ДБ зове за кадрови промени по всички етажи на властта

Рашков да провери дали са използвани СРС-ата за политически цели
80
ДБ зове за кадрови промени по всички етажи на властта
Снимка: БГНЕС

За да се случи прозрачност на следващите избори, е необходимо да бъде демонтирана Борисовата държава и трябва да бъдат освобождавани още хора от репресивния апарат , коментира пред БНР съпредседателят на „Демократична България“ Атанас Атанасов.

Според него „тези процеси и кадрови промени се развиват твърде бавно“.

Наложително е да бъдат освободени почти всички областни директори на МВР в страната, смята бившият шеф на Националната служба за сигурност. Относно промените в Столичната дирекция на МВР Атанасов изтъкна, че при „козметични промени“ се разнасят „големи писъци“.

По повод излезлите в отпуск шефове на ДАНС и ДАР, които първо не се явиха при служебния премиер Стефан Янев, а след това се явиха, но той отказа среща с тях, Атанасов отбеляза, че „тяхната съдба е решена и ще приключи до няколко дни“.

Атанас Атанасов е на мнение, че вътрешният министър Бойко Рашков „проявява енергия, но се опитват да го заблуждават, да му отклоняват вниманието“.

Още по темата

„Има изразена съпротива срещу опитите за кадрови промени“, подчерта Атанас Атанасов.

Той даде пример с акцията в Пловдив и арестите в Трето РПУ в града.

„Това е съвместна операция на прокуратурата и на „Вътрешна сигурност“ в МВР с цел да бъде спасен от уволнение директорът на „Вътрешна сигурност“ Стефан Банков. Това е най-верният човек на Гешев вътре в МВР“, посочи Атанасов.

Злоупотреба със СРС с политическа цел, за да бъдат контролирани и следени политически дейци са извършвани в три звена на специалните служби, твърди Атанас Атанасов. Той призова вътрешния министър „да извърши щателна проверка“.

Атанасов апелира Бойко Рашков да извърши проверка по отношение на кои лица са използвани СРС в последните три месеца от дирекция „Вътрешна сигурност“, както и по кои оперативни дела е извършено унищожаване на материалите, придобити чрез специални разузнавателни средства, откакто е назначено служебното правителство.

„Ако доскоро бяхме премиерска република, а сега сме президентска република, е крайно време след изборите на 11 юли да възстановим парламентарната република“, призова той.

От ДБ ще работят за обща платформа за мнозинство в следващия парламент за създаване на правителство, защото ако след изборите отново не се създаде правителство, това ще компрометира парламентаризма като цяло у нас, посочи още Атанасов. Той изрази надежда, че протестните партии ще се доближат до мнозинство.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


80
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
45
0
 
0
 
! Отговори
Радо преди 2 години
ДБ искат да сложат свои хора на всички ключови позиции, за да могат по-лесно да правят злоупотребите си.
44
0
 
1
 
! Отговори
Радо преди 2 години
ДБ искат да сложат свои хора на всички ключови позиции, за да могат по-лесно да правят злоупотребите си.
43
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Прокуратурата обвини Бойко Рашков в лъжа. Атанасов е прокурор на Живков. Лъжци от класа.
42
0
 
2
 
! Отговори
Спас преди 2 години
ДБ да внимават, че да не хвръкнат някои от техните кметове и съветници
41
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
ВИЖТЕ КОЛКО ЛЮБОВ ИЗЛЪЧВА ГНОМЧО- ЗЪЛ И ГРОЗЕН.
40
0
 
4
 
! Отговори
Любомир преди 2 години
Генералчето е колкото нов, толко и десен.....тотален неприятник!!!
39
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Костов докато беше на власт се занимаваше с бране на желязо от българските предприятия , които съвсем очакване след това изглеждаха като след бомбардировка. За него това се оказва съвсем естествено, като се има впредвид индоевропейския му череп. Сега този ГНОМ е в атака за да защитава кражбите на шефа си. Помним ние какво причинихте на България вие костовистите. След вас в БГ нищо не става, нищо. Чингис хан да беше минал нямаше да има такива поражения. Вие сте срам за майките си.
38
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Дано този ГНОМ не влезне в следвашият парламент!Чак ме отвръщава
37
1
 
1
 
! Отговори
нали ! преди 2 години
До ВаскоИ ти ли спиш на мокри вестници ?Я кажи , защо САЩ вчера уволниха Борисов ?
36
0
 
6
 
! Отговори
питане ! преди 2 години
Тоя лалу-гер от ДСБ , да се скрие , той е от котилото на бащата на корупцията .
35
0
 
6
 
! Отговори
питане ! преди 2 години
А защо проверка само за ''политическите цели'' , а ГРАЖДАНСКИТЕ ?Отново се доказва че политиците в Бг , нямат МОРАЛ , ЕЛЕМЕНТАРЕН !
34
0
 
3
 
! Отговори
До ДБ преди 2 години
ДБ спечели местните избори в район Слатина в София. Към момента общината не може да реши проблемите си с косенето на тревата... която вече надхвърля 1 метър... Отделно знае се че Коперник ще се ремонтира и въпреки това 2 седмици преди това направиха лек ремонт и закърпиха дупките. И сега започна ремонта на Коперник, и движението се отклонява по ул. Лидице и ул Елисавета багряна... какво по-добро решение от това, да започнеме ремонт по тези 2 улици.
33
3
 
8
 
! Отговори
Васко преди 2 години
Живях в тоталитарно време ,но го получих в наследство, а сега младите сами си го поканиха .да Ви е честита диктатурата!
32
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Новите партии ( протестърски такива ) с новите лица ( само на митингите имаше такива , но не и в парламента) са всъщност играчите от кървавия преход. Те освен да рушат и грабят друго немогат, иначе нямаше да бъдат изгонени с камъни от властта , когато я имаха. Все още икономиката ни е жертва на решенията им от преди 20г. Те са едни мародери, нищо повече. Една плочка не сложиха ( освен в платите си ) една улица не асфалтираха, включително и тези пред къщите си. Ама защо да го правят и за другите
31
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
А лустрация кога? Има да се чисти от 70 години назад. Иначе ще преливаме от пусто в празно.
30
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Крадеца вика дръжте крадеца. Гешев каза , че ще направи ревизия на прехода и начина на приватизацията у нас. Това директно означаваше ревизия на Костов и всички олигарси от първите 12 години на прехода. Това е борбата дами и господа, изгонването на Борисов и Гешев за да няма ревизия. Старите мутри ( с обещание за нови лица и промяна, а къде са те ????) налазиха парламента. Видяхме ги колко са импотентни, Слави не направи правителство, защото мисията му бе единствено отстраняване на Борисов.
29
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До АнонименЧисто нови избранници с тъмно минало или агенти на ДС?
28
11
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Абе копи на списъка и в кошчето всички калинки от ГЕРБ!Разчистете терена за след изборите да се заемат на чисто новите избранници.
27
5
 
5
 
! Отговори
Марш преди 2 години
Мишо Константинов кога???????.
26
2
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тоя с Костов трябваше още преди 20 г да е в затвора , заради престъпната преватизация унищожила цялата българска индустрия. Затова сме на това положение икономически, не заради Борисов а заради Костов и тоя дето ръси акъл. Ако си мислите , че с европейските трохи дето ни подхвърлят, може да се изгради силна икономика много се лъжете. Целият труд на българите през "социализъма" беше разграбен, унищожен и нарязан за скраб от Костов и компания. Този трябва да е в затвора, а не в парламента.