонев посочи, че очакват от министрите да изнасят само и единствено факти. Призова министър Кирил Петков да каже има ли конкретни факти за участие на Пеевски.

„Иначе излиза така: „една жена каза на пазара”. Нека да бъдем сериозни”, призова той.

Зам.-председателят на ДПС обясни, че от партията приветстват проверката в ББР и това да се извърши ревизия на управлението.

„ББР има пълен лиценз. Това означава да дава кредити на малки, големи, средни и всякакви фирми. Второ - нека да проверят как са обезпечени въпросните кредити. Преди това има една проверка на Европейската централна банка, при която ББР също беше проверена. Какво показа тя - че в ББР няма необезпечени и лоши кредити и няма нарушен баланс”, каза той.

Цонев попита на кого да се вярва - на Иво Мирчев, на министъра, който е на служба от една седмица: „Призовавам ги да си защитят харвардските претенции. Защото, когато говориш за кредити, трябва да кажеш на хората, че кредитът не е мръсна дума, кои са обслужвани и кои не”, добави още той.

По думите му Българската банка за развитие е най-добре капитализираната с 38% капиталова адекватност.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


98
Още по темата: кредитиббрпеевски
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
42
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
ББР= Бойко Борисова Работа
41
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
"Пеевски никога не е имал кредити от ББР" - каза Данчо Ментата.Който иска може да си припомни биографията на този виден политически хамелеон със силно изявени далавераджийски занимания.
40
0
 
8
 
! Отговори
Бунгар преди 2 години
Кога най после ще излезе чиста и ясна информация в България. Поне парите могат да се проследят,има документи за всичко.Толкова ли е трудно да се покажат документи и да се действа.Не обичаме истината ...и това е.Вдига се пушилка и след няколко дена се измества от поредната такава.Коментари много,документи и факти...нищо.
39
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
ПРАВИЛНО МЕНТА,ТОЧНО ТАКА ДАНЧО...КРЕДИТИ ВЗЕМАТ САМО БАЛЪЦИТЕ...А ПЕЕВСКИ УСВОЯВА ПАРИ НА ДАНЪКОПЛАТЕЦА...ЕВРОПЕЙСКИЯ И БЪЛГАРСКИЯ.ЧИСТА РАБОТА,МНОГО ХАРЧЕНЕ И ПОЧТИ НИКАКВА ОТГОВОРНОСТ.ТЕ ЗАТОВА ВСИЧКИ СЕ БУТАТ В ПОЛИТИКАТА-ХАРЧИШ ЧУЖДИ ПАРИ И НИКОЙ НЕ ТИ ТЪРСИ ОТГОВОРНОСТ ЗА НИЩО.СЛАДКА РАБОТА.
38
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен Алкохолик преди 2 години
Прав си. Тази банка беше приготвена за фалира е от Герб и ДПС и да обвинят служебното правителство, но умното момче от харвард е класи над тях и се досети какво става. Сега са в мат и само фактът че Севда тв не излъчва от няколко дни говори за страх.
37
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Предлагам да тегли държавата няколко милиарда и направо на Пеевски и дпс да ги даде и 500 кила да стане няма да се наяде тоя.
36
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
В момента гледаме КТБ втора серия.Как милиарди левове на държавата отиват в джобовете на няколко олигарха и в двете партийни каси на скачените съдове ДПС и ГЕРБ.Само че този път не сработи номерът"Орешарски".който опра пешкира заради глуппакът Станишев.Основни действащи лица и в този случай са Пеевски,Вълка,Домусчиев и герберско-депесарският елит под строгите погледи на Борисов и прекият му началник Доган.
35
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Аз му вярвам на Ментата, на Шиши половин милиард лева му са подарени да си ги харчи, не са на кредит.
34
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
БЪЛГАРИЯ Е БУКВАЛНО ПРОЯДЕНА ОТ КОРУПЦИЯ НА АБСОЛЮТНО ВСЯКО НИВО В ДЪРЖАВНАТА АДМИНИСТРАЦИЯ...КОРУМПИРАНИЯТ СЕ БОРИ С КОРУПЦИЯТА.ЗА МАЛКА СТРАНА КАТО БЪЛГАРИЯ КОРУПЦИЯТА ИМА КОЛОСАЛНИ РАЗМЕРИ,ТЯ Е БУКВАЛНО НА ВСЕКИ ЪГЪЛ И СЕ Е ВПИЛА МНОГО ЗДРАВО ВЪВ ВСЯКА ИНСТИТУЦИЯ.ЗА ТОВА И БЪЛГАРИЯ СЕ ОПРАЗВА,НО НЕ Е ДАЛЕЧЕ ВРЕМЕТО КОГАТО ЩЕ ЗАПОЧНЕ ДА СЕ ПЪЛНИ С ЧУЖДЕНЦИ...ЗА ТОВА ЩЕ СЕ ПОГРИЖИ ЕРДОГАН,КОЙТО НИЕ Е ПРИГОТВИЛ ЕДИН МЕИЛИОН КАТО НАЧАЛО МИГРАНТИ ОТ АЗИЯ И АФРИКА.
33
2
 
10
 
! Отговори
СС преди 2 години
Той не е имал кредити, а фирмите му. :) Скрий се, Мента, ставаш смешен!
32
0
 
8
 
! Отговори
ВЕрваме преди 2 години
На Данчо Ментата.
31
1
 
16
 
! Отговори
Техномаркет преди 2 години
А Техномаркет на кого беше?
30
1
 
14
 
! Отговори
2луп преди 2 години
Демек открито признава, че кредит не се връща? Час по скоро да влизат в тази яма ББР и да започнат конфискация на документи до като не са ги нарязани, а лицата Мавродиев и Борисов в затвора
29
1
 
11
 
! Отговори
Пееф преди 2 години
Вервайте ми, нямам връзка, ни с бат илийката, ни с мама-тотото, ни с КГБ, ни с ДС полковниците от първо и второ.Чист съм......е за една астра спестих.....ама не ваксина, а стара кола.
28
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Цонев като какъв му се явява на прасето?Измeт...
27
1
 
16
 
! Отговори
haha преди 2 години
хахахах *** наглите лъжци
26
2
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Един милиард лева народна пара е отишла в джобовете на Пеевски и Домусчиев съответно през Булгартабак и Параходство БМФ,в резултат на което и двете дружества бяха източени и фалираха.Заводът в Благоевград хлопна кепенците,а корабите бяха нарязани.
25
0
 
15
 
! Отговори
bocko преди 2 години
не никой с две мозъчни клетки свързани със синаптична връзка няма да се пише собственик на фирма взела такъв кредит. Затова има разследващи органи, които в БГ са закърнели от бутането на рушвети
24
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Мдааа. И с Виафот няма връзка...никаква!
23
2
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Пеевски офисиално и фирми няма, нормално е да няма кредити. Стига ни хвърляли прах в очите, ясно е какъв разкол тече в тази "банка".