Хаджигенов убеден: 99% Спецсъдът е дал разрешение за подслушванията

Лидерите на "Изправи се! Мутри вън" поискаха поименна проверка
25 май 2021 20:05, Красимир Ангелов
121

Специализираният наказателен съд не е издавал разрешение за подслушване на политици. От съда излязоха със становище по твърденията на ген. Атанас Атанасов, а някои от лидерите на партии внесоха искане за проверка дали са били следени със СРС-та.

Според данните на "Демократична България" подслушвани са били 32-ма политици.

"Подозрението е, че в периода от началото на годината до изборите на 4 април властта е подслушвала масово опозиционни политици, с цел да извлече изгода от повече информация", смята Владислав Панев от ДБ.

Спецсъдът обаче твърди, че това са внушения, а самата институция не е издавала разрешение за следене на политически фигури. Сред следените, смята, че е и един от опозиционните лидери.

Още по темата
"99% вероятно е именно Спецсъдът да са дали разрешенията и, видите ли, там не е мястото на служебния премиер Янев, сигурно и моето име го няма директно. Да де, ама така успешно се правят на луди. Никой не прави така. Това, което правят обикновено – хвърлят един номер на някое от знаковите дела, които са там, покрай него хвърлят още 100 номера и трябва да установим кои са тези, защото обектът говори с тях. И така ги закачат всички. Изведнъж моят номер е там, номерът на Христо Иванов е там, на БСП е там", обясни адв. Николай Хаджигенов от "Изправи се! Мутри вън!".

Затова лидерите на "Изправи се! Мутри вън" поискаха от Бюрото за контрол на Специалните разузнавателни средства да направи поименна проверка.

И докато част от политическите фигури поискаха доказателства, че не са били следени, то други настояха за факти по обратното твърдение.

"Аз от доста време съм участвал в избори и обикновено преди избори се отварят теми, които, като минат изборите, след това фактическата картина казва друго. В конкретния случай не искам да правя внушения", заяви лидерът на ДПС Мустафа Карадайъ.

Според Закона за Специални разузнавателни средства политици не могат да бъдат подслушвани.

"Затова имаме и система за контрол. Въпросът е доколко тази система за контрол действа. Законът много ясно казва кой прави предложението, кой го одобрява и това е съдът. Това са Специализираният наказателен съд, Окръжните съдилища и СГС", поясни Йордан Божилов от Софийски форум за сигурността.

Проверките по сигналите на политици до Бюрото по контрол на СРС-та трябва да приключат до месец.

Срещу незаконното подслушване днес се обявиха и протестиращи, които инициираха събитие с наименование "Влизане в ДАНС". На няколко пъти за кратко те блокираха движение пред сградата на институцията на бул. "Черни връх" в София.

На демонстрацията присъства заместник-министърът на регионалното развитие и благоустройството Тодор Стоянов.

Вижте повече в репортажа на Христиана Стефанова и телевизия Bulgaria ON AIR

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


121
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
78
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Този Мая бабикан и минков са хората на радев които хвърляха домати и краставици по полицаите и сега търсят отговорност на полицията защо се е зшитавала Народа Вижда и на изборите
77
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
99% Хаджи Генов е министър на Нещо- на кво нещо бе- на нещо като нищото
76
7
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Така или иначе гербавите заминавате в затвора!
75
2
 
7
 
! Отговори
99% лъжи преди 2 години
айде бе , мая общата кога ше покаже тия доказателства ? стига с това имаме сигнали , някой казал на някой че някой му е казал че някой е подслушван .
74
5
 
11
 
! Отговори
Истината преди 2 години
Специализираният съд не е издавал никакви разрешения за подслушване на политици! Издавал е разрешения за подслушване на престъпни групи, олиграси с далавери, национални предатели ! А като са подслушвали престъпниците се е разбрало, че престъпниците и предателите си приказват и договарят с политиците !!! И то с политици, които сега са на власт-служебни министри, презиодент, съветниоците му....!!! Това е истината !
73
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Опорката или сагата за подслушванията е пусната с цел отвличане вниманието на правителството от по важни задачи. Защо някой ще ги подслушва тея жалки разпечатани писма те всичко сами си пеят....
72
1
 
4
 
! Отговори
Thank you, people преди 2 години
До АнонименЛудият май си ти :)) Какво си видял - таралежки! Щом няма доказателства всичко е тинтири минтири и следват дела за клевета....
71
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До МИТ СЛУША ВСИЧКОДоган нали се изсмя на стадото, искаха да премахне Бокича :)) Той им каза, че не зависи от него, подари им сладолед :))
70
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Хаджигенов: убеден съм на 99 % един ми каза и той няма причина да ме лъже и понеже нямам доказателства ще вярвам къде ще ходя: Абе льохм,,,н ако ти кажат че 99% си африканец кво правим??? Славчо се подведе и той горкия веднага излезе на слънце!!!!!
69
4
 
1
 
! Отговори
Румбата Дронов преди 2 години
аз като пускам дронове да следят герберистите изобщо не ми дреме .Имам хора и в спецСъда и в МеВеРе-то.
68
1
 
11
 
! Отговори
Таня преди 2 години
Абе какви са тия които гласуват за тоя и тия около него?Колко глупав или шараф трябва да си,че да им вярваш.Манолова и нея я подслушвани. Кой ще се аби за това улично крякащо пушило не знам.Нагли посредствени ци жадни за кокала
67
1
 
1
 
! Отговори
Лелеле преди 2 години
Не само подслушват но наблюдават хората дори има марка на апаратурата за СРС, в Амазон е била пускана за свободна продажба!Китайска апаратура с Израелски софтуер!
66
1
 
3
 
! Отговори
Нелегален преди 2 години
Да, манията за преследване и подслушване е психична деформация, която не се лекува дори с приложни лечения. Това отклонение е до гроб, задълбочава се с времето и завършва с шизофрения. Няма никакво съмнение, че доста от политиците имат сериозни ментални изкривявания в някаква особена недефиринцирана форма.
65
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До МайораБокича го подслушват от ден първи, подозрителен им е :)) Отпусна се (мисля, че знаеше края си ) и лъснаха работите :)))
64
15
 
1
 
! Отговори
Сата НАТО преди 2 години
Хаджигенов е един от малкото с акъл и хъс. Затова и гербавата пропаганда бомбардира именно него.
63
1
 
8
 
! Отговори
Жоро преди 2 години
Сигурно хората не са разбрали. Води се борба за овладяване на икономическите и властови ресурси. Стратегията на ченгетата от ДС е законно разграбване и минаване към президентска република ит Путински тип под контрол на Москва. Другия модел за инвазия на запада воден от Борисов цели, отнемане на заграбеното от ченгетата и излизане на БГ от руския васалите. За това ако Смрадев прокарва ченгесарскта линия, ше му бият дуспата от Козяк.
62
1
 
5
 
! Отговори
Майора преди 2 години
На някои хора все им се привижда че някой ги следи и подслушва! С каква е гаранцията и откъде Гнома има информация за това? Съда борави с факти , а не с предположенияи той много добре знае че всеки е невинен до доказване на противното! Нанего всичко ме е криво и несвкъде търси под .... теле! Май забрави как подслушваше незаконно тогава главния прокурор Филчев, така че и той не е безгрешен!
61
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До ЖороНема осъден от спецсъда, мейби некакви "кокошки" :)) За какво са тези служби, ако не могат да докажат че некой е прегрешил ? :)) Иначе има свесни прокурори, кажеш им кой е работодателя ти, пускат те без да се замислят :)
60
6
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Хаджигенов е отвратителна мутра и в двата смисъла.
59
4
 
16
 
! Отговори
Жоро преди 2 години
Този гном, който си искара прехраната като защитава престъпници и иска закриването на спец съда заедно с Агента Гном, Тошко Африкански(отново гном). Тия лъжат, другия гном Бабикян и Кюстендил ската п*арантия мажат. А е това стана държавата на гномовете и ченгесарското блато, от коет излизане няма.