Йордан Цонев: ГЕРБ също направиха тотална чистка през 2009 г.

Част от кадровите промени в администрацията били нужни
82
Йордан Цонев: ГЕРБ също направиха тотална чистка през 2009 г.
Снимка: БГНЕС

Част от кадровите промени, които служебното правителство прави в администрацията, са наложителни, като пример за това е смяната на областните управители, коментира зам.-председателят на ДПС Йордан Цонев пред bTV.

„ГЕРБ, да се изразя на малко по-свободен език, пищят от тези кадрови промени. Да им напомня, че през 2009 г. те направиха тотална чистка на държавната администрация, администрацията, която осигури влизането на България в НАТО и ЕС – ГЕРБ я изчисти“, подчерта той.

Още по темата

ДПС следят процесите, като по думите му „има и реваншизъм, но има и някакви по-скрити интереси“.

„Не е тайна, че министрите от икономическия екип са от кръга „Капитал“. Те са с прекрасно образование, с прекрасни знания, но едно наум имаме. Принадлежността към този кръг води до определен тип действия, които не са съвсем чисти“, заяви Цонев.

Той цитира почетния лидер на партията Ахмед Доган, който в нощта на парламентарните избори през 2009 г. заявява: „За мен най-страшното нещо в нашия политически живот е мутризацията на политиката“.

„Имахме ли в предишния парламент партия „Мутри вън!“, президентът каза ли преди почти една година мутрите да бъдат изхвърлени от политиката? Защо се сетиха 12 години след думите на д-р Доган да говорят за мутрите в политиката? ГЕРБ беше промотиран от Иван Кръстев и Иво Прокопиев по това време, когато д-р Доган предупреждава, че това ще доведе до мутризация на политиката“, коментира Йордан Цонев.

Според него управлението на ГЕРБ е довело до мутризация на политиката в България

„Доведе до употреба на държавния апарат за нуждите на една партия, до срастването на една партия с държавата. Защо бяха тези протести, защо искат смяна на този модел? Партията на Христо Иванов се позиционира като партия на протеста и на новото – тези хора доведоха ГЕРБ на власт, ГЕРБ е политически продукт на Иван Кръстев и Иво Прокопиев. Къде бяха тези хора, когато ДПС през 2013 г. свали ГЕРБ от власт – бяха на улицата и върнаха ГЕРБ на власт. Не само върнаха ГЕРБ на власт, но и направиха още нещо – участваха в следващото управление на ГЕРБ“, подчерта Йордан Цонев.

„ДПС не би подкрепило нито един партийно-коалиционен кабинет. ДПС би подкрепило единствено програмно-експертен кабинет, зад който застава мнозинство в НС, което има програма с национални цели“, заяви Йордан Цонев и напомни, че още от 2017 г. Ахмед Доган е говорил за експертна формула в управлението и сега вече и другите политически лидери узряват за тази идея – а служебното правителство в момента „има интересна формула“.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


82
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
55
0
 
1
 
! Отговори
Да преди 2 години
Така беше и държанвата тръгна напред.Сега след изборите отново трябва да се прочисти от назначенията на Фигурантското правителство.
54
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Правителствата обслужват бизнес-интересите на едрия капитал. Проблемът е в българския бизнес, който изнася парите си в офшорни сметки и НЕ ИНВЕСТИРА В ПРОИЗВОДСТВО В БЪЛГАРИЯ. ДА СЕ ОБВИНЯВАТ ПАРТИИТЕ Е РЕЗОННО, ЗАЩОТО ГОЛЯМА ЧАСТ ОТ ПОЛИТИЦИТЕ РАБОТЯТ ЗА ПЕЧАЛБА ЧРЕЗ ТЪРГОВИЯ С ВЛАСТ.
53
0
 
3
 
! Отговори
дядо йоцо преди 2 години
Всички престъпни деяния от началото на прехода досега са свързани с ДОГАН и неговата шайка,не го ли разбрахте българи!?ВСИЧКО Е ЗА ПАРИ И ВЛАСТ !!В дъното е едно посолство,което ни прави бъркотията !Не е турското.
52
2
 
1
 
! Отговори
1 преди 2 години
До До къде стигнахме? продължавай при тиквата,да учиш морал.
51
1
 
3
 
! Отговори
Цонев, Цонев... преди 2 години
Тази въртиопашка Й. Цонев не разбира ли разликата между служебно правителство (назначено еднолично от президента) и правителство, сформирано след редони избори!
50
1
 
3
 
! Отговори
До къде стигнахме? преди 2 години
Данчо ментата да ни учи на морални норми!
49
0
 
4
 
! Отговори
ГЕРБЕР... преди 2 години
ТАКИВА РЕМОНТИ И ЧИСТКИ ШЕ ПРАВИМЕ И НИЕ ,БЕ....ХА,ХА,ХААААААААА......НЕМА ДА СИ ИГРАЕМЕ НА "ДЕМОКРАТИЧЕН СОЦИАЛИЗЪМ" , ВЕЧЕ....!
48
1
 
2
 
! Отговори
анонимен преди 2 години
До ИстинатаКАДРОВИТЕ ПРОМЕНИ СЕ ПРАВЯТ СЕГА ЗА ДА НЕ СЕ ОПРОЧАТ ОТНОВО ИЗБОРИТЕ ОТ КАЛИНКИТЕ И ПОСЛУШНИЦИТЕ НА ГЕРБ КОИТО СА НА ОТГОВОРНИ ПОСТОВЕ А НЕ ОТ ОМРАЗА. ИНАЧЕ ОТНОВО ФАЛШИВИ ИЗБОРИ И ПАК ГЕРБ НА ВЪРХА. А НАРОДА НЕ ГИ ИСКА
47
7
 
11
 
! Отговори
4epa преди 2 години
ЦОНЕВ НЕ ПРАВИ РАЗЛИКА МЕЖДУ МЕЖДУ ПРАВИТЕЛСТВО - ЕДНОДНЕВКА И РЕДОВНО ПРАВИТЕЛСТВО С 4 ГОДИШЕН МАНДАТ !!!!!!!!! А ТОВА КОЕТО СЕ СЛУ4ВА Е ПРЕВРАТ- ОТ ХОРА КОЙТО НЕ СА СПЕ4ЕЛИЛИ ИЗБОРИ !!!!!! ТОВА МИ ППЕЛИ4А НА НАРОДНИЯ СЪД АМА ПРЕЗ 21 ВЕК !!!!!!!!!!!!!
46
1
 
8
 
! Отговори
ГООГО преди 2 години
Тия ДЕПЕСАРИ как се правят все едно ,че те не са със ГЕРБ ахахаха все едно че те не са крали заедно със герб и техни фирми не са тегли 500 милиона кредити от банки(само за последната година) който кредити те никога няма да върнат
45
6
 
9
 
! Отговори
Марин преди 2 години
Само, че герб бяха редовно правителство след вота на хората, а това е служебно, което играе по свирката на военната хунта на Божков.
44
6
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Едно е да си спечелил изборите и да сложиш хора с които да работиш следващите 4 години. Съвсем друго е да си в служебен кабинет и да чистиш наред.
43
9
 
17
 
! Отговори
куку преди 2 години
Да но не със служебно управление и еднолична власт на военен зелен чорап . На това по света се казва военна диктатура
42
8
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Сега ще ви гледаме сеира как ще ни потурчите.И това се случва, защото предателя Радев си прие нов Изборен кодекс и ще уреди ДПС и Слави на първо място.Радев трябва да бъде обесен пред президентството.А вие винаги сте били антибългари.
41
5
 
15
 
! Отговори
ДПС и Данчо ментата преди 2 години
Явно освен етническа партия ДПС е и олигархическа!ДПС е продукт на червените ДС, защото им трябвашеедно лесно манипулируемо по религиозен път население.За пореден път БСП/ДС се погаври с нашите сънародници от турски произход като им отне правото да бъдат социалисти,демократи и каквито други искат!
40
12
 
8
 
! Отговори
1 преди 2 години
До Истината,***,може да не ти е хубаво,но данчо ментата е прав,и за какви четири години пишеш,още на следващия ден ,тиквата ти любима уволни всички от тогавашното правителство,и чети правилна ,данчо ментата каза за 2009годинапри първия не пълен мандат на тиквата,който тогава си подаде оставката,защото не можел да гледа кръв,когато полицията ,преби протестиращите,срещу властта на тиквата.
39
7
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
дъпъсъ и герб си спретнаха една хубава постановка 2009та с "човека който разпределя порциите в държавата". От тогава дъпъсъто за пред 'ората го играят анти-герб, ама реално винаги са били заедно. После спретнаха "Орешарски" за да привлекат и бъсъпъ и от тогава си управляват много доволно трите партии заедно, особено с лъжепатриотите в последния парламент им беше най-густо.
38
8
 
3
 
! Отговори
Време за промяна преди 2 години
<pre>До Гледна точка: Креттенска ти е гледната точка. Сега ГЕРБ се е срастнал с властта на всякакви нива. Да ги оставим със същата машина да си направят пак избори по градове, села и паланки? Не и този път. Сега е времето да се поизчистят колкото е възможно. Останалото - след изборите</pre>
37
4
 
12
 
! Отговори
Истината преди 2 години
Данчо Ментата хубаво ги говори ама лъже като дърт ром. Разликата от чистката на ГЕРБ и този, която фигуранта прави сега е, че ГЕРБ имаха 4 годишен хоризонт а не два месеца. Това е разликата. И трябва да споменем, че радевите калинки след като ги уволнят ще получат обезщетение от 6 месечни заплати.
36
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
При вмъкване на текста от коментар, написан в текстовата кутия не се отработва символа за преминаване на нов ред. Можете да коригирате това чрез етикета за преформатиран текст PRE или с код.