Хаджигенов убеден: 99% Спецсъдът е дал разрешение за подслушванията

Лидерите на "Изправи се! Мутри вън" поискаха поименна проверка
25 май 2021 20:05, Красимир Ангелов
121

Специализираният наказателен съд не е издавал разрешение за подслушване на политици. От съда излязоха със становище по твърденията на ген. Атанас Атанасов, а някои от лидерите на партии внесоха искане за проверка дали са били следени със СРС-та.

Според данните на "Демократична България" подслушвани са били 32-ма политици.

"Подозрението е, че в периода от началото на годината до изборите на 4 април властта е подслушвала масово опозиционни политици, с цел да извлече изгода от повече информация", смята Владислав Панев от ДБ.

Спецсъдът обаче твърди, че това са внушения, а самата институция не е издавала разрешение за следене на политически фигури. Сред следените, смята, че е и един от опозиционните лидери.

Още по темата
"99% вероятно е именно Спецсъдът да са дали разрешенията и, видите ли, там не е мястото на служебния премиер Янев, сигурно и моето име го няма директно. Да де, ама така успешно се правят на луди. Никой не прави така. Това, което правят обикновено – хвърлят един номер на някое от знаковите дела, които са там, покрай него хвърлят още 100 номера и трябва да установим кои са тези, защото обектът говори с тях. И така ги закачат всички. Изведнъж моят номер е там, номерът на Христо Иванов е там, на БСП е там", обясни адв. Николай Хаджигенов от "Изправи се! Мутри вън!".

Затова лидерите на "Изправи се! Мутри вън" поискаха от Бюрото за контрол на Специалните разузнавателни средства да направи поименна проверка.

И докато част от политическите фигури поискаха доказателства, че не са били следени, то други настояха за факти по обратното твърдение.

"Аз от доста време съм участвал в избори и обикновено преди избори се отварят теми, които, като минат изборите, след това фактическата картина казва друго. В конкретния случай не искам да правя внушения", заяви лидерът на ДПС Мустафа Карадайъ.

Според Закона за Специални разузнавателни средства политици не могат да бъдат подслушвани.

"Затова имаме и система за контрол. Въпросът е доколко тази система за контрол действа. Законът много ясно казва кой прави предложението, кой го одобрява и това е съдът. Това са Специализираният наказателен съд, Окръжните съдилища и СГС", поясни Йордан Божилов от Софийски форум за сигурността.

Проверките по сигналите на политици до Бюрото по контрол на СРС-та трябва да приключат до месец.

Срещу незаконното подслушване днес се обявиха и протестиращи, които инициираха събитие с наименование "Влизане в ДАНС". На няколко пъти за кратко те блокираха движение пред сградата на институцията на бул. "Черни връх" в София.

На демонстрацията присъства заместник-министърът на регионалното развитие и благоустройството Тодор Стоянов.

Вижте повече в репортажа на Христиана Стефанова и телевизия Bulgaria ON AIR

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


121
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
58
14
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ей гербетастката мафия пак се активизира. Не разбрахте ли ,че сте *** и ще си плащате.
57
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Мнението му няма никакво значение! Презоборни кампанийки! Няма ли някоя по-съшествена новина на мястото на тази да се сложи? Тези са ясни какво ще кажат по всички въпроси
56
15
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тиквата подслушва от 20 години незаконно. И стига сте се правили на луди. Видял съм неща с очите си. Ако не се изтърбуши до дъно опг герб, нищо добро не чакайте.
55
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 58Нема осъден политик в БГ, даже нема голема мутра осъдена, какво очакваш не знам :))
54
2
 
12
 
! Отговори
Смешковци преди 2 години
Убеден съм, предполагам, че, вероятно.... Е то това може и за вас да се каже- убеден съм, че Васил Божков е плащал за протестите, предполагам, че не е внасял данъци от хазартна дейност, вероятно за това е в Дубай.Да ама както вие, така и аз нямам категорични доказателства за това. Демек сме си чисти лаладжии. Има обаче едно НО и то е, че вие сте публични личности и като такива носите отговорност за невярна информация.
53
1
 
15
 
! Отговори
Bob преди 2 години
Да бе.. направо му повярвахме.. Раздуха тоя измислен скандал на оня алкохолик Атанасов и сега съдът лъжел? И хората гласуват за тоя 'адвокат' и русата му другарка? Ненормална история
52
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Неразбрах,защо след като са подслушвани,няма нищо изнесено за тях по медиите.Бойко Борисов не е подслушван,а постоянно излизат негови разговори.Май този който подслушва е фен на президента.Факт.
51
4
 
18
 
! Отговори
САМО СПОКО преди 2 години
Убеден на 99% съм че Хаджигенов обича мъже но може и да греша има и 1 % да е обикновен софийски дришл.....ьо
50
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тоя досега не е спечелил едно дело в съда, а много от клиентите му са го изгонили дори преди да приключи делото им.
49
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До СтаниславМаджо не можеш да го пипнеш :) Гледах как дойде в БГ, за некакви показания :) Ще кажеш охраняват властелина на пръстените, много охрана имаше :)
48
1
 
10
 
! Отговори
Станислав преди 2 години
Ох дори си призна това което всеки нормален човек знаеше. Че се следят други хора - примерно Бошков или Маджо и който говори с тях по телефона разбира се че попада в СРС и има запис с него. Точно това е проблема бъдещи и настоящо политици явно си говорят редовно с хора които са подсъдими и са наясно, че ще бъдат подслушвани за това и след това се оплакват като цветарки.
47
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Хаджигенов: "Еднополовите бракосъчетавания и осиновяването на дете от гей-двойка са основни човешки права", BG ON AIR-2017г.
46
7
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Благодарение Хаджигенов нашата фирма спечели дело за укриване на данъци.Много добър адвокат е.
45
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Еми не може да те охранява професионална охрана, после да им шътнеш да не проверяват миската, съответно после проблем :)) Иначе Хджито е ясен, да не се прави на интересен :)
44
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
този адвокат на Дявола за много специален ли се има, че да си прави труда накой да го подслушва???
43
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Някой да е чувал Лъжигенов да е спечелил поне едно дело в съда?
42
1
 
16
 
! Отговори
О хо хо преди 2 години
КАТО СИ ТОЛКОВА УБЕДЕН - ДАЙ ДОКАЗАТЕЛСТВАТА! ДА ПЛЯМПА МОЖЕ ВСЕКИ. Ама сега ще каже, че били унищожени!! Ми то сега вие сте на власт! Вие ли ги унищожихте??? Фантасмагории хаджигенови!
41
2
 
13
 
! Отговори
Истината е преди 2 години
...че КГБ ЯКО РАЗКЛАТИ ЛОДКАТА, В КОЯТО СМЕ НИЕ!!! МИСЛЕТЕ КОЙ Е БОЖКОВ!
40
1
 
15
 
! Отговори
Обективно преди 2 години
Еее, то и НИЕ СМЕ УБЕДЕНИ, ЧЕ СИ НАЙ- МАЛКОТО МОРАЛНО ИЗВ.РАТЕН.
39
2
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Хаджигенов, Мая, Бабикян, Слави, Ицо лодкаря имат мисия. И ще я изпълнят на всяка цена, защото им е дадена от човек с прякор Черепа.А този прякор е достатъчно основание да не разочароваш човека който го носи ..