Бойко Рашков: Политици са били подслушвани

ДАНС започна проверка
Обновена: 21 май 2021 08:12 | 21 май 2021 08:10, Александър Попов
143
Бойко Рашков: Политици са били подслушвани
Снимка: БГНЕС

Политици наистина са били подслушвани от ДАНС и Държавна агенция "Технически операции", потвърди вицепремиерът и служебен вътрешен министър Бойко Рашков пред БТА.

Коментарът му е по повод изнесената информация от Атанас Атанасов от "Демократична България", че това се е случвало около парламентарните избори на 4 април. Според Атанасов са били подслушвани включително и водачи на парламентарни листи.

Вътрешният министър Рашков твърди още, че има информация, според която в момента момента в ДАНС се унищожават материали по случая.

От Агенцията за държавна сигурност обявиха вчера, че са започнали проверка по сигнала за подслушванията. Софийска градска прокуратура също се е самосезирала и прави проверка по случая.

Не отговаря на истината твърдението, че в прокуратурата има образувано досъдебно производство срещу служебния вицепремиер и вътрешен министър Бойко Рашков, каза говорителят на главния прокурор Сийка Милева.

Рашков заяви, че срещу него имало образувано дело в прокуратурата след публикация в медиите, в която се твърди, че той и зам.-шеф на ДАТО готвят "Бръмбаргейт 2".

„Вярвам, че е в интерес на правовия ред длъжностни лица да се въздържат от разпространението на неистини и "фалшиви новини", посочва Сийка Милева.

По отношение на твърденията за подслушване на политици СГП се е самосезирала и е изискала НБКСРС, в чиято компетенция е, да извърши проверка относно политическите коментари за нарушения при прилагането на СРС, каза още Милева.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


143
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
91
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ми много ясно че ще ги подслушват, като шпионират за чужди държави.
90
0
 
0
 
! Отговори
БайХ преди 2 години
Службите са за това да си вършат работата. Службите чийто отговорности включват подслушване е естествено да го правят. Защо политици са влезли в полезрението им? Може би всеки може да си отговори на това и отговорът няма да е много изненадващ, също не е задължително да включва незаконни действия.
89
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Г-н Рашков ,засега добре ,но и редно малко по черноморието
88
0
 
0
 
! Отговори
ДО Дришльо преди 2 години
абе *** Боцката колко пъти говори наизуст, че даже и е осъден лъжец, ще ми говориш ти... *** капутите
87
2
 
1
 
! Отговори
?!? преди 2 години
Тоз като знае, че се унищожават доказателства да отиде и да ги арестува. Тоя министър на вътрешните работи ли е или нещо не му е чисто.
86
1
 
7
 
! Отговори
АЙДЕ ДОКАЖИ БЕ РАШО. преди 2 години
МНОГО ПРИКАЗКИ----------САМО ПРЕД ЦЕНТРАЛНАТА БАНЯ!
85
0
 
8
 
! Отговори
Цървул преди 2 години
Сигналите са от Атанасов,Миленов,Марков..все бивши от службите.Знаят старите агентури как се правят нещата.
84
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Такива неща не се казват. Първо се проверява и тогава. Иначе си остава предизборна пушилка. Ами ако не е вярно? Но изборите вече ще са минали, който повярвал повярвал. Все някой и друг глас ще падне.
83
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Политиците трябва да бъдат подслушвани защото въртят далавери за личностно обогатяване а не работят за народа.
82
0
 
6
 
! Отговори
Праведен преди 2 години
Тука има - тука нема !
81
0
 
8
 
! Отговори
Васко преди 2 години
Колко ли новини /стари и нови /има в службите за гнома ,Рашков и другите .Искат да се докопат до тях първи .Под претекста ....подслушване искат да барнат разузнаването и овладеят службите.
80
0
 
5
 
! Отговори
Миризлив Гербер преди 2 години
А добро утро, това не е новина.Между другото кво стана с онзи дето беше надраскал с отверка диска на записващото устройство на Цецомобила .
79
1
 
12
 
! Отговори
Инспектор Дюдю преди 2 години
Ами по принцип на подслушване подлежат хора с престъпно поведение така че е нормално по голямата част от тях да бъдат подслушвани.
78
3
 
9
 
! Отговори
999 преди 2 години
Това не са новини, а недоказани твърдения на политичедки опоненти. Тоест - хвърчащи мисли на един чу.шко.пек.
77
1
 
9
 
! Отговори
НАРОДЪТ преди 2 години
Откога чакаме да излязат записи на ББ !!! Да, ама не! Айде давайте ги вече! Ха ха ха!
76
1
 
8
 
! Отговори
Майна преди 2 години
Сигурно. Щом Атанасов казал, пък Рашков потвърдил....!
75
7
 
3
 
! Отговори
Тикволандия преди 2 години
До Анонимен 94: Това е изпитан гербаджийски похват. Да се разследва не дали нещо е станало, а откъде е изтекла информацията за това.Например не е важно какво е имало в чекмеджето на Бойко, а кой е направил снимката.
74
4
 
2
 
! Отговори
Нищо ново преди 2 години
До Ванга: Ето, Ванга намери решението на проблема. Като обявим Рашков за "интригант и творец на скандали" проблема е решен. Подслушване е нямало, такова животно у нас нема, проблема е решен
73
6
 
10
 
! Отговори
Ванга преди 2 години
Бойко Рашков е Мая Манолова в мъжки дрехи. Същия интригант и творец на скандали! Затова Господ ще се погрижи за тях. Просто ще ги накаже добре!
72
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ако са наредени тайни подслушвания на политици, толкова ли са калпави службите, че Атанасов разкри 32 броя от тях и как стана това. От къде изтече информация? Кой е информаторът? Ето това трябва да открие Рашков и да вземе мерки! А не да ме информира колко са подслущвали.