ГЕРБ - в пълна изолация и под бомбардировка и нямало да спре скоро

Ако Трифонов не поемел отговорност, рискувал наказателен вот срещу него
453
ГЕРБ - в пълна изолация и под бомбардировка и нямало да спре скоро
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Според социолога Андрей Райчев  ГЕРБ вече са под бомбардировка.

„Те винаги са доминирали в медиите, но все повече лоши неща се чуват за тях от медиите и това за тях е много необичайно. Изнервя ги и понякога грешат от нерви. Те просто трябва да изчакат, това е неизбежен период“, коментира той пред bTV.

Още по темата

Според него реалният проблем на ГЕРБ е, че нямат съюзник. Той даде пример с БСП, които навремето също изпаднаха в такава ситуация.
 
„Никой не иска с ГЕРБ. Какво чакат те – да станат пак мнозинство? Това няма да се случи. Те чакат така да се случи с техните противници, че някой да поиска с тях. Тази ситуация обаче не е няколкомесечна, а няколкогодишна“, на мнение е социологът.

Политологът Димитър Ганев се съгласи с тезата на Райчев и допълни, че ГЕРБ очевидно са в отбранителна позиция и това няма да спре. Според него те трябва да се заредят с търпение.

Двамата коментираха и новосъздалата се коалиция между ВМРО, „Воля“ и НФСБ.
 
„Никога в политиката едно плюс едно не е равно на две. Най-важното нещо в една такава коалиция не е аритметичният брой, защото част от гласоподавателите на ВМРО не биха приели коалиция с „Воля“ или пък симпатизантите на Марешки не харесват ВМРО. Това автоматично води до отлив от избиратели. Има коалиции, които намаляват подкрепата. Има и такива, които я увеличават. Проблемът на тази коалиция е, че няма силен разказ“, на мнение е Димитър Ганев.

„В момента се опитват да кажат – лидерите крачка назад, което е силна теза, но въпросът е дали това ще даде силен ефект, който ще подобри резултатите им. Според мен им трябват и други тези“, допълни политологът.
 
Според Андрей Райчев тезата „лидерите назад“ ще е печеливш ход в този случай.

„Същото се отнася и за Борисов. Идеята на ГЕРБ в момента е мълниите да падат върху Даниел Митов и вътрешните играчи да не се хабят. Според мен той ще е и кандидат за президент. В този смисъл и тук има крачка назад“, смята Райчев.

Според него независимо кой е кандидатът за президент на ГЕРБ, той ще загуби и очевидно ГЕРБ няма да жертва силен играч.

„И на следващите избори няма съмнение, че фрагментацията ще се запази. Този път обаче те няма как да не направят правителство. Ако втори път направят този номер като първия, ще е катастрофа. На 12 юли те ще трябва да предлагат някакво правителство. Друг е въпросът дали ще мине“, коментира още Андрей Райчев.

"Ако Трифонов не поеме отговорност, може да има наказателен вот срещу него“, допълни Димитър Ганев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


453
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
348
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Мъж бил?! Какъв мъж си бе, Буци щом даваш хилки в евро на *** риби м/у краката на дракози? КЪв мъж си бе?
347
2
 
4
 
! Отговори
9 преди 2 години
ДС управлява България отдавна,но не само чрез ДПС. В момента в който Бойко и Гешев натиснаха перачите на пари и спонсори на БСП и започнаха делата срещу тях започна метежът срещу ГЕРБ и извадиха резервния играч Слави и ИТН.А манипулаторът и глашатай на този метеж Райчев и неговите слуги ходят по телевизиите и повтарят едно и също против ГЕРБ.
346
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
ДС управлява България чрез Доган и Пеевски. Бойко Борисов е тяхна марионетка. ДАНС е ДС. Прокуратурата е ДС. Крепостта на ДС е ДПС. Годишен оборот на корпорация ДС - около 120 милиарда лева. Годишни кражби на корпорация ДС - около 15 милиарда лева.
345
0
 
5
 
! Отговори
Не вървой! преди 2 години
Не, според социолог, а според червения олигарх Райчев е правилното. Тоя, и неговия чиновник Първан могат да си ги разправят на техния електорат, за да си ги нахъсват, но лакафдийте им не вървят при образованите!
344
6
 
2
 
! Отговори
гост преди 2 години
Не само под бомбардировка, а до пълно изтребване трябва да са, мръсни башибозуци!
343
0
 
1
 
! Отговори
рапонина преди 2 години
До КелешаНяма повече!
342
0
 
1
 
! Отговори
Келеша преди 2 години
Не се бъзикай с Боби момче!
341
1
 
1
 
! Отговори
рапонина преди 2 години
Ще го ваксинарат и него сиромашкия!
340
2
 
2
 
! Отговори
рапонина преди 2 години
Горкия Боби видяго рунтавия!
339
1
 
1
 
! Отговори
недоволен преди 2 години
Аз пък тука да напиша, че повече в дир.бг няма да вляза да чета и пиша!Там е цензура!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!Не на 112 място - на 212 -то ще бъдем!
338
5
 
3
 
! Отговори
САНДОКАН преди 2 години
КОМУНИСТА ОТ СЕЛО БАНКЯ,ДА ГОВОРИ КАКВО Е СТАНАЛО СЛЕД ДЕВЕТИ СЕПТЕВРИ,ВСИЧКО МОЖЕ ДА СЕ ОЧЕКВА ОТ ТОВА ЛИЦЕ
337
4
 
9
 
! Отговори
ФАКТ.. преди 2 години
ГЕРБ ИЗЛОВИ РУСКИТЕ ШПИОНИ..... ФАКТ..... ГЕРБ Е ЕВРОПЕЙСКА ПАРТИЯ...... ФАКТ....ПОВЕЧЕТО ДРУГИ СА РУСКИ ПРОЕКТИ......... ФАКТ
336
3
 
3
 
! Отговори
БСП/БКП/ИТН/ИСМВ преди 2 години
ТРЯБВА ДА БЪДАТ ЗАБРАНЕНИ С ЕВРОПЕЙСКИ ЗАКОН..!!........ ЗА ПРОРУСКА ПРЕСТЪПНА ПОЛИТИКА......... ЗА УБИЙСТВАТА И ГРАБЕЖИТЕ НА МИЛИОНИ БЪЛГАРИ ОТ 1944-2021....
335
4
 
5
 
! Отговори
Кметът преди 2 години
Къде е Бай ***, а държавния жип?
334
2
 
7
 
! Отговори
Абе, преди 2 години
До Анонимен 367За Коза Ностра не зная дали ще се регистрира, но Г-н Черепа вече се регистрира, което е горе- долу едно и също!
333
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
"...част от гласоподавателите на ВМРО не биха приели коалиция с Воля Това е точно така! Навлеците от "Воля" искат пак да влязат в Парламента на гърба на ВМРО - това е ясно, но с какъв ум ВМРО се съгласява на това?
332
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
"Андрей Райчев" Няма смисъл повече да се чете.
331
11
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Да оставиш Герб да съществува все едно да оставиш Коза Ностра да се регистрира за изборуте в Италия или националсоциалистите в Германия.
330
9
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
ГЕРБ трябва да бъде унищожена завинаги, а дебелия им попар натикан зад решетките доживот.
329
1
 
2
 
! Отговори
AZP преди 2 години
До AZPДа се чете "Изборите на 11 юли..."