Минеков: В министерството на културата започва пълна ревизия

Имам усещане за корупция, заяви служебният министър
21 май 2021 08:47, Елка Василева
72
Минеков: В министерството на културата започва пълна ревизия
Снимка: архив, БГНЕС

„Много от нещата, които съм си мислел, много от нещата, за които съм се надявал, ще ги направя, ще ги извърша. Някои от тях ще оставя в наследство на следващите, които идват тук, но така ще ги оставя, че ще ги принудя да ги свършат докрай. Има начин как да се случи това,“ заяви служебният министър на културата проф. Велислав Минеков пред БНР.

„Имам кратък срок, но в този срок ще направя всичко възможно жътварите да бъдат подготвени за една добра жътва“, подчерта той.

Още по темата

Сформирани са инициативни групи за промени в действащи закони, съобщи министърът. Целта е, когато новото Народно събрание се сформира, да има вече подготвени предложения.

По плана за възстановяване очакваме европейско финансиране от близо 50 милиона евро - това се доближава до годишния бюджет на министерството и би било много съществено, коментира Минеков.

„Имам усещането за корупция“, заяви още той по отношение на дейността на министерството на културата през годините. Предстоят проверки в тази посока.

Ревизията ще обхване всички сектори, потвърди Велислав Минеков.

„Разкрития ще има. Вероятно някои от нещата ще бъдат насочени към българската прокуратура. Там не разчитам обаче, че нещо може да се случи, но ще насочим нещата и към ОЛАФ, и към Европейската прокуратура, откъдето очаквам силна и здрава ръка,“ увери министърът.

Велислав Минеков поясни още, че до него са адресирани множество жалби. „Впечатляващо е безобразието към паметници на културата. За съжаление други финансови интереси стоят далеч по-високо, отколкото ценността на нашата история и минало“.

Запитан какво е политическото му бъдеще, Минеков посочи: „След изборите, когато има вече нов парламент и нов министър, аз ще отида на море, защото три години не ми се е случвало. Миналата година си загубих времето на един площад. Не се стигна до пожелания успех,“ каза Минеков.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


72
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
51
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Доживяхме пишман-скулптурът вандал Мине(т)ков да оправя културата!
50
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
какво стана със скандала ...ало Банов...да се разнищят нещата докрай...там някакъв професор...Мечкаров ли беше...се беше нагушил с някакви облаги срещу услуга...и Банов пренебрегна това и се направи на улав...Всички крадливи и безкултурни герберасти тип Б.Б. вън от министерството...
49
3
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Човекът, който цяло лято хвърля яйца по паметници на културата сега заявява:"Впечатляващо е безобразието към паметници на културата."Що за безочие?
48
12
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ами всички имахме усещането ,че тиквата Борисов си отива и то стана...така че усещанията често се сбъдват...
47
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Глупости на търкалета! С усещане само популизъм се прави - за истинско доказване на корупция - трябват факти и доказателства - а не *** усещания и безпочвени твърдения! Първо - намираш доказателство и смед това афишираш и приказваш - иначе си е абсолютна тъпотия и думи хвърлени на вятъра!
46
14
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Е защо само в това министерство?Вежди затова ли катастрофира оня ден,от страх ли?За затвора е той!!!!Дано го разкрият!
45
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Всрки обикновен човек вижда как с краде в това министерство. Използват се наредби, разпоредби, централни решения. И парите се усвояват. Сега и Професор , като отпусне нещо такова като предишните. Ще се усвоят парите и точка.
44
4
 
19
 
! Отговори
Изнервен преди 2 години
Уф, и тоя с голямата кошница и големите амбиции - групи, комисии, проверки и т. н. Ама за кога бе, оххлюв, то докато се натуткате и организирате и времето е минало.
43
3
 
22
 
! Отговори
Гражданин преди 2 години
Айде бе, Минетов, минаха вече 10 дни, нищо не сме чули да си свършил. Нали щеше да вършиш работа за 10 години?
42
1
 
11
 
! Отговори
Пешо преди 2 години
Политическото му бъдеще е ваканционно.Днес започват нови ежедневни протести. Кой ще е начело?
41
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
В превод ще остави сметката на следващите, докато топи крака в морето в Дубай.
40
3
 
20
 
! Отговори
неандерталец преди 2 години
И тоя се уреди.
39
2
 
30
 
! Отговори
Доцента преди 2 години
Той имал усещането...Корупцията се доказва мой човек , не се усеща
38
4
 
8
 
! Отговори
Край преди 2 години
В България никой не влиза за корупция в затвора защото няма да е справедливо - българското общество функционира чрез корупция и без нея то ще спре.И най-малката власт в България на мига се осребрява - от катаджията до Премиера и Президента.Корупцията трябва да се озакони, както и проституцията и наркотиците и тогава нещата ще си дойдат на местата.
37
3
 
23
 
! Отговори
д.з. преди 2 години
Няма ли кой да занесе пред министерството му на тоя един ковчег, една бесилка, за да няма такива усещания. Да му се проясни мозъка, да се сети за лятните си преживявания.
36
2
 
21
 
! Отговори
4epa преди 2 години
КАТО НЕ МОЖЕШ НЕЩО ДА НАПРАВИШ- ПРАВИШ ПРОТЕСТИ, РЕВИЗИИ !!!!!! ТРЯБВАШЕ ДА ДОЙДЕТЕ СЛЕД ОРЕШАРСКИ- ТА ДА ВИЕТЕ КАТО ВУЦИ !!!!!!!!!!
35
3
 
23
 
! Отговори
Ставри преди 2 години
Фигуранта затова избра все такива. Той не иска от тях работа , а компромати. До изборите ще чуете такива неща, че ум ще ви зайде. Целта е да се очерни и дискриминира ГЕРБ до изборите. Прави всичко възможно да се докапа до цялата власт и вижте с кого. Бойко рашков, който по омраза и злоба не се различава от Радев, Женската му секретарка, който сега се подвизава като министър-председател. Те са от едно котило. нищо добро не ни чака. радев затова е инсталиран от Москва, да събори държавата.
34
3
 
19
 
! Отговори
Праведен преди 2 години
...и да не забравиш, ковчезите да провериш
33
4
 
17
 
! Отговори
Край преди 2 години
Почваме "пълна ревизия" и "имам усещане за корупция" - до тук стига. Тия сме ги слушали слушали слушали. Резулатата винаги е НУЛА.За да ревизираш работата на министерство ти трябват толкова хора и толкова време колкото е била вършена. Демек да спрете работа е близките 2г. министерството да се занимава само с това. Българското общество работи на принципа на корупцията - от домакинката на детската градина през директорката, кмета, министрите та до президента.
32
4
 
35
 
! Отговори
не е истина преди 2 години
Каква ирония на съдбата. човекът, който цяло лято разнася ковчези, черни чували, провисва бесилки, замеря българските институции с яйца, риба, домати, бутилки, пали слама в краката на полицаите, сега и министър на културата. И никоя от медиите не повдига въпроса, това нормално ли е? Задават си го само нормалните хора. Аз на медии не вярвам, там средата е много замърсена, особено БНР, на което ние плащаме. Там има едни журналистки, като С.В., И.Н.,Д.Г, П.В и други, които цял ден манипулират общес