Кирил Петков смени състава на одитния комитет на ББР

Новите членове - доказани експерти с богат международен опит
47
Кирил Петков смени състава на одитния комитет на ББР
Снимка: БГНЕС

Сменен е съставът на одитния комитет на Българската банка за развитие (ББР). Решението за това е на министъра на икономиката Кирил Петков в качеството му на упражняващ правата на държавата като едноличен собственик на капитала на ББР.

Още по темата
Одитният комитет е натоварен с отговорността да наблюдава процесите по финансово отчитане в банката, системите за вътрешен контрол и системите за управление на рисковете, както и да дава препоръки относно независимия одит на институцията, допълват от пресцентъра на МИ.

Всички служителите на банката са длъжни да указват пълно съдействие на комитета и да му предоставят необходимата информация за изпълнение на контролните му функции, а самият комитет информира за работата си Надзорния съвет на банката и се отчита пред министъра на икономиката за дейността си поне веднъж годишно.

Новите членове на одитния комитет притежават богат международен опит и са утвърдени експерти в частния сектор у нас в сферите на задължителния контрол над кредитни институции и поддържането на прозрачна финансова отчетност, съгласно най-добрите европейски и национални практики и задължителни правила.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


47
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
15
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
УТРЕ ОНОВА ГЛАМАВО"ПОПЧЕ" ЩЕ БЪДЕ ПРЕД ББР, ЩЕ Я ''АНАТЕМОСА" И ЩЕ ИСКА ДА НАХЪЛТА В НЕЯ- КЪВ ЖАЛЪК ЦИРК ПРАВИ ГАДЕВАТА ШАЙКА....
14
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ако изпълнява това, за което е създадена, ще е много полезна. Това, че дебелото пра-се и агата я превърнаха в лична касичка не я прави негодна
13
5
 
5
 
! Отговори
венци преди 2 години
Тази мафиотска банка си е направо за закриване.
12
7
 
2
 
! Отговори
венци преди 2 години
Тази мафиотска банка си е направо за закриване.
11
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Шишко кво ще прави сега, кой ще му дава кредитчета по 500 млн..?! Мъка!
10
0
 
2
 
! Отговори
15 преди 2 години
До ПроблемЧл. 8. (1) (Изм. - ДВ, бр. 52 от 2013 г., в сила от 14.06.2013 г., изм. - ДВ, бр. 14 от 2015 г.) Държавна агенция "Национална сигурност" се ръководи от председател, който се назначава с указ на президента на републиката по предложение на Министерския съвет за срок 5 години.(2) (Изм. - ДВ, бр. 52 от 2013 г., в сила от 14.06.2013 г., изм. - ДВ, бр. 14 от 2015 г.) Председателят се подпомага от двама заместник-председатели, които се определят с решение на Министерския съвет за срок 5 години по предложение на председателя на агенцията.
9
5
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Всички от стария одит трябва да бъдат претърсени, приближените им, роднините им, имотите им, банковите им сметки, денонощен държавен терор на далите стотици милиони левове от нашите пари на *** герберастки феодали. Трябва държавата да им смачка физиономията на тези "банкерчета" и всички техни близки. Направете така,че следващият път калинката да се замисли като знае какво е станало с калинка преди това
8
5
 
6
 
! Отговори
:) преди 2 години
Що не я закрият тази дискредитирана Банка.Честен бизнес там за финансиране няма да отиде.Колкото и да я избелят, петното от Шиши остава и мерише.
7
10
 
13
 
! Отговори
ПРАВИТЕЛСТВО 00 преди 2 години
вървим към без.ЧЕСТНИ ИЗБОРИ, към без.ПРАВОВА ДЪРЖАВА, към фалит на бизнеса, то нас COVID не може да съсипе напълно бизнеса в България, но фигуранта и Черепа ще го довършат, а разните там гномаа Атанасов, пинокио, мутрите и всякакви други ще се подчиняват на Доган и компания
6
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Направете обстойна проверка в банката. Виновните-на прокуратурата. Съберете си вземанията и я ЗАКРИЙТЕ.. Ясно, нали?
5
8
 
8
 
! Отговори
Аха преди 2 години
Ясно, остана сега само да конституираме нов Народен съд и сме готови.Хляб и зрелища, браво , браво Господине.
4
12
 
14
 
! Отговори
Проблем преди 2 години
Проблемът със смяната шефа на ДАНС е, че той е мандатна длъжност избираема от Народното събрание. Това си е чист комунистически преврат.В президентскат република е така /както в Русия и Турция/ "Султанат"Ето това ви чака при президентска република и ако сега някой се радват ,че се опрадават с герберистите, то и Русия започнаха така, а сега дори не могат да протестират.Е другари добре дошли в новат президенска република на г-н Радев, да ви е честита, за много години. Това е срамота !
3
11
 
14
 
! Отговори
Калеко Алеко преди 2 години
Всичко трябва да се изчегърта до чисто. Един герберунгела не трябва да остане.
2
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Данко Харсъзинада не ти липсва бойко , на мене хич и всяка мутра от обкръжеието му ...
1
7
 
20
 
! Отговори
До ЦК на ГЕРБ преди 2 години
Е като сте спечелили защо не управлявате, а крадливи и лъжливи ми шки?Защото освен ромовете ви, биячите ви и троловете ви, никой не ви иска.